גיימינג, הדבר הזה שהילדים שלכם מתעסקים בו בזמן שהם מול המסך, הוא כבר מזמן לא משחק ילדים. עם אירועים שמושכים תשומת לב עולמית ואווירה שדומה למה שהכרנו פעם רק מתחרויות ספורט מסורתיות, הגיימינג כאן כדי להישאר. ולהשתלט.

ירדן נסימוב, מנהל מערך הגיימינג של "ספוט" - סוכנות ייצוג משפיענים וגיימרים הגדולה בישראל - מסביר לנו במה בדיוק מדובר: "ברור לכולם שכיום גיימינג ומיינסטרים נאמרים באותה נשימה. כיום להיות גיימר מצליח שווה ערך ללהיות שחקן כדורגל מפורסם ברמה עולמית", הוא אומר, "וישנם אפילו ענפי ספורט מפורסמים רבים שהספורטאים המצליחים בהם מרוויחים פחות מגיימרים, הן כלכלית והן מבחינת פופולריות".

"בועה? יותר כמו שוק בשווי של 200 מיליארד דולר"

למעשה, בדיוק עכשיו הגיימינג נמצא בשלב החמקמק הזה של להפוך ממשהו שולי שרק בודדים יודעים עליו - לאירוע תרבות מרכזי שמאחוריו קהילת מעריצים אדוקה.

"לראייה, שוק הגיימינג העולמי כבר עקף שווי של 175 מיליארד דולר ומתקרב בצעדי ענק לשווי של 200 מיליארד דולר בסוף השנה הבאה", מגלה נסימוב. "אז כן, אנשים מסתכלים על עולם הגיימינג כבועה שעתידה להתפוצץ, אבל אחרים רואים בזה פוטנציאל ענק".

"בנוסף, בקרב הסלבריטאים הגדולים ביותר בעולם ניתן לראות נהירה מוחלטת להשתלבות בעולם הזה: הם משדרים את עצמם משחקים בזמנם הפנוי בפלטפורמות סטרימינג, מצרפים גיימרים מפורסמים למעגל החברים הקרוב שלהם ואפילו מקימים קבוצות גיימינג מקצועיות בהשקעה של עשרות מיליוני דולרים".

אירוע הגיימינג בשנה שעברה RGE (צילום: פידבק פרש בע"מ)
נסימוב: "שוק הגיימינג כבר עקף שווי של 175 מיליארד דולר ומתקרב בצעדי ענק לשווי של 200" | צילום: פידבק פרש בע"מ

בין ניו יורק לפריז – הגיימינג מגיע גם לאולימפיאדה

עוד אירוע שנחשב ציון דרך בתחום הגיימינג הוא אליפות העולם בפורטנייט, שנערכה ב-2019 באצטדיון ארתור אש במדינת ניו יורק בהשתתפות 100 גיימרים מכל רחבי העולם. האירוע נמשך 3 ימים, הצטברו בו פרסים בשווי של 30 מיליון דולר והזוכה הגדול קייל "Bugha" גיירסדורף גרף לכיסו לא פחות מ-3 מיליון דולר - כשהוא בסך הכל בן 16.

חוץ מזה, חובבי גיימינג יספרו לכם בעיניים נוצצות על "האינטרנשיונל" – אליפות העולם השנתית במשחק DOTA 2, שבעצמו נחשב לאחד הכותרים המשוחקים בהיסטוריה. ב-10 האליפויות השנתיות האחרונות סכום הפרסים המצטבר הגיע ל-181 מיליון דולר (אתם לא טועים: זה יוצא כ-600 מיליון שקל), כאשר הפרס של כל תחרות גדול יותר לעומת התחרות שקדמה לו.

ויש גם נקודה ישראלית: ב-4 האליפויות האחרונות השתתף טל אייזיק, המכונה Fly. טל פעיל משנת 2012 והוא אחד הקפטנים המוערכים ביותר בקרב שחקני DOTA 2 מקצועיים בעולם. לפי הערכות, טל הרוויח מעל 2.6 מיליון דולר מפרסים בתחרויות ועוד היד נטויה.

בקיצור, הרבה דברים השתנו מאז שגיימינג היה משהו זניח שרק מודעים אליו. עם תמיכה ציבורית, אהבה מהקהל ויעדים ספורטיביים, הגיימינג נמצא עכשיו במרכז תשומת הלב והוא לא מתכוון לזוז לשום מקום: "באולימפיאדת פריז 2024, בפעם הראשונה בהיסטוריה, הולכים להיות משוחקים גם משחקי גיימינג תחרותי", מזכיר לנו ירדן.

"זה דבר שלדעתי נותן את החותמת הסופית לשבירת תקרת הזכוכית של עולם הגיימינג. בנוסף, זה מעיד על הבנה כלל עולמית שהעתיד כבר כאן ושלא ניתן להתעלם ממנו יותר".

