המהפך מאדם נטול ילדים להורה הוא מטלטל, והכל מגיע ביחד, בבת אחת, כשלא תמיד יש זמן לנשום, ובטח ובטח שלא להגיע לערימות ספרי ההורות עבי הכרס שעומדים על השידה. בסופו של דבר, אין חכם כבעל נסיון, ומשום כך התאגדו אמהות, רופאים ויועצים מתחומים שונים הקשורים לאמהות וגידול ילדים בארה"ב, ויצרו רשימה של כמה עשרות טיפים שהם זהב טהור, ויעזרו לאמא הטריה לעבור את המשוכה הראשונה בצורה החלקה ביותר, עד שתהפוך גם היא למנוסה ותוכל לחלק את הטיפים שלה לבאות אחריה.

View this post on Instagram

A post shared by North Dakota Photographer (@karolinalym) on

"ברגע הזה מותר לך להפסיק לדאוג מהמשימות ביומן, מהכביסות, השאיבות, רכישות החיתולים, וללמוד להיות נוכחת ברגע עם התינוק החדש שלך. זה הרגע הכי נדיר ומכונן שלכם יחד" (ד"ר וויין פלייציג)

"חוץ ממקרים נדירים ובודדים, כדאי לשחרר. העיקר שתציעי תפריט מגוון. אל תלחצי, בלי פאניקה, הוא יאכל כשיהיה רעב." (ד"ר קוני דיקמן, דיאטנית)

"הילד ישן כמה שהוא צריך באמת לישון אם תדאגי להשכיב אותו מוקדם. כך הוא יטען את הבטריות שלו לפי צרכיו." (ד"ר ג׳ודי מינדל)

"למדי לומר לא. ככל שתשתפרי בלסרב לבקשות שלא מיטיבות עם הילד, תצטרכי לעשות את זה פחות." (ד"ר דייויד לודוויג, פסיכולוג.)

"יצרי מסורות קטנות. בלונים בבוקר יום ההולדת, שריקה משפחתית, בדיחות פרטיות, לחיצת ידיים סודית, אלה דברים שנשארים לנצח." (ד"ר הארלי רוטבארט, פסיכולוגית)

View this post on Instagram

A post shared by North Dakota Photographer (@karolinalym) on

"יהיו מחלות. צריך להתכונן לזה. צריך לרכוש את כל התרופות מראש, כדי לא להתרוצץ באמצע הלילה לחפש בית מרקחת פתוח כשהתינוק בוער מחום או כשיש פציעה." (ד"ר וונדי האנטר)

"כל ילד הוא ייחודי ובנוי מחוזקות וחולשות. נסו להתאים אליו את התגובות והחינוך שלכם, ותמיד לראות אותו מול עיניכם." (ד"ר איילין קנדי מור, פסיכולוגית)

"כדאי למצוא אנשים שאפשר להיעזר בהם. את האדם הנכון לקיטורים, לטיפים, לעזרה בהולה, לסודות הכי כמוסים. כדאי לתת לאדם הזה אהבה ולהשקיע בו." (לייסי דאנקין, אם יחידנית לשישה)

"לאמא אסור לשכוח שהיא מודל לחיקוי. היא צריכה לגרום לילד להרגיש שהיא אוהבת את תפקידה כאמא. אמא שהיא תמיד לחוצה, חמוצה או עצבנית לא תעורר השראה בילדיה, מה שמקטין גם את הסיכוי לנכדים." (ד"ר וונדי מוגל, פסיכולוגית)

"אמהות צריכות לתת לבן הזוג לקחת פיקוד מפעם לפעם, לעודד אותו לקחת תפקיד מוגדר ביום. רחצה, סיפור, האכלה מסויימת, כל אלה פעילויות שבונות קשר חזק בין הורה לילד וזו הזדמנות שלא תחזור. ככה אמא יכולה לנשום." (ד"ר דייויד ל. היל)

View this post on Instagram

A post shared by North Dakota Photographer (@karolinalym) on

"צריך ללמוד לקנות בצורה חכמה ואחראית, וכדאי גם לשתף את הילדים מגיל מאוד צעיר בבחירות המושכלות הללו שעושים בחנות. מדובר בשיעור לחיים." (פרנוש טורבי, כתבת כלכלית ואם לשניים)

"קראי לילד שלך בכל יום. הדמיון שלו יתפתח, וגם היכולות הקוגניטיביות. זו השקעה לזמן ארוך." (כריסטין הולבאום, סופרת ילדים ואם לשניים)

