הילדים שלכם כבר שם, כל העולם מתקדם בצעדי ענק לכיוון המטאוורס ורק אתם מרגישים לא מעודכנים. אבל אין סיבה לדאוג - הנה רשימה מסודרת של מושגים שיכניסו אתכם לעניינים.

היי גיימר, אל תהיה NOOB!

גיימר (Gamer) הוא שחקן מחשב או קונסולות (ר' ערך) שמשחק לפחות 20 שעות בשבוע. אפשר לגלות גמישות קלה לכאן או לכאן, אבל הבנתם את הרעיון: גיימר הוא שחקן מקצועי, מתמיד, מיומן ולא בדיוק מזדמן.

לפני שנתקדם, נתעכב רגע על המושג "קונסולה" – כל מכשיר ייעודי למשחקים, בין אם נייד ובין אם נייח, שאינו מחשב. מה למשל? פלייסטיישן, אקסבוקס, WII, נינטנדו סוויצ' וכדומה.

עוד מושג שכדאי שתכירו בהקשר של גיימינג הוא BOT (בוט), קיצור של רובוט: שחקן שנשלט על ידי מחשב. בהמון משחקים, הבוטים נמצאים בסביבה שלנו כפאסיביים וניתן להפעיל אותם לפי הצורך. מאחורי הקלעים, מדובר תכלס בתוכנה שמדמה שחקן אנושי בשרת ותפקידה להפעיל אויבים ממוחשבים בעיקר במשחקי מולטיפלייר. מנגד, בוט יכול גם לשמש מילת גנאי לשחקנים לא טובים.

כמו בכל תחום, יש ותיקים יותר ופחות. אבל בעולם הגיימינג לשחקנים החדשים יש שם: נוב (NOOB), שזה קיצור ל-New Blood ("דם חדש"). ולמה זה חשוב? כי אם הילדים שלכם מתלוננים שקוראים להם ככה, כדאי שתגלו אמפתיה. אבל אל דאגה, עוד משחק-שניים וגם הם יוכלו להשתתף בתחרויות.

רגע, אפשר לעשות מזה כסף?!

ספורט אלקטרוני, במקור E-sports, הוא ענף שלם שבו גיימרים מתחרים אחד בשני ובחלק מהמדינות גם במימון של הממשלה: החל מדרום קוריאה וסין, דרך דנמרק ושבדיה ועד בולגריה ורוסיה.

שחקן אי-ספורטס מקצועי עושה מזה כסף, מתאמן ומשתתף בתחרויות. עם שוק גיימינג עולמי שמתקרב לשווי של 200 מיליארד דולר בסוף השנה הבאה, ניתן להגדיר שחקן כזה כספורטאי לכל דבר ועניין.

בין הלאג לבאג: כל מה שמתסכל את הילדים שלכם (ולא ידעתם על קיומו)

בספורט הרגיל נפצעים או שיורד גשם ואי אפשר לצאת החוצה עם הכדור. בגיימינג יש בעיות אחרות, אבל הן לא פחות חמורות – כמו לאגים ובאגים.

לאג (lag) היא חוויה לא נעימה שמרחשת כאשר המשחק לא מגיב במהירות בגלל בעיות חיבור מול השרת, עיכובים בתקשורת ותקלות טכניות. אפשר לזהות לאגים באמצעות קפיצות וקפיאות של התמונה. בגלל הלאגים, הילדים לוחצים על הכפתור בשלט אבל שום דבר לא קורה, או קורה אבל בעיכוב. בתחום שבו כל אינסטינקט שווה פסילה, הלאגים הם עניין מאוד מתסכל.

לשם השוואה, באג (Bug) היא תקלה שמתרחשת במשחק עצמו. הבאגים גורמים למשחק להתנהג בצורה לא תקינה, מעוותת או מוזרה. לפעמים הבאגים הם לטובתנו ולפעמים לרעתנו, אבל לרוב אין לנו ממש מה לעשות איתם.

כמו שאתם כבר מבינים, המשחקים הם עולם ומלואו. כאן נכנס לתמונה המושג DLC (Downloadable content): מערכת הורדת תוכן שמתווספת למשחק ספציפי באופן דיגיטלי.

איזה תוכן בדיוק מורידים שם ועל מה אתם משלמים באשראי? זה יכול להיות סקין (Skin - ביגוד של דמות השחקן או צורתו), אוואטר (Avatar – דמות וירטואלית שמייצגת את השחקן) או שדרוגים וכלי נשק. בקיצור, אם המשחק בחינם, כנראה שיש גם מערכת DLC שמפרנסת את המפתחים. לגיטימי.

