על פי התסריט הצפוי של החיים, סטייסי קארי, שבאה מבית אלים ומרקע של התעללות, הרתה בגיל 15 והפכה להומלסית, היתה אמורה להיות עכשיו עוד ברחוב, בזנות, בסמים, או במקרה גרוע יותר, לא בין החיים. אלא שקארי, אוסטרלית ממלבורן, לקחה את עצמה בידיים ויצרה חיים חדשים בהם היא אמא אוהבת לחמישה ילדים שגרה בבית יפה עם בן זוג אוהב, וברשותה אחד מבתי הדפוס הגדולים באוסטרליה. כמו כן, היא מרצה מבוקשת שהוציאה ספר על השינוי שעשתה בחייה.

קארי, רק בת 31, מתנדבת כיום על מנת לעזור לנשים צעירות שנמצאות במצב בו היתה בעבר, ומעניקה תקווה אמיתית לרבים. הוריה נפרדו מיד לאחר לידתה, והיא גדלה עם אביה ובת זוגו החדשה. בגיל תשע עברה התעללות מינית על ידי בן משפחה, התחילה להשתמש בסמים ועזבה את בית הספר בגיל 15 לאחר שהרתה. הלידה של בנה ג׳וש הייתה דווקא דבר חיובי, שהביא אותה לתפקד למען התינוק ולעבוד על מנת לשפר את מצבם. קארי חיה אז עם בן זוגה הצעיר במחסן שהוסב לדירה והם הביאו עוד ילדה שנתיים אחר כך. כשהייתה בת 19, השניים נפרדו, והיא הפכה למעשה להומלסית. ביחד עם שני ילדיה, היא ישנה על הרצפה בבתים של חברים במשך תקופה ארוכה. 

מאוחר יותר, פגשה בן זוג חדש שהביא להריון נוסף, ולצדו ספגה שנים של הכאות, השפלות והתעללות רגשית. שירותי הרווחה איימו לקחת ממנה את ילדיה אם לא תעזוב את בן זוגה המכה, והיא החליטה לעזוב. בתקופה זו קראה המון ספרי עזרה עצמית והחלה ללכת לטיפול, וכך החלה לשקם את חייה. לפני חמש שנים פגשה קארי את דייב דבורק, עמו הביאה שני ילדים נוספים, ובנתה עמו את העסק שלה, ללא כל נסיון עסקי או ידע קודם, וחייה הם חלום שמעולם לא העזה לדמיין.

״הייתי אמא צעירה, והילד הזה היה איתי בכל הסיבובים הקשים של ההזנחה, ההתעללות הפיזית והנפשית והאלימות בבית״, היא מספרת. ״לעולם לא אשכח את היום בו קיבלתי טלפון ממורה. אמרו לי שמנהל בית הספר שלו נכנס לכיתה ריקה ומצא שם את ג׳וש מנסה לתלות את עצמו. הוא היה בן שמונה. אני רק זוכרת שבכיתי וקינחתי את האף בשמלה שלי. לקחתי את ג׳וש מיד למטפל מומחה, אבל הוא נסגר בתוך עצמו. למרות שהבנתי שג׳וש אובדני, לא עזבתי את היחסים האלימים בהם הייתי, על אף שג׳וש ואחיו התחננו שאעזוב אותו. נסיון ההתאבדות היה דרכו של ג׳וש לומר לי שאם אכריח אותו לחיות ככה, הוא יהרוג את עצמו. לבסוף לא נאלצתי להחליט בעצמי, הרשויות החליטו עבורי".

קארי טוענת שהחלום נולד באותו לילה בו ירדה על ברכיה והתחננה בפני הרווחה שלא ייקחו ממנה את ילדיה. הם התנו זאת בעזיבתה את הבית. יועץ הוצמד לקארי, וליווה אותה בתקופה המורכבת, ניסה לשמור שלא תחזור שוב לבן זוגה המתעלל. ״הייתי מתייפחת, עם הילדים בחיקי, והוא היה אומר לי: 'אם לא היית מתעצבנת לא הייתי צריך להרביץ לך', ואני הייתי מבטיחה שלעולם לא אכעס שוב, וגם הילדים היו בוכים. אחר כך הוא היה לוקח אותנו לטיול נחמד, וכך הייתי חוזרת אליו שוב ושוב. זה היה השלב המסוכן. כשהבנתי את מעגל הקסמים יכולתי להתחזק והחלטתי שלא אשחק שוב את המשחק הזה. העצה הכי טובה שיש לי למי שרוצה לעזוב יחסים אלימים היא לחפש עזרה מבחוץ לה ולילדים באופן נפרד, ולמצוא סידור לילדים בזמן שהיא מסדרת את חייה. זה לא אבוד. גישה חיובית יכולה לתכנת מחדש את המוח של הילד שלך להצלחה, אושר, ביטחון ובריאות".

>> איך נעזור לילדים שלנו להתמודד עם שיימינג?