דנה גת (צילום: ענת גת)
דנה גת | צילום: ענת גת

מדי יום אנחנו נחשפים לעוד ועוד סיפורים שמוכיחים לנו שעל הכשל ואוזלת היד של משרדי הממשלה השונים וההנהגה שבראשה, מחפים אלפי אזרחים ישראלים, שמחזיקים ומתפעלים את המדינה בימים הכי קשים שידענו. העשייה החברתית של הבלוגרית דנה גת היא עוד סיפור של אזרחית למופת, שמשתמשת בכישורים ובעוקבים שלה כדי לסייע לאלפי אנשים.  

"ביום שבת בבוקר, כמו כולם, התעוררתי לתופת בדרום. החבר הכי טוב שלי בשדרות תקוע בממ"ד עם שתי תינוקות וסכין מטבח להגנה, כשמחוץ לבית שלו היו יריות. אני משתגעת מדאגה ולא יכולה לעשות הרבה, ניסיתי לחשוב מה אני כן יכולה לעשות, והבנתי שעם כל אלפי העוקבים שלי ברשתות החברתיות, אני יכולה לעזור לחפש נעדרים", מספרת גת.

גת החלה לפרסם רשימות של ניצולים שנמלטו מהיריות והגיעו לבתים של אנשים ביישובים וקיבוצים שונים, נעדרים אחרים שהתבררו כחטופים, וכאלו שנודע עם הזמן שנרצחו בידי החמאס. "לקראת הערב מילואימניקים הגיעו לבסיסים ולא היה להם אוכל. אספנו כסף והזמנו להם פיצות, אבל הבנו שנצטרך משהו גדול מזה, כי היו הרבה ניצולים שאיבדו את הכול".

גת (33), תושבת הצפון,  פתחה קבוצת וואטסאפ בשם: "עוזרים לדרום להתאושש", שאליה הצטרפו עד היום 4,000 איש. בנוסף פועל חמ"ל של 67 מתנדבים במחלקות שונות, מתוכם 30 מוקדנים: חמ"ל לוגיסטיקה שאחראי על גיוס ורכישת ציוד לחיילים מחרמון ועד אילת וחמ"ל דירות שאחראי למציאת דירות למפונים.

"עד היום סייענו ל-2,000 אנשים למצוא בית", אומרת גת. "יש לנו קבוצות וואטסאפ לאנשים שרוצים לארח, פונים אלינו בתי ספר, אכסניות, קיבוצים ומושבים. המתנדבים מדברים באופן אישי עם המפונים כדי להבין מהם הצרכים שלהם – חלקם צריכים להיות קרובים לבתי חולים, חלקם איבדו את הכול וזקוקים לציוד בסיסי, ודואגים לענות על צרכיהם. אתמול בערב היינו צריכים לגייס עזרה למפונה שהייתה צריכה לישון באיכילוב כי בעלה מאושפז בבית החולים והבת שלה חטופה, אחד המתנדבים פנה לרוני גמזו שטיפל בזה באופן אישי", אומרת גת.

חמ"ל נוסף מסייע למשפחות החטופים, הנרצחים והפצועים ודואג, בין היתר, להגיע להלוויות, לבשל למשפחות שיושבות שבעה, לבקר ולחזק את משפחות החטופים, או לדאוג לציוד בסיסי לילדים שהוריהם נרצחו או מאושפזים בבתי חולים.

פעילות בחמ"ל שהקימה דנה גת (צילום: ינון טובי)
פעילות בחמ"ל שהקימה דנה גת | צילום: ינון טובי

"בין המתנדבים – מפונים ואנשים שיושבים שבעה על קרוביהם שנרצחו"

"אנשים רוצים לעזור בכל דבר", אומרת גת, "יש לנו מתנדבים מגיל 20 ועד 70, מכל הארץ, ביניהם עובדי מדינה, עצמאים, חיילים משוחררים ועוד. בימים אלה אנחנו גם מסייעים למכור תוצרת חקלאית מהדרום, בין 4,000 המתנדבים שיש בקבוצות וואטסאפ, הרבה עוזרים לשנע ציוד, תורמים, מבשלים, על כל בקשה שמתפרסמת, יש מי שתמיד קופץ לעזור".
גת מספרת כי מבין המתנדבים יש גם אנשים שפונו מבתיהם, ואף כאלו שיושבים שבעה על קרוביהם שנרצחו. בנוסף להקמת שלל החמ"לים, גת לא מזניחה את חזית ההסברה. "אני מעלה כל יום הסברה על אחד החטופים עם מלל בעברית ובאנגלית, ונותנת ל-4000 מתנדבים להעלות את התמונות ברשתות החברתיות".  

כפעילה חברתית, גת רגילה גם בימי שגרה להיעזר בעוקבים שלה כדי להפיץ את המסרים שהיא רוצה, לאחרונה, פנתה לאחת העוקבות שלה, ח"כ נעמה לזימי, מטעם מפלגת העבודה, כדי לבקש לקבוע את יום ה-30 למתקפת הטרור כיום אבל לאומי. "על הבקשה חתמו כבר ח"כים מכל המפלגות, גם אם לא יהיה אירוע גדול בגלל הנחיות פיקוד העורף, חשוב שאנשים יוכלו להביע את העצב והכבוד לנרצחים".

המרכזייה בחמ"ל פתוחה מדי יום בין השעות 09:00-19:00 גת מספרת שהיא מפרסמת בקבוצות השונות מהרגע שהיא מתעוררת בבוקר ועד שהיא הולכת לישון, "המון בקשות מגיעות ישירות אליי ואני מפנה אותם למרכזייה, כדי שהדברים יעבדו הכי מהר. מה שהכי חשוב לנו לקדם בימים אלה הוא פתרונות אירוח כי יש יותר ויותר מפונים גם מהצפון. לכן, לכל מי שיש דירה פנויה עם ממ"ד באזור המרכז, או כל מי שיכול להציע פתרון אחר, נשמח שיפנו אלינו".