להיות הורים לילדים בגילי גן ובית ספר אומר להתעסק הרבה עם כסף: תשלומים לוועד הכיתה או הגן, התארגנות לאיסוף כסף למתנות, החזרי כספים בין הורים על הוצאות שונות ועוד.

עד לפני כמה שנים, נאלצנו לנהל ידנית את כל תשלומי הוועד, איסוף הכספים וההחזרים להורים אחרים. התעסקנו עם צ'קים ומזומן, הזכרנו שוב ושוב בחוסר נעימות על תשלום שהתעכב, ובקיצור – בזבזנו זמן, התבלבלנו עם כסף וקיבלנו בעיקר כאב ראש.

מאז הרבה דברים כבר הספיקו להשתנות, והיום יש לנו את האפשרות הנוחה של איסוף וניהול כסף בקלות ובמהירות דרך הטלפון האישי באמצעות אפליקציית PayBox. מדובר בבחירה הכי טובה שקיימת כיום לאיסוף וניהול כספים בקבוצה – בין אם מדובר בכספי הוועד ובין אם בכל התארגנות לאירוע או מתנה, או סתם להחזיר כסף להורה ששילם במקומנו.

לא עוד אלף תזכורות, לא עוד כספים שעוברים מיד ליד – מעכשיו הכול מתנהל בטלפון, והכסף זמין לכם בכל רגע בארנק הדיגיטלי החדש שלכם. אגב, עם PayBox אפשר להחזיר כסף לחברים, להעביר כסף לבעלי מקצוע, כמו המורה הפרטית או לבייביסיטר, לטעון את הרב-קו, לתרום לעמותות ואפשר גם לשלם בחנויות אם יש לכם כרטיס אשראי של שופרסל או של דיסקונט.

רגע לפני פתיחת שנת הלימודים, כדאי שתכירו את היתרונות של אפליקציית התשלומים PayBox ולמה פשוט חובה שהיא תהיה בכל טלפון של הורי הכיתה או הגן.

כרטיסי אשראי (צילום: Olleg, Shutterstock)
אפליקציית התשלומים שבה לא משלמים עמלות על כל קבלה של כסף | צילום: Olleg, Shutterstock

חשבון הוועד עובר לטלפון

עם PayBox אתם בכלל לא צריכים חשבון בנק ייעודי לוועד: היא משמשת ארנק דיגיטלי כך שניתן לשמור את יתרת התקציב בקופה של קבוצת הוועד ואיתה מנהל הקבוצה ועד ההורים יכול לנהל את התקציב מכל מקום באמצעות הטלפון הנייד שלו. כמו כן, רק בה אפשר לייצא לאקסל את פעילות הקבוצה – לצורך מעקב ושמירה על הנתונים לאורך זמן, למרות שהקבוצה ב- PayBox לא נסגרת והנתונים נשארים באפליקציה עד שתחליטו לסגור את הקבוצה.

אבל לא רק חברי ועד ההורים נהנים. ב-PayBox כספי הוועד נפרדים מהחשבון האישי של הגזבר ונמצאים בקופה שקופה, כך שכל ההורים רואים מי שילם, מי לא שילם וכמה כסף נשאר. בנוסף, איסוף הכסף בקופה לא מוגבל בזמן, כך שלאורך כל שנת הלימודים אפשר לנהל את כספי הוועד במקום אחד.

ומה יקרה בסוף השנה וכאשר הילדים עולים כיתה? אין בעיה: הקבוצה ממשיכה איתם לשנה הבאה. בינתיים, PayBox כוללת אפשרות לשלוח תזכורת אוטומטית לחברי הקבוצה שעדיין לא שילמו - באופן מידי, אחת לחודש או בתאריך הנבחר.

בקיצור, PayBox  עוזרת לכם לסמן "וי" על איסוף כספים, רק בלי חוסר הנעימות של פנייה אישית לשאר ההורים שעדיין מתעכבים. לא ברור איך הסתדרנו בלי זה.

