הורים שהחליטו להוציא את בתם מהגן לאחר שהגננות נתנו לה תכשיר רפואי להקלת כאבים בשיניים ללא רשותם יקבלו את כספם בחזרה. מדובר בהחלטה תקדימית, שיכולה להשפיע על מערכת היחסים בין הורים לבין גנים פרטיים.

בני זוג ממרכז הארץ רשמו את בתם הבכורה, בת שישה חודשים לגן ילדים המנוהל על ידי שתי גננות והתחייבו לשלם 3,700 שקלים מדי חודש לגן.

כחודשיים לאחר תחילת שנת הלימודים אמרה המטפלת בגן לאם, כי בתה בכתה כתוצאה מכאבי שיניים ולכן מרחה לה משחה בחניכיים שמטרתו להקל עליה את הכאבים מסוג טי ג'ל. לדברי הגננת, האם לא הביעה בתחילה שום תרעומת על כך שנתנה לבתה את התכשיר והיא הסכימה לכך.

אלא, שכמה ימים לאחר מכן האישה שוחחה עם בעלה, רופא במקצועו, והוא ציין שמדובר במעשה חמור, שכן הגננות לא ביקשו את אישורם טרם מתן המשחה לבתם.

הבעל הרופא הסביר לאשתו כי מעבר לחשש העקרוני של מתן תרופה לתינוק ללא רשות הוריו  קיימת סכנה במתן התכשיר המסוים הזה על רקע מחלה ממנה סבלה בתם.

כעבור כמה ימים בעקבות מתן התרופה לבתם ללא אישור החליטו ההורים להוציא אותם מהגן ודרשו מהגננת להחזיר להם את הכסף שנגבה מהם. הגננות סירבו.

ההורים הגישו תביעה נגד הגננות לבית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב בנימוק שעל הגן להחזיר להם סכום של 7,400 שקל שנגבה שכן התנהלות הגננות במתן התכשיר לבתם ללא רשותם יש בה משום הפרת חוזה וכי התרופה שקיבלה אינה מאושרת על ידי משרד הבריאות.

השופט חיימוביץ' שדן בתביעה פסק, כי הגן יחזיר להורים 7,400 שקל וכן ישלם להם הוצאות משפט בסכום של 500 שקל.

"המסקנה היא, כי מתן תכשיר רפואי לתינוק מהווה הפרה יסודית כהגדרתה בחוק והתובעת הייתה רשאית להפסיק את ההתקשרות עם הגן לאלתר. בנסיבות אלו היה על הנתבעות להימנע מלפרוע את המחאות הביטחון שבידיהן", ציין השופט בפסק הדין.

הורים - כל מה שצריך לדעת