ויטמינים (צילום: istockphoto)
ירקות, מנת בשר, פחמימה ואתם מסודרים | צילום: istockphoto

לקראת פסח, חג הניקיונות, הקניות והבישולים, הרבה מאיתנו מזניחים את הארוחות לילדים ומסתפקים בפיצה או בג'אנק פוד מסוג אחר.
ברוב המקרים, הארוחות האלו עתירות קלוריות ושומן, ומהוות תחליף גרוע ולא בריא ליקירנו. באמצעות ירקות טריים או קפואים, שאריות חמץ ומעט דמיון, אתם יכולים להכין בקלות ארוחות מזינות וטובות.

אז איך מתקתקים ארוחה?

1. כשמבשלים ארוחת שבת, כדאי להכין כמויות גדולות יותר, שיספיקו גם לימים הבאים. אם האוכל מאוחסן במקרר, אפשר ליהנות ממנו עד יום שלישי (ואפילו רביעי). חשוב לזכור: כשמחממים את המזון פעם נוספת, יש לחמם את המנה בלבד, ולא את כל תכולת הסיר.
2
. ניתן להכין מראש כמות גדולה של בשר ולהקפיא לפי מנות. לדוגמה: אפשר לבשל קציצות ולחלק לשקיות. ניתן להקפיא מנות שניצל בקלות, עוף לאחר בישול, גולש בקר ועוד.
3
. לא מומלץ להקפיא ירקות לאחר בישול מכיוון שטעמם נפגם. ניתן להקפיא ירקות חתוכים ושטופים המוכנים לבישול, או פשוט יותר: השתמשו בירקות קפואים. בישול מהיר יכול להיעשות במיקרו או באידוי. לתיבול אפשר להיעזר ברטבים מוכנים כמו רוטב עגבניות מתובל, צ'ילי מתוק, רוטב סויה, קוביות תבלינים. כמובן שהכי בריא להשתמש בעשבי תיבול טריים.
חשוב מאוד: גם אם לרוב אתם לא חסידים גדולים של תערובות ירקות מוכנות בשקיות, בתקופה זו כדאי להצטייד בהן; הן חוסכות זמן הכנה מיותר ומאפשרות לכם לשלב ירקות בתפריט של הילדים בקלות. אפשר להשתמש בהן גם להכנת מרקים: קחו שקית גזר חתוך ושקית כרוב, הוסיפו אפונה קפואה והכינו מרק ירקות קליל. 

ואיך נפטרים מהחמץ?

לפני החג אנחנו רוצים להיפטר מכל החמץ שנשאר לנו ומכינים לילדים פסטות עד שהן יוצאות להם מהאוזניים. אם אין זמן להכין רוטב מבושל מושקע (וגם אם יש), זה הזמן לנסות להרגיל את הילדים לרוטב פסטה מעגבניות טריות ללא בישול: פשוט מרסקים עגבניות בפומפיה, מוסיפים קצת מלח, פלפל ומעט שום ואורגנו - ומגישים. עגבניות טריות הן בעלות ערך תזונתי רב יותר מאלה המבושלות.

קחו בחשבון שפסטה כמו אורז וקוסקוס זה פחמימות, שמשמשות כתוספת לארוחה ולא כארוחה שלמה. לכן יש לדאוג לתוספת חלבון או להשלמת החלבון - לחלבון מלא (חלבון שהגוף יכול להשתמש בו לבניה). הוספת חלבון - ליד הפחמימה כדאי לשלב מנה של בשר, עוף או דג. אם אין זמן להכין, ניתן לבשל בשרים קפואים. באופן כללי, עדיף לקנות את המנה הבשרית טרייה, כדי לקבל את הבשר נטו ללא התוספות שבעצם מהוות את עיקר השניצל או הקציצה הקפואה.
בנוסף, ניתן לקנות דג שלם מתובל וקפוא בואקום, לבשלו במיקרו למספר דקות, והדג מוכן לאכילה.

ניתן להשלים ארוחת פחמימות לחלבון מלא על ידי הוספת קטניות לארוחה, לדוגמא: קוסקוס עם חומוס, מג'אדרה (אורז ועדשים) אפונה ואורז, פול בפיתה ועוד. את הפסטה ניתן לשלב עם מבחר גבינות או עם בשר שיספקו את החלבון המלא.

אם אתם רוצים לנקות את המקפיא מהפיתות, אתם מוזמנים ללכת על פיצה פיתה: האופציה הטעימה והמוכרת שילדים כל כך אוהבים יכולה לבוא עם תוספות בריאות כמו גבינה בולגרית ותוספת ירק כמו עגבניות או פטריות. כך יש לכם פחמימה (פיתה), חלבון (גבינה צהובה) וירק בארוחה אחת. 

מפיתות אפשר להכין גם קרוטונים בריאים לסלט או טוסטים קטנטנים שמפזרים בסלט, לתוספת פחמימה: פשוט קולים את הפיתות בטוסטר או בתנור, בוזקים מעט שמן זית, וכאשר הן משחימות - חותכים לגודל הרצוי. 

 דוגמאות לארוחות צהריים מהירות ומאוזנות:
1.
קוסקוס מלא מהיר + רצועות עוף מוקפאות ומוכנות לאכילה.
2. לחמניות מקמח מלא עם נקניקיות סויה וקטשופ.
3
. חזה עוף בגריל קפוא ומוכן לאכילה + תפוח אדמה אפוי במיקרו.
4
. פסטה עם גבינה מומסת במיקרו. 

כמובן שלכל ארוחה מומלץ להוסיף ירק מבושל, מרק וסלט ירקות טרי. חג שמח. 

אין לראות בעצות המוגשות במדור זה תחליף לייעוץ רפואי
צרו קשר עם ליז רובין

לכל הטורים של ליז רובין