היא יפה, מצליחה, והיא רווקה בת 34.

ענת מעידה על עצמה שהיא מהזן החזק. אישה חזקה, ככה היא מגדירה את עצמה. אבל מה, עם גברים זה לא הולך לה. "הם מפחדים ממני", היא אומרת ובזה מסכמת את הכישלונות שלה בתחום.

ענת גרה במרכז תל אביב בדירה שירשה מסבתה. היא בעלת שני תארים והיא מחזיקה במשרה בכירה בהייטק. מרוויחה מצוין, יש לה ג'יפ שחור וחדש היא נראית ממש טוב. היא ממש חיה את החלום. רק בן זוג אין. היא יוצאת לדייטים ומככבת חזק בטינדר אבל שום דבר לא מתרומם מעבר לכמה דייטים, קצת סקס והרבה הבטחות באוויר.

"אני אישה חזקה והם נבהלים ממני", היא אומרת לי זו הסיבה שלא הולך לי איתם.

האמנם? מה זה חזקה? אני שואלת.

" אני שתלטנית, דעתנית, חכמה, לא מתפשרת, ולא נחשפת. אני מצליחנית ויש לי הכל וזה מאד מאיים. כזאת אני. יש לי טייפ קאסט ומי שלא עונה על הכל נפסל על הסף", היא אומרת.

משועממת בדייט (צילום: shutterstock By Prostock-studio)
מקום של חולשה | צילום: shutterstock By Prostock-studio

מה זה חזקה?

הגישה של ענת מתנשאת ויהירה וזאת הסיבה שגברים לא נשארים איתה. ענת נעולה על טייפ קאסט והיא ממש מתבלבלת בהגדרה מה זה חזקה.

באמת, לפני כמה עשורים נשים לא עבדו ועסקו בגידול הילדים והכל סביב הבית. נשים לא הרוויחו כסף , לא עזרו בפרנסת הבית ונתפסו כחלשות תלותיות ופגיעות. הגבר שלט בקיום המשפחה ולא הייתה האופציה לאישה להתגרש. היא הייתה תלויה ב-100 אחוז בבעלה.

אך מאז הכל השתנה. רוב הנשים עובדות, מצליחות, מתפרנסות, בעלות קריירה. זה כבר מזמן לא נדיר. זאת הנורמה. וזה לא הופך את האישה/האדם לחזק/ה. חזק/ה זה משהו אחר לגמרי ואין מזה הרבה. לכולנו יש חולשות וגם חוזקות, כולנו סובלים קצת מחוסר ביטחון וכל אחד "מגיש" את זה אחרת.

יש לנו טעות קשה בתפיסת מיהו החזק. חוזק זה שלווה, הכלה, רכות, פתיחות, יכולת להיחשף, לדבר כנות. זה בדיוק ההפיך מלהשוויץ, מיהירות, מהתנשאות. אדם חזק בין אם הוא גבר או אישה אינו זקוק להתנשא, הוא לא זקוק לנפנף בניצחונותיו, אין לו צורך לאיים וגם לא להשתלט. אדם חזק מדבר בנועם, לארג' בפירגונים לאחרים, מפזר מחמאה מבלי לחשוש לצאת פראייר. עניו וצנוע ואינו מתלהם.

חוזק זה שלווה, הכלה, רכות, פתיחות, יכולת להיחשף, לדבר כנות. זה בדיוק ההפיך מלהשוויץ, מיהירות, מהתנשאות

ענת פותרת את עצמה מפתרון אמיתי לבעיה בכך שהיא מייחסת את הכישלון שלה עם גברים רק לכך שהיא חזקה והם מפחדים ממנה. אך המציאות הפוכה. ענת בעצמה כנראה מפחדת מגברים ולכן יש לה צורך לאיים עליהם, להדגיש כמה היא מעולה ומצוינת, להשתלט על המפגש, לדבר את דעתה הנחרצת בקול רם וכל זה זה רק ממקום של חולשה.

אם היא תשכיל להבין ולהפנים שדווקא לבוא רכה, פתוחה, כנה ומקבלת זו תהיה עוצמתה העמוקה והאמיתית. ולא יהיה גבר בעולם שיוכל לעמוד בפניה. היא תנקה ממנה את השיפוטיות, הביקורתיות הנוקבת, תרחיב את קהל היעד שלה, תבוא בטוב, תהיה אמיצה לחשוף את ליבה זאת תהיה האישה החזקה העוצמתית ואף אחד בעולם לא יהיה מאוים ממנה אלא נעים ונהנה בחברתה. יהיה לה את השילוב המנצח של מצליחנית וענווה.

כדי להגיע למקום הזה יש לעבור מסע פנימי ולגלות מאיפה כל זה צמח. למה יש לה צורך לאיים? ממה בדיוק היא חוששת? האם הדימוי העצמי שלה באמת כל כך טוב כמו שהיא מציגה?

זה שיעור עם תובנות לכל החיים. המחשבה משתנה ,פתאום הכל ברור יותר, קל יותר. אפשר להפסיק "לעבוד" בלהיות חריפה ומרשימה. אפשר פשוט להיות אתה.

 >> רוצים להתייעץ עם יעל ברון בנושא זוגיות?
 בבקשה: Yaelyb4@gmail.com

>> לכל הטורים של יעל ברון
 
הורים - כל מה שאתם צריכים לדעת