ההורות השתנתה מאוד בעשורים האחרונים, ובייחוד האימהות. אמהות כיום נדרשות לשלב בין הבית לקריירה, ולהיות מחוברות במאה אחוז גם לילדים וגם לעבודה. יש כל מיני דרכים להתמודד עם העומס הזה, ולאחרונה נחשף כי נמצאה דרך חדשה ומסקרנת, אם כי לא לגמרי חוקית. מתברר שהורים באירופה, וספציפית בבריטניה, שם פורסמה כתבה גדולה על התופעה, לוקחים ההורים, והאמהות, מיקרו-מנות של פטריות הזיה.

"אני לוקחת מנה קטנה כל שלושה או ארבעה ימים", אומרת מרואיינת אחת מיני רבות לכתבה של הגארדיאן הבריטי. "מי שלוקחת פטריות כסמים יצרוך מעל גרם, אני לוקחת בערך 0.12 בצורת אבקה, ושוקלת את זה במאזניים של תכשיטים. זה עושה אותי חדה יותר ומפוקסת. אני עוברת מתוך מקום של חרדה לנינוחות וביטחון. לא ביטחון מוגזם". על פי הכתבה, אמהות רבות נתפסו על אבקת הפטריות כתוסף שגורם להן להיות יצרניות יותר, ואף משפר את היחסים עם הילדים.

View this post on Instagram

A post shared by Petra (@petsypie) on

הטרנד נולד באיזור סן פרנסיסקו לפני עשור, אבל לא בין ההיפים אלא בסיליקון וואלי, כשהעובדים והעובדות המסורים דיווחו שמנות זעירות של פטריות עוזרות עם הריכוז, היצירתיות וההרגשה הכללית. לאחרונה הפכה מכירת הפטריות במדינת דנבר לחוקית, ובהמשך צפויות עוד מדינות להצטרף. למרות שמחקרית העניין עוד לא הובהר. מחקר אחד שנערך לאחרונה בין 98 אנשים שנטלו מיקרו מנות של הסם כן מצא ירידה בססטרס אצל המשתתפים, וגרם לעוד אנשים נורמטיביים, ביניהם אמהות, להתנסות.

"עשיתי את הדברים הרגילים למען הפגת הסטרס", מספרת אם נוספת. "הטיפול עזר לי מאוד, הוציא אותי מבור עמוק של חוסר תפקוד, ואחרי שנים שוב הרגשתי רע. תרופות נוגדות דיכאון לא הועילו, ואז שמעתי על הפטריות. הזמנתי מהולנד ערכה לגידול ובהתחלה קצת טעיתי במינון. זה לא שהייתי בטריפ, אבל כן מצאתי את עצמי בוהה בעץ יותר זמן מכרגיל. אחר כך זה הסתדר ואין לזה שום חיסרון פרט לכך שאני חייבת לדאוג שהילדים לא יגיעו אל הפטריות. אני חושבת שזה משפר את התפקוד ההורי שלי. המודעות גדולה יותר, יש לי יותר סבלנות לשחק איתם. מה שמטריד אותי זו העובדה שהפטריות לא חוקיות. יש לי שני ילדים ולמרות שאני מאמינה בכך שהפטריות טבעיות ועוזרות לי, אני לא רוצה להסתבך".

לפטריות ההזיה, ולסמים פסיכדליים ככלל, יש היסטוריה ארוכה כאמצעים לריפוי מחלות, חרדות, דיכאון ואלכוהוליזם עוד משנות החמישים. העניין נמצא בשיא הפופולריות כרגע, אבל במחקרים קליניים מסודרים ומנוטרים, והרופאים חוזרים ומזהירים אנשים, ובמיוחד הורים, שאחראיים על ילדים, שלא לקחת סמים. מעבר לזה, פסיכולוגים שמגיבים לנושא מזכירים שפתרון תרופתי מהיר לעולם לא יוכל להחליף טיפול עמוק בבעיה עצמה.