זוג הורים הגישו תביעה על סך מיליוני שקלים, נגד קופת חולים כללית ומרפאת ש.ר.ן, לאחר שלטענתם פספסו פגם קשה בלב ופגם גנטי אצל בתם, בבדיקות טרום לידה. לדברי האם, אם היא הייתה יודעת שהעובר סובל מפגם חמור בלב היא הייתה מבצעת הפלה. מכללית נמסר בתגובה כי כתב התביעה התקבל רק לאחרונה ותגובה תינתן על כך במסגרת ההליך המשפטי.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

מהתביעה שהוגשה לבית המשפט המחוזי מרכז, באמצעות עו"ד דותן לינדנברג, עולה כי לפני 7 שנים בהיותה בת חודשיים בלבד, התינוקת נאלצה לעבור ניתוח לב וצנתורים, לאחר שהפגם הגדול במחיצה הבין חדרית הוחמץ בסקירת המערכות המוקדמת והמאוחרת.

מאז לידתה היא נזקקה למספר רב של ניתוחים וצנתורים, כשבמהלך אחד הצנתורים קריש דם הגיע למוחה, פגע לה ברשתית וגרם לה לעיוורון בעין ימין. הפגמים הקשים הוחמצו למרות שהאם, שהיום בת 37 ובאותו זמן הייתה בת 29, בצעה בעצת רופאיה בדיקות אולטרסאונד, שקיפות עורפית, סקירת מערכות, סקר ביוכימי, ואף נלקח ממנה משטח PAP.

פרופסור מומחה ברפואת נשים, מיילדות ואולטרסאונד קבע בחוות דעתו מטעם התביעה, כי הפגם הגדול במחיצה הבין-חדרית הוחמץ בשתי הסקירות. בנוסף, למרות שבבדיקת מסוימת צוין כי "העובר עלול להיות בעל מום גופני ויש לפנות מיד למכון הגנטי בתיאום עם הרופא המטפל", הייעוץ הגנטי לא בוצע.

דותן לידנברג (צילום: שירן ולק)
עו"ד דותן לידנברג | צילום: שירן ולק

המומחה קבע כי אם היה מבוצע אותו ייעוץ הגנטי, ההנחה היא שהיועץ היה מפנה את האישה לבדיקת אקו לב עובר ולסקירה מכוונת רב מערכתית, בה היו מגלים את הפגמים, את השפה השסועה והתג באוזן שמאל. שני הפגמים האחרונים מצביעים על חשד להימצאות 300 תסמונות שונות. לדעת המומחה, מדובר בשילוב של מספר כשלים יסודיים, שמספיקים כדי לקבל אישור לביצוע הפלה בוועדה להפסקת הריון.

פרופסור מומחה בקרדיולוגיה ובקרדיולוגית ילדים קבע גם הוא בחוות דעתו מטעם התביעה, כי לבה של הילדה עובד עם חדר אחד. בנוסף עלולים להופיע סיבוכים נוספים כמו הפרעות קצב הלב ויהיה צורך בהכנסת קוצב לב. אם לא די בכך, לדעתו, בעקבות המצב עלולים להיגרם לה מחלת כבד, מחלת מעיים וסיבוכים נוספים. בנוסף, ד"ר מומחה ומנתח לרפואת עיניים, קבע כי הילדה סובלת מעיוורון קבוע שמשפיע על הראיה המרחבית שלה.

בא כוחם של ההורים, עו"ד דותן לינדנברג העוסק בתביעות בגין רשלנות רפואית, טוען בתביעה כי הרשלנות נבעה בין היתר מכך שלא ביצעו את הבדיקות הנדרשות ולא אבחנו כראוי את הממצאים הרפואיים שהתגלו בבדיקות. כמו כן נטען כי לא פעלו כמצופה מצוות רפואי סביר,  לא הפנו את האם לביצוע בדיקות נוספות ולא הסבירו להורים כי הם זכאים לפנות לוועדה להפסקת היריון.

תובע 2.5 מיליון מקופ"ח "כללית" (צילום: חדשות)
קופת חולים כללית, אילוסטרציה | צילום: חדשות

לפי התביעה, בעקבות לידתה ובשל מצבה הרפואי המורכב, כשהיא סובלת מנכות לצמיתות בשיעור של 62%, התהפכו חייהם של הילדה והוריה מקצה לקצה. הילדה לא תוכל לעבוד למחייתה, תהיה תלוי בהוריה ותזדקק למטפלת סיעודית צמודה.

ההורים תובעים פיצוי עבור כאב וסבל, הוצאות רפואיות, שיקומיות וסיעודיות, הפסד שכר, זכויות סוציאליות ופנסיה להם ולילדה. זאת בנוסף לפיצוי עבור עלויות התאמת דיור לילדה ולמטפלת, פיצוי בגין קיצור תוחלת חייה ופגיעה באוטונומיה שלהם, בכך שלא אפשרו להם לשקול אם להמשיך את ההיריון.