הן מביאות מספר ילדים לעולם, ובזה פחות או יותר מסתיים תפקידן. סדרת ריאליטי חדשה של ערוץ 4 הבריטי "Too Posh To Parent" חושפת אימהות שעושות אאוטסורסינג לכל תפקוד הורי אפשרי. משכירת נהג ושומר ראש המפזר את הילדים במוסדות בבוקר ועד מטפלת שקמה באמצע הלילה לילד שחלם חלום רע. אהבתן את הרעיון? תתכוננו להוציא 200 אלף פאונד בשנה (כמיליון שקל) רק על צוות שיטפל לכם בילדים.

נינה נוטסדל (34) היא אימא לשלושה ילדים. דומה שלילדים יש הכול, ואף יותר מזה, רק שאימא שלהם לא לוקחת שום חלק בגידול, מלבד לשלם לצוות שעושה את הכול במקומה. "אם את רוצה שמשהו ייעשה, קחי מישהו אחר שיעשה את זה", היא אומרת לטלגרף הבריטי. נוטסדל היא חלק ממשתתפי התוכנית "Too Posh to Parent", והגישה האימהית שלה עשויה להיות קיצונית מדי לכל אמא שמאמינה שהיא צריכה להיות שם עבור ילדיה. מקליעת הצמות והכנת הסנדוויצ'ים בבוקר ועד ניקוי הישבנים - נוטסדל עושה פשוט אאוטסורסינג לכל התפקידים הללו. יש לה אומנת צמודה לכל אחד מילדיה, שני מורים, עוזרת אישית, שף אישי, משרת (באטלר) ונהג שמשמש גם כשומר ראש של ילדיה. חוץ מזה יש לה גם 7 כלבי צ'יוואוואה, סתם שתדעו.

אבל נוטסדל היא לא היחידה שמתנהלת כך. התוכנית עוקבת גם אחר אישה בשם לורן, אם לחמישה, שמודה בכנות שהיא פשוט יותר מדי "פוש" (בתרגום חופשי: אלגנטית ומתנשאת) להיות אימא. "אני רוצה ללכת למסיבות קוקטייל", היא אומרת, "זה גורם לי להיות אישה יותר טובה לבן זוגי, בגלל שאני לא תקועה בבית".

אבל אם חשבתם שהנשים והאימהות הללו, שעבורן הכול אפשרי והכול נעשה על ידי מישהו אחר, נמצאות רק בתוכניות ריאליטי, אז תחשבו שוב. "להיות עשיר לא אומר בהכרח שלאנשים לא אכפת מהילדים שלהם", אומר מנהל סוכנות מטפלות ומשרתים יוקרתית לטלגרף, "כבר היו לי לקוחות שהיו כל כך מחוברות לילדיהן עד אשר המטפלות התלוננו על שעמום. אבל כמובן שישנן גם משפחות, שכאשר הילד מתעורר באמצע הלילה בגלל שחלם חלום רע, ההורים רוצים שהמטפלת תתמודד עם זה". גלישה בדף הפייסבוק נני ובאטלר תפגיש אתכם עם עשרות מודעות של אימהות הזקוקות למטפלות ברחבי העולם, בריאד שבערב הסעודית, ברוסיה וגם בלונדון.

כל השבוע אופר, ורק בשבת ההורים עם הילדים

בריטניה היא לא המדינה היחידה בא ההורים עושים מיקור חוץ של המטלות ההוריות שלהם. בישראל התופעה קיימת אך בהיקף מצומצם יותר ופחות "מנקר עיניים". ליה (20) עובדת מספר חודשים כאופר אצל משפחה בצפון החדש של תל אביב. האב עו"ד והאם עובדת בתפקיד בכיר בחברה מוכרת בארץ, לשניהם שלושה ילדים, מגיל שנה ועד שבע. ליה גרה ביחידת דיור בצמוד לוילה של המשפחה ונמצאת עם ילדיהם משמונה בבוקר ועד שמונה בערב, במשך חמישה ימים בשבוע. השכר: 6,500 שקל, לא כולל המגורים ביחידת הדיור שממומנים גם כן על ידי המשפחה (3,000 שקל).

היא מגיעה בבוקר לארגן את הילדים לקראת היציאה מהבית. ההורים מפזרים אותם בגנים ובבתי הספר וליה נשארת עם התינוקת בת השנה. בשעות הצהריים היא אוספת את הילדים מהמוסדות, מבשלת להם ארוחת צהריים, ובמקביל דואגת לענייני כביסות וקניות. כמעט בכל יום אחר הצהריים היא לוקחת את הילדים לחוגים, ושלוש פעמים בשבוע מגיעה בייביסיטר נוספת לשמור על התינוקת. יום או יומיים בשבוע האם מגיעה אחר הצהריים אך לרוב ממשיכה לעבוד מהבית.

בייביסיטר (אילוסטרציה: Shutterstock)
"הילדים מאוד זקוקים להורים שלהם. אני מרגישה שיש להם חסך רגשי" | אילוסטרציה: Shutterstock
כשהילדים חוזרים מהחוגים ליה מכינה להם ארוחות ערב ועושה להם מקלחות, ומשכיבה את כולם לישון. את עבודתה היומית היא מסיימת ברגע שאחד ההורים שב מהעבודה, לאחר שהילדים במיטות, לרוב זו האם, האב נשאר בעבודתו עד שעות הערב המאוחרות ואינו מבלה עם הילדים. בסוף השבוע ליה אינה עובדת, אבל בימי שישי אחר הצהריים מגיעה בייביסיטר כדי להיות עם הילדים, משום שהוריהם רוצים לנוח, ורק ביום שבת שני ההורים נמצאים עם הילדים. מעבר לכך, יש למשפחה עוזרת שמגיעה מדי יום לטיפול שוטף בבית, סידור, גיהוצים וכו, יש מנקה מיוחדת רק לחלונות שמגיעה מדי כמה זמן, ויש גנן קבוע.

ההוצאות של ההורים על המטפלות, הבייביסיטר והמנקות מגיעים לכ-15,000 ₪ בחודש. ליה מספרת כי ההורים נוטים לחשוב שאם שילמו למטפלת היא יכולה להתמודד עם שלושת הילדים יחד ועם שאר המטלות הנדרשות, דבר שהם מעולם לא עשו. "יש ימים שאני בעומס עם טיפול בשלושת הילדים, ואני מקבלת סמס שנשארו שיעורים מלפני כמה ימים וצריך גם לכבס, ואני חושבת לעצמי אם האימא או האבא היו בכלל מסוגלים לעשות את כל הדברים יחד ואם הם אי פעם התמודדו רק כמה שעות לבד עם הילדים. הם אמנם מייעצים לי מה לעשות אבל הם מעולם לא היו בסיטואציה הזו.

"הילדים מאוד זקוקים להורים שלהם. אני מרגישה שיש להם חסך רגשי. בכל פעם כשהדלת נפתחת, הם מתרגשים ומצפים שאבא או אימא ייכנסו, אך לרוב זו המנקה והם תמיד מתאכזבים. אני מנסה למלא את החוסר שיש להם, אבל אני לא באמת יכולה לעשות זאת כי אני לא יכולה להחליף את ההורים שלהם. כשאחד הילדים היה חולה ורצה את אימא שלו, לא משנה כמה חיבקתי אותו, בסופו של דבר הוא רוצה את אימא אבל היא משכה עוד שעות בעבודה ולא הגיעה. היה לי קשה להסביר לו את זה, אבל אני בטוחה שהיה לו הרבה יותר קשה להיות בלי אימא שלו".

>> מי קורא לבת שלו קליה?