אימוני כושר אחרי הלידה זה טוב ויפה על הנייר, אלמלא בעיה אחת קטנה – התינוק, היצור הקטן והחמוד הזה ששואב ממך הכל: שעות שינה, כסף, אנרגיה, וגם את היכולת להציג פיגורה סבירה. אם כבר הצלחת לפנות זמן איכות לעצמך, סביר להניח שלא יתחשק לך לבזבז אותו על פעילות שמגרה את בלוטות הזיעה.

אמא ותינוק מתעמלים (צילום: HannesEichinger, Istock)
מחקרים מוכיחים: הקילוגרמים של ההריון לא יורדים מעצמם | צילום: HannesEichinger, Istock

למרות זאת, אסור לזלזל בפעילות הגופנית; הגוף צריך להתחזק, והשרירים שנכנסו לתרדמת בזמן ההריון צריכים להתעורר כדי שלא תחטפי כאבי גב ורגליים. הפיתרון ההגיוני היחיד הוא להתעמל עם הקטנטנים כדי להיפטר מהשומנים. הנה מספר אפשרויות לפעילות גופנית משותפת לאם ולתינוק.

התעמלות: משקולת עם חיתול

יש חוגים רבים להתעמלות עם תינוקות, כשברובם הזאטוט משמש כמשקולת או נקודה אליה חוזרים וממנה יוצאים. חוג שכזה הוא "תנועה בשניים", המתקיים במרכז דיאדה ומפעילה אותו שופטת "רוקדים עם כוכבים", דנה פרנס, שהייתה גם מנחה בערוצי הופ ולולי.
בתוכנית האמנותית:
"נלמד איך לנצל פעילויות יומיומיות לחיזוק והגמשת הגוף, ואיך הופכים משחק מוזיקלי עם התינוק לתרגיל נשימה שמפתח ומגמיש את הסרעפת. נשחק משחקים שמחזקים את חגורת הכתפיים של התינוק ואת שרירי הבטן ורצפת האגן של האם, ועוד".

ריקודים: לרזות לפי הקצב

איריס זינגר, מנחת סדנאות מוזיקליות לילדים, מארגנת גם מפגשים לאמהות עם תינוקות, המשלבים מוזיקה וריקודים. הפעילות נעשית בתנועה על פי מקצבים מתחלפים, ורוב הזמן האם נושאת על ידיה את הפעוט, כך שהיא מפתחת את השרירים ומשפרת את הכושר הגופני.
בתוכנית האמנותית:
"הסדנה, המיועדת לתינוקות מגיל חודש עד שנתיים, חושפת אותם לעולם של תנועה, קצב וצליל, ומאפשרת להורה לחוות רגעים של שמחה ואינטימיות עימו. הפעילות מתבססת על כך שגם בשבטים הקדמוניים הנשים היו מתנועעות עם הילדים ועובדות איתם בשדות, וזה השיב להן את בריאותן".

ריצה: לא להיות עגלה

בכל פארק שמכבד את עצמו ישנו מסלול הליכה, עליו עוברת מדי פעם איזו אמא הדוחפת עגלת תינוק. כנראה שמדובר בספורט האולימפי הבא. באירופה יש אפילו עגלות מיוחדות מסוג ג'וגר, שיש להן רק שלושה גלגלים וקל יותר לרוץ איתן.

אמהות שלא אוהבות לרוץ לבד עם העגלה יכולות להצטרף לקבוצות מאורגנות, כשבחלקן יש מדריך כושר שדואג שאף אמא לא תבחר בקיצורי דרך. ברק צור, שהיה מאמן כושר בתוכנית הטלוויזיה "לרדת בגדול", הקים קבוצות כאלה שנפגשות בכל בוקר, צהריים או ערב בפארק הירקון בתל אביב.
בתוכנית האמנותית:
"רוב הבנות התחילו בתור עגלות, ועכשיו הן לא רק הולכות – אלא רצות עם העגלות. האימונים מקצועיים ומאתגרים, וישנה אווירה נשית מאוד נעימה ומעצימה".

פילאטיס: דרגת הקושי עולה בהדרגה

יוזף פילאטיס היה גרמני חרוץ שהמציא שיטת התעמלות הכוללת מאות תרגילים מקוריים, חלקם נעשים בשילוב חפצים פשוטים כמו כדור או גומיה, ואחרים באמצעות מכשירים שנראים כמו מכשירי אינקוויזיציה. חלק ממכוני הפילאטיס מציעים אימונים מיוחדים לנשים אחרי לידה, וסטודיו "אינפיניטי" מציע גם שיעורים יחד עם התינוקות.
בתוכנית האמנותית:
"המטרה היא לבצע את הפעילות בשעות הבוקר, כשהאמהות יחסית ערניות, ולשלב תרגילי מזרן ומכשירים. דרגת הקושי עולה בהדרגה, כשהמטרה היא לחזק את רצפת האגן ולחטב את השרירים. כמו כן, ניתן ייעוץ תזונתי".

יוגה: כל הצדדים מרוויחים

אין תמונה
היא, למשל, צועדת הרבה. קלאודיה שיפר והצאצאית

יוגה היא פעילות איטית, רכה ועדינה ולכן אפשר לשלב בה את התינוק הקטן, במיוחד אם האמא כבר עסקה בפעילות זו בעבר. יש חוגים רבים של יוגה עם תינוקות, כולל במרכזי דיאדה, וכולם מבטיחים שגם האם וגם העולל ירוויחו המון מהחוויה המשותפת.
בתוכנית האמנותית:
"האימון המשותף מחזק את רצפת האגן והגב, ומשקם את גוף האם לאחר הלידה. התנועה שיוצרים התרגילים חשובה גם לתינוקות, מחזקת את גופם ואת שיווי המשקל שלהם, ומסבה להם הנאה רבה".

בייביסיטר בחדר הכושר: להתאמן בשקט

ללכת לחדר הכושר עם התינוק ולהרגיש בלי – זה הרעיון שעומד מאחורי שירותי הבייביסיטר שמציעים מספר מכונים. בארה"ב התופעה פופולארית מאוד, אך בארץ אפשר למצוא אותה רק בחדרי כושר מסוימים, ביניהם "סטודיו C" שברמת אביב.
בתוכנית האמנותית:
"המכון מעמידה לרשות האם שירות מיוחד של מטפלת חמה ומסורה שתדאג לתינוק, בזמן שהיא דואגת לגזרה שלה".

דיאטת מזון תינוקות: האופציה הביזארית

עבור האמהות שלא מצליחות לסחוב את עצמן אל מעבר למטבח, יש אפשרות קצת יותר ביזארית להוריד במשקל – לפצוח בדיאטת מזון התינוקות שסחפה את הוליווד. ג'ניפר אניסטון וריס וויתרספון כבר נשבעו אמונים לתפריט שמבוסס על אכילת מזונות טחונים בצנצנות זכוכית. בערב מותר לשלוף את הסכין והמזלג ולאכול מנה אחת צנועה של אוכל מוצק, אבל נטול שמן או מלח.
בתוכנית האמנותית: הדיאטה מתבססת על צריכה של 14 מנות מזון תינוקות ביום, שכוללות מנעמים קולינריים כמו מחית פירות, מחית שיבולת שועל וקינמון ומרקי ירקות טחונים. יאמי.

>> לא רק בהריון: כמה אנחנו משמינים בכל תחנה בחיינו?