יש לי וידוי: גם אחרי שקניתי מצלמה מקצועית והתחלתי לצלם, אני עדיין מצלמת עם הסמארטפון שלי. אמנם אין להשוות את איכות התמונות, אבל לצילום ילדים עם סמארטפון יש כמה מעלות ברורות.

ראשית, האייפון תמיד זמין ונמצא בסביבתנו, לא כמו מצלמה שדורשת הוצאה מהתיק, לבדוק אם יש כרטיס זיכרון, אם הבטריה מלאה, אם ההגדרות מכוונות על המצב הנכון, ועד שהתארגנו הילד כבר ברח לנו. עם הסמארטפון אנחנו שולפים, לוחצים וקליק - יש לנו תמונה.

>> לעמוד פייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?

שנית, בניגוד למצלמה, שבה כשאנחנו מצלמים אנחנו מפוקסים ומרוכזים, מסתכלים דרך העינית ובודקים שפיקסנו במקום הנכון, עם הסמארטפון אנחנו פנויים לצלם וגם לקיים אינטרקציה עם הילדים, שזה אחד היסודות החשובים ביותר ביצירת תמונה מוצלחת. כשאנחנו יכולים לתקשר עם המצולמים הקטנים שלנו בעת שאנחנו מצלמים אותם, אנחנו יכולים להוציא את ההבעות המעניינות, לתפוס את הרגעים המצחיקים וזה משהו שלא כל כך פשוט לעשות עם מצלמה. 

עוד כתבות בערוץ בית ומשפחה:

הילה בן ציון - עילם (צילום: הילה בן ציון)
התקרבו כמה שיותר לאובייקט | צילום: הילה בן ציון
הוא קליל, נצלו זאת

חלק מהרגעים הכי משמעותיים שלי נמצאים בתוך האייפון שלי: הסלפי'ז שצילמתי את הבטן המתפתחת שלי בהריון, התמונות הראשונות של הבן שלי עילם בחדר הלידה, כל התמונות מהחודשים הראשונים, הטיול הראשון שלו לחו"ל איתנו (איטליה, היה מושלם ומאתגר), השן הראשונה שלו (תפסתי אותה בפרץ צחוק שלו וזו אחת התמונות החביבות עליי) ועוד מלא רגעים קטנים שכשאני מסתכלת בהם הלב שלי מתרחב מאושר. 

אז לטובת מי מכם שגם אוהבים לצלם עם הסמארטפון קיבצתי כמה טיפים שאני משתמשת בהם.

1. מחזיקים את הסארטפון יציב, ומוודאים שפיקסנו על נושא התמונה שלנו. אל תצפו לקבל תמונה חדה וממוקדת כשאתם זזים ורוטטים. כשאתם מצלמים, השתדלו לעמוד יציב, בחרו נקודת פוקוס (בכל סמארפון יש אופציה כזו, אצלי זה בלחיצה על המסך) וצלמו. אני זוכרת תמונה אחת שצילמתי את הבן שלי - הוא נשען עליי וכשהסתכלתי עליו מלמעלה ראיתי את מניפת הריסים החמודה שלו שאני כל כך אוהבת. שלפתי את האייפון ובלי שהוא בכלל הרגיש צילמתי אותו. המיקוד הברור על הריסים, העובדה ששנינו שכבנו בלי תזוזה יצרה תמונה ממש מפתיעה בחדות שלה!

2. מתקרבים כמה שיותר לאובייקט שלנו. לא להשתמש בזום, זום הוא לעצלנים! שננו את זה, בבקשה. כשאתם מצלמים עם זום אתם אולי מרוויחים את האפשרות לצלם מרחוק בלי להתקרב, אבל אתם מאבדים מאיכות התמונה. התקרבו כמה שניתן לנושא הצילום שלכם כדי לקבל תמונה איכותית.

הילה בן ציון - עילם (צילום: הילה בן ציון)
הסמארטפון מאפשר לצלם מזוויות שלא תמיד מתאפשרות עם מצלמה מקצועית | צילום: הילה בן ציון

3. אל תתביישו לצלם יותר מתמונה אחת. אחד היתרונות באייפון שלי, שבגללו אני אוהבת כל כך להשתמש בו, היא האפשרות לצלם מספר תמונות ברצף במהירות. אני משתדלת כמעט תמיד לצלם מספר תמונות בסיטואציה שמעניינת אותי כדי לבחור אחר כך את הטובה מביניהן.

4. צלמו באור יום, עדיף בחוץ. לסמארטפון שלנו לרוב אין יכולות להתמודד עם צילום בתנאי תאורה גרועים. אני מקפידה לצלם או בסלון שלי שהוא מאוד מואר, או בחוץ. בדרך כלל כשאני מצלמת עם המצלמה אני משתדלת להימנע מצילום בשעות הצהריים המוקדמות כי אז יש אור חזק מאוד שיוצר צללים נוקשים ותמונות שרופות, אבל כשאני מצלמת עם הסמארטפון הכלל הזה בטל ומבוטל ואני מעדיפה שמש כמה שיותר חזקה. צילמתי לפני כמה חודשים בחוף הים עם האייפון בשמש קופחת, ואי אפשר היה להאמין שהתמונות צולמו עם מכשיר טלפון. עד כדי כך הן היו איכותיות וחדות.

5. אינסטגרם? LIKE! הרבה ממליצים שלא להשתמש באפליקציית אינסטגרם כי היא מורידה מאיכות התמונות. אולי זה נכון, אבל אני אישית מכורה קשות וחושבת שהרבה פעמים היא נותנת טאץ' מיוחד לתמונות והופכת תמונת סמארטפון רגילה ל-וואו! 
בכלל, אני מאוד אוהבת אפליקציות של קולאז'ים שמאפשרים לי לחבר כמה תמונות לסיפור מגניב, אפליקציות שמאפשרות לשנות קצת את התמונה, להסיר עיניים אדומות אם יש, לערוך אותה בצורה קצת אחרת. יש מגוון באמת אדיר, כל סמארטפון והאפליקציות שלו, תעשו בזה שימוש.

6. נצלו את יתרונות הסמארטפון שלכם. אתם לא סוחבים מצלמה ששוקלת 3 קילו, אלא סמארטפון קליל, תנצלו את זה ליצירת זוויות מעניינות לצילום. הילד שלכם מתנדנד בגינת השעשועים? נסו לרדת קצת ולתפוס אותו על הגובה עם החיוך המאושר על הפנים. מטיילים עם הקטנצ'יק בעגלה? תקראו לו מלמעלה ותתפסו את המבט החמוד שלו כשהוא מרים אליכם את הראש. אל תישארו תקועים באותה פוזיציה של צילום בגובה העיניים, זה משעמם! רוצו, תתכופפו, תשכבו. ככה משיגים תמונה מוצלחת. 

עכשיו אני הולכת לבדוק שיש לי גיבוי במחשב לתמונות שיש לי על האייפון וממליצה לכם גם לעשות כמוני. 

הילה בן ציון היא צלמת תינוקות, ילדים ומשפחה