אמון בסיסי, ציפייה, אמפתיה, שקיפות, כנות, הגינות, אופטימיות ורגישות - הן לא רק אוסף של מילים כי אם שבילים למסע משותף בצעד ראשון רך ובטוח שלכם, של ילדכם ושל הצוות במסגרת החדשה. המשמעות היא התמודדות עם אתגרים חדשים ומורכבים המוגשים במרחב ומתווכים ע"י הצוות החינוכי.

לפעוט חושים חדים והוא קולט בטבעיות כל רגש שאתם חשים (תשדורות גוף, אינטונציה, תחושות ועוד) ובמיוחד במקום חדש עם התחלה חדשה. הורה בטוח משמעו פעוט בטוח. על מנת לחזק את ביטחונכם ואמונתכם בגן, ישנם דברים שחשוב שיתקיימו במסגרת החינוכית שבחרתם. בדקו עם הנהלת הגן שהמלצות אלו אכן מתקיימות.

תקנות חוק הפיקוח

  1. כל המסגרות החינוכיות בהן שוהים 7 פעוטות ומעלה מחויבות לפעול על פי תקנות אלו
  2. דרישה לרישיון זמני (מחליף את האישור הראשוני) ומהווה ערובה לכך שתקנות חוק הפיקוח יתקיימו
  3. תוקף הרישיון הזמני הוא לשנה בלבד
  4. בגב הרישיון הזמני יופיעו שמות האנשים המורשים לעבוד במעון
  5. כאן מפורטות תקנות חוק הפיקוח, ביניהן התנהלות בטוחה, עזרה ראשונה, העדר רישום פלילי לצוות, תקינה, תפוסה, הכשרות צוותים חינוכיים, הדרכה וליווי פדגוגי.

האקלים והשפה החינוכית המובילה בגן

  1. בטיחות ובטחון פיזי -

    רמת ההיגיינה (שידות החתלה, חומרי חיטוי, הקפדה על רחיצת ידיים לפני ואחרי האוכל ושירותים). חומרי ניקוי סגורים הנמצאים במקום שמור ולא נגיש. חדרים מאווררים, פתחי אוורור וחלונות חדרים מוארים ולא חשוכים, וילונות גלילה ללא שרוכים ארוכים, חפצים/צעצועים/ משחקים לא שבורים ולא חלודים, מדפים, שידות מקובעים באופן בטיחותי לקיר, לולים או מיטות וילדים לא מוצבים מתחת למדפים עם ציוד. שערים/ דלתות עם מגני אצבעות. שערי בטיחות ומעקות למדרגות.

  2. קבלה רגשית ואווירה -

    מקום נעים ורגוע, צוות מחייך ומחבק השומר על קירבה פיזית נעימה, צוות קשוב לצרכי הילדים ופועל בהתאם להבדלים האינדיבידואלים, מוסיקה וצלילים נעימים ולא רועשים, ללא צעקות, שיח שקט ומכבד את הילדים לצד סדר יום קבוע הפועל על פי תוכנית חינוכית חשובה גם הפעלת גמישות בהתאם לצרכי הילדים המשתנים.

  3. סביבה המעודדת עצמאות ויוזמה - 

    לוודא שהמשחקים, הספרים ולוחות התוכן בגובה הילדים ומונגשים. מדפים נמוכים בעלי גישה חופשית המאפשרת לפעוט יכולת בחירה. סביבה המטפחת ומעודדת הרגלים לניקיון, נרצה לראות אסלות נמוכות, כיורים מותאמים לגובה הפעוטות, הארוחות בגן הן חלק מסדר היום וחשוב שתהיינה חווייתיות.

    בזמני הארוחות לוודא שמאפשרים לפעוט להתנסות בכוחות עצמו גם אם הוא מתלכלך לצד תמיכה של הצוות. לוודא שהצוות יושב עם הפעוטות ומאפשר שיח משתף בזמן הארוחה.

  4. סביבה מגוונת ועשירה -

    יש בה מוקדים מסקרנים, המעודדים את הדמיון, כמות מספקת של אביזרים. על מנת לאפשר משחק חופשי ובטוח. לוודא שארגז החול נקי ומטופל כראוי.

  5. שקיפות ושיתוף עם הבית ההורים - 

    תקשורת נגישה וזמינה של הצוות להורים, איך מתקיימת תקשורת בין הבית לגן האם ע"י פגישות אישיות, שיחות טלפון, מפגשים של הרצאות העשרה בנושאים התפתחותיים? האם הגן משתף בתמונות מהפעילות השוטפת במהלך השבוע?

 והכי חשוב לא לשמור בבטן, לפנות לבעלת הגן ולשתף בכל תחושה.

עמותת "דור איתן" פועלת למיגור תופעת האלימות בגני הילדים ומטרתה לדאוג לרצף חינוכי והתפתחותי מגיל לידה ועד גיל 6 ומתן מענה לצרכיהם הפיזיים, הקוגניטיביים וההתפתחותיים של הילדים בסביבה בטוחה ומוגנת.