ילדים יכולים ללמד אותנו לא מעט דברים, דווקא בזכות התום והראשוניות ממנה הם מגיעים והעובדה שנסיון החיים שלהם דל משלנו. אופרה ווינפרי החליטה לנסות ללמוד מהם משהו על נושא בו הם מתמחים: טנטרומים, התפרצויות הזעם הידועות לשמצה, ובעקר על האופן בו מתגברים על הרגשות הסוערים. בסרטון שיצרה עבור רשת הטלביזיה שלה, OWN, חושפים הילדים הרגישים את התחושות המדוייקות שמתחוללות בהם בזמן סערת רגשות, ואת השיטות שמצאו על מנת להיחלץ ממנה, ויכולים ללמד את כולנו משהו חשוב.

״בסרטון ׳מה שילדים יכולים ללמד אותנו על כעס׳ אנו שומעים מילדים שלמדו לקח משנה חיים: שנשימה עמוקה אחת יכולה לשנות את כל עולמם״, כותבת ווינפרי, ומשאירה את יתר מלאכת ההסברה לילדים עצמם, שמתארים באופן מלא מודעות את התחושות. ״כשאני כועס, למח שלי יש כאב ראש, והוא מתחיל לכאוב לי״, מסביר אחד הילדים את התחושה שהזעם מעלה בו. ״כשאני לוקחת נשימה המח שלי מאט ואז אני מרגישה יותר רגועה, ורק אז אני מוכן לדבר עם אותו אדם״, מסבירה עוד ילדה מתוקה. ״קודם כל צריך למצוא מקום שבו אפשר להיות לבד, ואז מוצאים איזו דרך להירגע״.

אחד הבנים הצעירים מנסה להמחיש את תחושת הכעס: ״הדם מתחיל לפמפם כי נורא כועסים, ואז מתחילים להזיע כי כבר מאוד מאוד כועסים, ואז כשממש ממש כועסים אז נהיים אדומים״. ילדה נוספת מנסה לתאר את התחושה, בעזרת דימוי מקסים במיוחד: ״זה כאילו יש לך צנצנת, והצנצנת היא המח שלך, ואז שמים נצנצים בצנצנת. אם נשקשק את הצנצנת הנצנצים יתפזרו בכל מקום. ככה המח נראה כשכועסים. כשאני נושמת המח מאט, ואז אני מרגישה יותר רגועה ויותר מוכנה לדבר. זה כאילו כל הנצנצים נחתו חזרה בקרקעית״.

לשיטה עתיקה זו קוראים בעגה המקצועית ׳מיינדפולנס׳, ומבוגרים רבים משתמשים בה כיום בשילוב עם מדיטציה על מנת להתגבר על מתחים ולהיות יותר מכוונים ומחוברים לעצמם. המומחים לעניין אכן טוענים שכמו בכל דבר, הילדים קולטים ומפנימים את הרעיון הזה מהר יותר מהמבוגרים, ושזהו כלי מצוין לגילאים צעירים. ״מחקרים מוכיחים כי גישת המיינדפולנס לחיים מורידה הרבה מתחים ומשפרת את בריאות הנפש, אומר מארק ויליאמס, פסיכולוג קליני מאוניברסיטת אוקספורד המשתמש בשיטה על מנת לעזור לאנשים עם מצבי דחק ותסכול. ״הטכניקה מאפשרת לנו להיות מודעים יותר לזרם התודעה שלנו, למחשבות שמובילות אותנו ולתחושות שעולות בעקבותיהן. המודעות לרגשות האמיתיים שמאחורי הכעס יכולה לשחרר במהירות התנהגויות לא נעימות ושאינן מסייעות לנו״.

והנה עוד כמה דרכים כיצד תוכלו להתמודד עם התקפי הזעם של הילדים