"כדאי להפריד בין שינויים גדולים. לא עוברים דירה, נגמלים מחיתולים ונפרדים מהמוצץ בבת אחת. לפעמים שינויים גדולים נכפים עלינו יחד, אבל כל עוד ניתן לשלוט בזה, כדאי לעשות את הדברים בנפרד, ובשלבים, כדי שהמעבר יהיה חלק יותר. (ד"ר הרולד ס. קופלוויץ׳)

"למדו את הילד להירדם לבד. קיימו שגרת שינה קבועה ומסודרת: אמבטיה, סיפור, חיבוקים ולילה טוב. כל עוד תשארו ליד הילד עד שישן, הוא לא יוכל לעשות את זה בלעדיכם. (ד"ר שיי מינדל)

"תנו לילדים לקחת חלק קבוע בעבודות הבית. סידור המיטה, עריכת השולחן, סידור הצעצועים בסוף היום. היכולות הללו בונות עצמאות וביטחון עצמי, ועוזרות לכולם." (ד"ר מרטין ר. אייכלברגר)

"סמכו על האינסטינקטים ההוריים שלכם. גם כשאתם לא בטוחים מה יש לילד כשהוא לא מרגיש טוב, האינסטינקטים יגידו לכם מה דרך הפעולה הטובה ביותר." (ד"ר ארי בראון)

View this post on Instagram

A post shared by North Dakota Photographer (@karolinalym) on

"אל תהפכי למשרתת של הילדים. הם חייבים ללמוד להיות עצמאיים. למדי אותם לתלות מעילים, לשים דברים במקום ולדאוג לחפצים שלהם. הם יודו לך." (ד"ר מוגל)

"כשאת טועה, הודי בכך. אם עשית שטות, התנצלי בפני הילד. הוא ילמד שמותר לעשות טעויות כל עוד לוקחים עליהן אחריות." (ד"ר אליס דומאר)

"אם את מרגישה כעס, קחי הפסקה ותתאווררי. לא טוב להוציא זעם על הילדים. אל תגיבי מיד למשהו שמרתיח אותך. קחי כמה דקות, תרגעי ותחשבי על הצעד הבא בשיקול דעת." (ד"ר קנדי מור)

"מותר לכפות על האחים הרמוניה. תנסי לגרום להם לומר דברים יפים אחד על השני וליצור קשר חיובי ומשמעותי. מדובר בקשר לכל החיים." (לייסי דאנקן, אם יחידנית לשישה.)

"כשאת משכיבה לישון, תגידי לילד לבחור מספר קטן מהגיל שלך כיום, וספרי לו סיפור אחד מעניין שקרה לך בגיל הזה." (דייל מקגוואן, סופר ואב לשלושה)

View this post on Instagram

A post shared by North Dakota Photographer (@karolinalym) on

"תעזבי את הטלפון. כשאת עם הילדים המכשיר יכול לחכות. הם יודעים בדיוק מתי את לא לגמרי איתם. (ד"ר דייויד פסלר, פסיכולוג)

"תוציאי את הילדים החוצה. הקפידי להיות איתם תחת כיפת השמיים בכל יום. בחוץ אנחנו חומקים מהמסכים וכל החושים מתעוררים. חוק כזה יכול לשפר את חייו של הילד." (ד"ר וונדי סו סוונטון)

"תעשי שטויות. החיים לפעמים רציניים מדי. תני לילדים לראות אותך צוחקת, עושה פרצופים ורודפת אחריהם." (ד"ר דורמר)

"לכי במקום לנהוג, וקחי איתך את הילדים. ההליכה נותנת זמן משותף לשיחות ומשחקים." (ד"ר רוטבארט)

"תהיי אמא, לא חברה. התפקיד שלך הוא לא להיות פופולרית או מגניבה. גם אם הילדים לא מתים עליך ברגע מסויים, בסופו של דבר הם יעריכו את ההחלטות הקשות שאת עושה עבורם. (ד"ר אייכלברגר)

"גבי היטב את כל התמונות והסרטונים. החוויות והרגעים האלה לא יחזרו וכדאי להשקיע בהארד דיסק חיצוני ובשירותי ענן אמינים." (ד"ר דרשק סנגבי)

"אל תחסכי במחמאות. תשתפכי, תני לילד להרגיש שהוא כל עולמך דרך מילים ומעשים. תראי לו כמה את אוהבת אותו וכמה הוא מיוחד בעינייך." (ד"ר פלייציג)