יום השואה: תלמידים התפרעו בהצגה (צילום: Tobias Arhelger, Shutterstock)
הם זקוקים לעזרה, ובשבילם כל יום הוא יקר | צילום: Tobias Arhelger, Shutterstock

עוד יום שואה (בינלאומי) עבר לו. כן, דיברו על זה בחדשות, ופרס נאם בגרמניה וביבי אמר כמה מילים. לכאורה נזכרנו, אבל בפועל שום דבר לא השתנה, במיוחד עבור ניצולי השואה. בשבילם, כל יום הוא "יום השואה".

כיום חיים בישראל כ-60 אלף ניצולי שואה מתחת לקו העוני. הם זקנים, רבים מהם חולים וחלשים, ויש כאלה שגם איבדו את משפחותיהם. זעקתם כמעט ולא נשמעת, בין אם מחולשה ובין אם מבושה. הם זקוקים לעזרה, ובשבילם כל יום הוא יקר.

אין על מי לסמוך, אלא על עצמנו

בניגוד לסיפורים ולזיכרונות, ניצולי השואה הם ממשיים ואמיתיים, והם חיים בתוכנו – אם אפשר לקרוא לזה חיים. את רובם אנחנו לא רואים. חלקם נרקבים במוסדות ציבוריים ו"בני המזל" שביניהם עוד חיים בבתיהם. אבל בוא נודה על האמת, אנחנו גם לא ממש מחפשים לראות אותם. למה לנו להתמודד עם הכאב באופן יומיומי, אם יש לנו את יום השואה בו נוכל לסמן וי על המצפון שלנו?

אבל אם רק תרצו, יש מה לעשות. יש לנו דרך אמיתית לעזור לאנשים האלה, ששילמו מחיר יקר כל כך ומאז נזנחו. אנחנו יכולים לעזור להם.

"העמותה לעזרה מיידית לניצולי שואה" היא ארגון התנדבותי ששם לעצמו למטרה למלא את החסר ולעזור לאותם ניצולים. מקימי העמותה הבינו שהמדינה לא עושה מה שאנחנו מצפים ממנה, שהביורוקרטיה והאטימות מונעים את הגשת העזרה הדחופה, ושכל יום שחולף הוא יום של סבל לניצולים.

העמותה החליטה להקים לניצולי השואה שבקרבנו בית, מקום שיעניק להם טיפול סיעודי ורפואי וכמובן כבוד ויחס חם. גם אני התגייסתי לעמותה, ואני עושה כל שביכולתי לקדם את הפרויקט החשוב הזה.

אלי פיניש ביום הולדת של ציון ברוך (צילום: שוקה)
התגייס למענם. אלי פיניש | צילום: שוקה

חברת רשגד לאדריכלות, הנדסה ובטיחות הצטרפה אלינו, והתנדבה לתכנן את הפרויקט ולפקח על הבנייה. לדבריהם, ניתן להקים בית כזה בתוך תשעה חודשים בלבד, מיום קבלת תקציב הבנייה והקרקע. המחסום העיקרי שעומד בפנינו כרגע הוא גיוס הכסף – אבל לכם ולי יש עכשיו את ההזדמנות לעזור. כל תרומה, ולו הקטנה ביותר, מקרבת את ניצולי השואה צעד נוסף לעבר השאיפה הבסיסית הזו, לסיים את שארית חייהם בכבוד. בואו נסייע להם במקום שבו המדינה הפקירה אותם.

לתרומה עבור בית אבות לניצולי שואה, פנו למשרדי העמותה, בטלפון 072-2424444 או בדוא"ל israelnow@gmail.com.

החבר היחיד שלהם

בנוסף, חלק גדול מניצולי השואה מחזיקים בביתם חתול או כלב, שהוא פעמים רבות החבר היחיד שלהם. קיבלנו פניות רבות מניצולים שלא יכולים לממן אוכל וטיפול רפואי לאותו חבר נאמן. ניצולים אחרים שנפטרו לאחרונה השאירו אחריהם כלבים וחתולים אשר סיימו את "השירות הלאומי" שלהם וכעת נותרו ללא בית. זה יהיה לא צודק ולא מוסרי לתת לחיות למות בכלביות עירוניות. גם פה, יש ביכולתנו לעזור.

לתרומה או לאימוץ כלב או חתול אשר סייע לניצול שואה, פנו גם כן למשרדי העמותה, בטלפון 072-2424444.

ניתן לפנות גם למוקד המידע של העמותה, שפועל 24 שעות ביממה, בטלפון 03-5257888.