התירוץ שלי (צילום: huffingtonpost.com)
התמונה האחרונה של מריה קאנג שעוררה סערה | צילום: huffingtonpost.com
מריה קאנג התפרסמה השנה בתור "אם הפייסבוק הלוהטת" לאחר שהעלתה תמונה מחמיאה של גופה החטוב ושאלה בהתרסה את יתר האמהות: "מה התירוץ שלך?". היא זכתה גם להיקרא בשמות רבים והרבה פחות מחמיאים על ידי אלפי אמהות מעט פחות חטובות ממנה ברחבי העולם. אולם קאנג ניצלה את הסחרור התקשורתי אליו נקלעה והקימה תנועה בשם: "כושר ללא גבולות – אמהות בלי תירוצים: הבריאות מתחילה בבית". על מנת לפרסם את היוזמה החדשה פרסמה קאנג תמונה נוספת בעלת אותה כותרת, בה היא מפרטת את התירוצים שיכלו להיות לה: עובדת 8 שעות ביום, שינה מוגבלת, אין לה מטפלת או מבשלת, ילדה בשנים 2009, 2010 ו-2011.

דיונה פורד, כתבת האפינגטון פוסט, אשר חולקת עם קנג מציאות אמהית דומה, אך לא את הגוף הספורטיבי, יצרה קול קורא לנשים שכמותה, ודוחה על הסף את האידיאל הפיזי שמציעה קאנג, שיגרום ל-99 אחוזים מהנשים להרגיש רע עם עצמן ללא כל סיבה. "הצורך בתירוצים בהכרח אומר שיש לנו במה להתבייש", אומרת פורד. "במה יש לנו להתבייש? אנו לא פגומות אם הגוף שלנו נראה אחרת משלה. מי נתן לה את הזכות לקבוע סטנדרטים עבור כל האמהות? ולמה שלא ניצור בעצמנו את סדרי העדיפויות שלנו? הנשים שבתמונות מייצגות מגוון של סוגי אמהות, של תחומי עניין ויכולות".

שרה

התירוץ שלי (צילום: huffingtonpost.com)
אני עובדת 16 שעות ביום | צילום: huffingtonpost.com
שרה היא מנהלת ומתנדבת בעמותה להצלת כלבים, אבל בניגוד לקאנג, היא לא מצפה מכל האמהות האחרות להיות בדיוק כמותה. "שינה מוגבלת?", כתבה שרה לקאנג בתגובה לתמונה. "את צוחקת? אני הולכת לישון בחמש בבוקר, קמה בשמונה, מתאמנת על הפסנתר, הולכת לשיעור קראטה, עובדת 16 שעות, ישנה שעתיים, חוזרת לעוד משמרת ואיפשהו באמצע צועדת בכל הבית עם תינוק שיש לו ריפלוקס".

דרסל

התירוץ שלי (צילום: huffingtonpost.com)
ילדה עם אפסרגר בחינוך ביתי, זה מספיק? | צילום: huffingtonpost.com
בלוגרית ואם לילד אוטיסט בחינוך ביתי. "אני מלמדת את ילדי ששוויו של אדם אינו נקבע על ידי המראה החיצוני שלו".

עוד בערוץ בית ומשפחה:

אמהות חושפות: כל האמת על אמהות
"רק גל גדות היא סופרוומן"
"אני רוצה להיות אמא כוסית"

לינדסי

התירוץ שלי (צילום: huffingtonpost.com)
אני אמא, בת, אחות וחברה הכי טובה | צילום: huffingtonpost.com
מחברת הספר "הגן הפמיניסטי" ובעלת בלוג בנושא הורות פמיניסטית. "את יודעת מה? תיהני מהגוף שלך", היא כותבת לקאנג. "תיהני להתעמל, תיהני להנציח את הסטריאוטיפ שנוצר על ידי חבורת גברים בחדר ישיבות, אבל אל תבני את הזהות שלך על גבן של אחרות. אל תפסלי נשים אחרות בגלל ההערצה שלך ליופייך. לכולן מגיע לחוש ביטחון עצמי".

לארה

התירוץ שלי (צילום: huffingtonpost.com)
שניים מתוך שלושה ילדים מאומצים | צילום: huffingtonpost.com
"אני מציעה שנשלח לקאנג תמונות של נשים עושות את מה שהן עושות: מגדלות ילדים בחינוך ביתי או מצילות חיים בחדר הניתוח, ואז נשאל אותה מה התירוץ שלה".

קנדס

התירוץ שלי (צילום: huffingtonpost.com)
"כאמהות אנחנו חייבות להעניק כבוד אחת לשנייה" | צילום: huffingtonpost.com
קנדס מנהלת אתר תוכן ולייפסטייל לאמהות בשם לאקס. "משפחה שמחה מתחילה באנרגיה חיובית," היא אומרת. "בהכרת תודה, פעילות גופנית והמון חיבה ומגע. כאמהות אנחנו חייבות להעניק כבוד אחת לשנייה ולכך שסדר העדיפויות שלנו שונה אחת מהשנייה".

נ'טימה

התירוץ שלי (צילום: huffingtonpost.com)
"החברה רואה בי פגמים אולי, אבל בתי המושלמת רואה בי את מי שאני" | צילום: huffingtonpost.com

בלוגרית וצלמת שעוסקת הרבה בתחום הגוף הפוסט-לידתי. "בטח שהבטן שלי רכה יותר בימינו", היא אומרת. "אבל האופן שבו שהיא זזה כשאני קופצת מכניס את בתי הקטנה להתקף צחוק. הירכיים שלי כבר לא מוצקות כפי שהיו, אבל הן יודעות לזוז במעגלים באופן המושלם כדי להרדים את בתי. החברה רואה בי פגמים אולי, אבל בתי המושלמת רואה בי את מי שאני".

מישל

התירוץ שלי (צילום: huffingtonpost.com)
"נשים כמו קאנג יוצרות הרגשה שיפוטית " | צילום: huffingtonpost.com
מנהלת אגודה המעודדת הנקה. "יכולתי לבחור בדרך אישית לקידום ההנקה, נושא שמאוד חשוב לי", היא אומרת. "יכולתי להתמקד בשאיפות שלי, בהצלחה, בתקוות שלי, אבל אני לא הנושא פה. אני רוצה לעודד אחרות להניק, ולא לשפוט אותן. נשים כמו קאנג יוצרות הרגשה שיפוטית והמסר שלהן, גם אם חיובי, הולך לאיבוד".

>> לעמוד הפייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?