 <<למילון מונחי הגיימינג הגדול 

לעבוד במה שאוהבים ובלי דאגות כלכליות

ישראל רגילה להיות בחוד החנית של הטכנולוגיה. אבל בעוד רובנו מסתכלים על זה בהיבט של סייבר והייטק, מי שמבינים לאן נושבת הרוח יודעים שזה כולל גם את הגיימינג.

כך למשל הגיימרים המובילים במדינה הם לחלוטין סלבריטאים מהשורה הראשונה, שזוכים להערצה מטורפת – עד כדי מצב שבו כל בילוי שקט בקניון הופך עבורם למשימה כמעט בלתי אפשרית. ברגע שיזהו אותם (ותשאלו את הילדים שלכם), יתגודדו סביבם מאות מעריצים במטרה להצטלם ולהיות בקרבתם.

בנוסף, "הבנה בגיימינג כיום שווה לפעמים יותר מתואר אקדמאי, חברות העל נלחמות בשביל לשכנע אנשים עם הבנה בתחום הגיימינג להצטרף אליהן, ומוכנות לשלם המון בשביל שזה יקרה", מפרט ירדן.

"גם אצלי באופן אישי, גיימינג לחלוטין שינה לי את החיים. אני בן 23 וכבר הספקתי לעבוד בחברות סטארט-אפ בתפקידי מפתח, לטייל מסביב לעולם והכי חשוב - לעסוק במשהו שאני אוהב ונהנה ממנו ללא דאגות כלכליות".  

"כולם רוצים להיות חלק מהטירוף הזה"

אז כן, גיימרים הם לחלוטין מיינסטרים וחלקם כבר משמשים כפרזנטורים ושגרירי מותג בקמפיינים לחברות הכי גדולות בארץ. לעיתים קרובות, חברות שמגיעות לארץ מחו"ל מעדיפות להשתמש בגיימר מפורסם כפרזנטור של המותג שלהם מאשר באמנים מתחום אחר, ויש לזה סיבה:  אירועי הגיימינג המקומיים הם כבר כמה שנים אחת מנישות הבידור המרכזיות בישראל.

"ההצלחה של אירועי גיימינג בארץ נובעת מזה שכולם רוצים להיות חלק מהטירוף", מגלה ירדן, "אז כשמגיעה ההזדמנות לראות את הכוכבים במציאות, היא נלקחת בשתי ידיים".

הנה זה קורה: בפסח הקרוב הילדים שלכם עולים לבמה!

בחול המועד פסח הקרוב, בתאריך 18.4.22, יתרחש גם בישראל אירוע גיימינג ברמה בינלאומית: הכוכבים הכי גדולים בארץ יעלו על במת 360 מעלות מטורפת בהיכל הטוטו בחולון ויתחרו ביניהם בקרב קבוצות (Squads) של פורטנייט נגד מיינקראפט. 

ושימו לב: השנה, לראשונה בישראל, הכוכבים יבחרו צופים מהקהל באופן רנדומלי ויזמינו אותם לעלות לבמה ולשחק איתם ביחד באותה הקבוצה נגד קבוצות אחרות המורכבות מכוכבים אחרים בשיתוף צופים אחרים מהקהל. מה שבעצם אומר, שכל צופה יכול למעשה להיבחר ולעלות לשחק מול אלפי צופים בקהל, שזה פשוט היסטרי. וזה עוד לא הכל- מעל השחקנים תתנוסס קוביית לד שעליה יוקרנו המשחקים והאירוע וכך כל מי שיהיה בקהל גם ייקח חלק בחוויה. 

>>לרכישת כרטיסים לאירוע 

את האירוע ינחה עידן תלם - "Inde Game" – וחוץ ממנו ישתתפו כל הכוכבים המקומיים של התחום ובהם זיגי, מר שיבולת, סייקניק, דה כהן, 2 בוף ורבים אחרים. האירוע משלב פעילות אינטראקטיבית עם ערך מוסף וגם מי שלא סגור על ההבדל בין ג'ויסטיק לעכבר ייהנה מהאווירה המחשמלת והאנרגיות הגבוהות. מעבר לכך, זה מסוג האירועים שנותנים לצופים ערך עצום ושיעור בדרך לאורח חיים מספק ומתגמל.

אם הילדים שלכם אוהבים גיימינג, הם חייבים להיות שם. ואתם? תבינו מקרוב למה זה הרבה יותר ממשחק.

גיימינג RGE (צילום: מאי סביר )
הכוכבים והילדים שלכם על במה אחת באירוע הגיימינג הגדול של השנה | צילום: מאי סביר

הנתונים תומכים בהצהרות של ירדן. רק בשביל לסבר את האוזן ואם איכשהו פספסתם את זה, נזכיר שבאירוע הגיימינג "מיינקראפט נגד פורטנייט" שנערך בחנוכה בחודש דצמבר האחרון בהיכל הטוטו בחולון ביקרו כ-20,000 צופים. וזו רק ההתחלה.