אומרים שלכל שני יהודים יש שלוש דעות. עכשיו תוסיפו גם את ההורים שלהם, ותנו לכולם להחליט על טובתו של ילד אחד. הסיפור ממש כותב את עצמו. מחקר מדעי חדש שנערך באוניברסיטת מישיגן לרפואה, בשיתוף עם בית החולים לילדים על שם סי.אס. מוט חושף שהתאקלים שלכם עם הסבים, מלאי כוונות טובות ככל שיהיו, הם טבעיים על גבול הבלתי נמנעים.

כמחצית מההורים, מתגלה במחקר, חווים אי-הסכמות עם הוריהם לאחר שהם הופכים בעצמם להורים, כשאחד מכל שבעה הורים ממש מגביל את הזמן שילדו מבלה עם הסבים על הרגע הזה. ישנן שלל סיבות לריבים וויכוחים בנוגע לדרך ההורות. הרבה מההתנגשויות מתרחשות סביב ענייני אוכל, ממתקים, נימוסים, שעות השכבה, בריאות וענייני בטיחות.

סבתא (צילום: shutterstock)
מישהו לגדול איתו. וגם לריב איתו | צילום: shutterstock

ישנם כמובן שלל יתרונות עבור הילד שמבלה עם סבא וסבתא. מספר מחקרים חשפו שהבילוי הבין-דורי המשותף מטפח התנהגות טובה יותר, פחות חרדת נטישה ויותר שמחה בחיי הילדים (וגם בין הוריהם, שזוכים לזמן נשימה ולתחושת אחדות משפחתית), אבל זה לא אומר שהסיפור הזה קל.

״כל דור מגדל את ילדיו קצת אחרת,״ מצויין במחקר. ״המילניאלז הולכים על סגנון הורות מאוד שונה, הם מגבילים את זמן המסכים, הם מלמדים ערכים שונים, מכינים מזון בריא יותר ועוסקים בשבירת הגדרות מגדריות ישנות. מצד שני, עניין המשמעת התרכך, ויש היום הרבה הורים שהוריהם היו מענישים אותם ואף נותנים להם מכה כשלא התנהגו כיאות. הרבה הורים מוצאים את עצמם מתכווצים באימה כשהם שומעים את הוריהם מדברים על איך היו הדברים כשהם היו קטנים, והתוכן הזה לא תואם את מה שהם מנסים ללמד ולהנחיל לילדיהם.״

הורים רבים מרגישים שהם לא בוטחים בהוריהם להיות לבד עם הילדים שלהם, ומרגישים שהסבים רק מחכים שיעלמו מהשטח כדי לחתור תחת סגנון ההורות וחוקי הבית שלהם. ״סבים רבים לא מבינים למה ההורים הרחיקו כל כך מסגנון ההורות שלהם,״ ממשיכים החוקרים. ״חלק מהם מסרבים להשתנות. המחקר החדש מוכיח שהעניין הזה יותר שכיח בהרבה מכפי שרוב ההורים מאמינים. הורים, אל חשש, אתם ממש לא היחידים שמתמודדים עם הורים שעדיין מתנהגים לפעמים כאילו אתם לא יודעים מה אתם עושים.״