<<לרכישת כרטיסים לאירוע הגדול 

<<לכתבה על אירועי הגיימינג הגדולים בעולם 

כולם רוצים סאבים!

הילדים כבר לא רואים תכניות טלוויזיה ולא יודעים מה הקטע הזה עם ללחוץ על מספרים כדי להעביר ערוצים. אם תהיתם למה, זה בגלל היוטיוב.

ערוץ יוטיוב מאפשר לשחקני גיימינג (ולכל אדם אחר בעל חיבור לאינטרנט) להפיץ תכנים באופן חופשי. אם הצופים אוהבים את התוכן, הם נרשמים לערוץ והופכים להיות "מנויים", או subscribes, ובקיצור "סאבים" (Subs).

ככל שיש לערוץ יוטיוב מסוים יותר סאבים, כך ההשפעה והתפוצה שלו גדלים. מהצד שלכם, אתם יכולים לדעת שמדובר על יוטיובר מפורסם באמצעות הצפיות והמנויים לערוץ. בנוסף, מאוד יכול להיות ששמעתם מהצד את המסך של הילד פונה ומבקש "להירשם כדי להפוך לסאב". אז עכשיו אתם יודעים במה מדובר.

במה כולם משחקים?!

המנוע של תעשיית הגיימינג הוא כמובן משחקים שפשוט כיף להשתתף בהם. זה מתחיל בקטן עם מותגים כמו בראול סטארס (Brawl Stars), משחק וידאו אסטרטגי, צבעוני וחינמי שמתאים להורדה לנייד ולא דורש יותר מדי משאבים, אך כולל גם משחקי-על כמו פורטנייט וכמובן מיינקראפט.

המשחק פורטנייט (Fortnite) נכנס לתודעה כסנסציה עולמית והוא ממשיך לצבור תאוצה וכותרות בכלי התקשורת. תכלס, הוא החל את דרכו כבר ב-2011 כמשחק הישרדות-זומבים פשוט שבו אפשר לשחק ביחיד או עם חברים, אבל הקפיצה הגיעה ב-2017 עם גרסת ה- Battle Royal: 100 שחקנים נוחתים על אי בודד עם נשקים ותחמושת שמפוזרים עליו והאחרון ששורד הוא המנצח.

לעומתו, מיינקראפט הוא משחק עולם פתוח שבו השחקנים בונים בחופשיות מה שבא להם בתוך עולם שבנוי מקוביות מעוצבות בגרפיקת תלת ממד. בעזרת שליטה על דמות שיכולה להסתובב איפה שהיא רוצה, ניתן לחקור את העולם של מיינקראפט ולבנות בו דברים מקוביות שונות. בנוסף, אפשר לבחור בין שתי צורות משחק עיקריות: עולם יצירתי (Creative – בונים ללא מגבלות, אין אויבים ולא צריך לחצוב משאבים) והישרדות (Survival – יוצרים כלים, מכשירים וחפצים כדי להילחם בזומבים).

היכונו לקרב הקבוצות שעוד לא היה כמוהו– והילדים שלכם מחליטים מי ישתתף בו!

בחול המועד פסח בדיוק ב- 18.4.22, כל הטירוף הזה עולה מדרגה: 14 מכוכבי הגיימינג הגדולים בישראל – כן, כל אלה שהילדים שלכם מעריצים בטירוף! עולים על במה אחת גדולה של 360 מעלות בהיכל הטוטו בחולון, לקרב קבוצות (Squads) שעוד לא היה כדוגמתו.

רק נציין שלכל אחד מהגיימרים המובילים האלה יש מאות אלפי מנויים מכל רחבי הארץ שמבחינתם להגיע לאירוע, לפגוש אותם ולשחק מולם זו הגשמת חלום היסטרית.

וזה עוד לא הכל: האירוע כולו יועבר בהנחיית לא אחר מאשר עידן תלם, הידוע בכינויו Inde game, והוא רשמית היוטיובר הגיימינג הגדול בישראל עם מעל לחצי מיליון מנויים.

אז איך נהנים מכל היופי הזה אתם שואלים?  כל מה שנשאר לכם לעשות זה להתארגן על כרטיסים לפני שיהיה מאוחר מדי (ואין תירוצים בגלל לאגים או באגים!).