תאומים (צילום: istockphoto)
אמא, למה אנחנו לא דומות לאבא? | צילום: istockphoto

כל זוג שפונה לטיפולי פוריות, מאושר לגלות שהטיפול הצליח והאישה נכנסה להריון. אבל מה קורה כאשר מתברר שההפריה לא נעשתה מזרעו של בן הזוג? בני זוג מקוניטיקט (ארה"ב) פנו לפני שבע שנים לרופא פוריות שיסייע להם בהגשמת החלום להפוך להורים, אבל ממש לא ציפו שהוא ינצל את ההזדמנות להפוך לאב בעצמו.

הרופא הודה: מדובר בזרע של גבר אחר

דוקטור בן רמלי, רופא פוריות בן 62 מגריניץ', קונטיקט, חשוד שהשתמש בזרע של עצמו כדי לבצע הפריה מלאכותית באחת מהמטופלות שלו. התביעה נגד הרופא הוגשה אמנם בשנת 2005, אך החקירה, שתוצאותיה לא הושלמו, חזרה לככב בכותרות העיתונים בארה"ב בימים האחרונים.

תחילת הסיפור בשנת 2002, אז הגיעו בני הזוג לד"ר רמלי לאחר שלא הצליחו להרות באופן טבעי. לאחר שרמלי ביצע מספר הזרעות מלאכותיות, התבשרו השניים כי הטיפול הצליח והאישה נושאת ברחמה תאומות. אבל השמחה התחלפה בהלם בשעה שראו לראשונה את הילדות. 

אביהן של הבנות הוא ממוצא אפרו-אמריקני, בעוד התינוקות נולדו לבנות. גוון עורן עורר בהורים את החשד שמשהו לא כשורה. ובבדיקות DNA שערכו, התגלה שהתאומות שייכות לאם – אך לא לאב.

בני הזוג הגישו תביעה נגד הרופא בטענה שהוא הזריע את האישה, באופן מכוון, בזרע שלו, וגרם לה להיכנס להריון. אולם, הרופא סירב לשתף פעולה ולא הסכים לבצע בדיקת DNA כדי להוכיח את חפותו. בשל חוסר ראיות, התיק נסגר.

כעת נפתח תיק החקירה מחדש, לאחר שלינדזי אורסו, עורכת דין שחקרה את המקרה, יצאה נגד רשות הבריאות המקומית בטענה שלא הכריחה את הרופא החשוד לעבור בדיקת DNA. בדיקה זו תקבע באופן סופי האם הזרע שממנו הרתה האישה היה שלו או לא.

הרופא, אגב, לא הכחיש שנפלה טעות, והודה שמדובר בזרע של גבר אחר. עם זאת הוא הכחיש שמדובר בזרע שלו. ד"ר רמלי שילם קנס של 10 אלפים דולר ונאלץ להפסיק לבצע הפריות מלאכותיות. בנוסף, בתחילת השנה הוא ויתר מרצון על רישיון הרפואה שלו.