חוסכים זמן בלי עמלות מיותרות

PayBox לא דורשת שום סוג של רקע טכני והשימוש בה אינטואיטיבי וחלק. אה, והיא מאוד משתלמת: נכון להיום, זו אפליקציית התשלומים היחידה שמאפשרת לשמור את הכסף ביתרה וכך לא משלמים עמלות על כל קבלה של כסף.

חשוב להבין - אפשר להוריד גם אפליקציות אחרות ללא עלות, אבל בהן בכל פעם שמקבלים כסף הוא נכנס ישירות לחשבון הבנק, מה שיכול לגרור תשלום עמלות מיותרות. בהיבט הזה, ל-PayBox יש יתרון מובהק מול המתחרים ולכן היא תחסוך לכם בהוצאות על בסיס קבוע.

חוץ מזה, עם PayBox ניתן ממש בקלות לשלם ישירות לספקים – החל מהמפעיל במסיבת חנוכה ועד מתנות לצוות. לכן כדאי לדאוג שלכולם תהיה את האפליקציה כבר עכשיו, כדי שברגע האמת תוכלו לסיים את התשלום בלחיצת כפתור, בצורה מאובטחת ובנוחות.

גן ילדים (אילוסטרציה: By Lordn, shutterstock)
עם PayBox ניתן ממש בקלות לשלם ישירות לספקים – החל מהמפעיל במסיבת חנוכה ועד מתנות לצוות | אילוסטרציה: By Lordn, shutterstock

קבלו כמה טיפים סודיים

מלבד שלל היתרונות שלה, נראה כאילו PayBox נולדה כדי לעזור להורים לנהל את הכסף ולעבור את שנת הלימודים בשלום.

הנה למשל כמה תכונות שלדעתנו מתאימות במיוחד לניהול קבוצות של ועדי הורים, אך יכולות לעזור גם לשאר ההורים בכיתה שאוספים כספים בקבוצה:

1. הגדרת סכום קבוע/גמיש

מה זה עושה? מנהלי קבוצות יכולים לשנות בכל רגע את הסכום המבוקש לתשלום (ואפילו ליצור אפשרויות תשלום שונות – ראו את הפיצ'ר הבא) בלי שייאלצו להקים קבוצה חדשה.

איפה מגדירים? עריכת פרטי קבוצה > סכום מבוקש.

2. תזכורות

מה זה עושה? חלק מהחברים עדיין לא שילמו? לא צריך לרדוף אחריהם באופן אישי. מנהלי קבוצות יכולים לשלוח בבת אחת תזכורת לכל מי שלא שילם – או ליצור בקלות תזכורת חוזרת במועד קבוע. רק חברי הקבוצה שיש להם PayBox ועדיין לא שילמו יקבלו תזכורת באמצעות הודעת פוש מתפרצת.

איפה מגדירים? דרך שרביט הקסמים בחלק התחתון של מסך הקבוצה.

3. סבב תשלומים חדש

מה זה עושה? מנהלי קבוצות יכולים להגדיר סבב תשלומים חדש בסכום זהה או שונה מהסבב הקודם. לאחר הגדרת סבב חדש כל המשתמשים יופיעו כ"לא שילמו" עד שישלמו את הסכום המבוקש החדש. הסבב החדש לא ישפיע על היתרה שנאספה. אם צץ תשלום חדש שצריך לאסוף או שצריך לגבות את התשלום באופן קבוע בכל חודש, זה הפיצ'ר שיסגור לכם את הפינה.

איפה מגדירים? דרך שרביט הקסמים בחלק התחתון של מסך הקבוצה.

4. ייצוא נתונים

מה זה עושה? כאמור, מנהלי קבוצות יכולים לייצא בלחיצה דוח Excel שכולל את חברי הקבוצה ואת כלל הפעולות שבוצעו בה (כולל זיכויים). הדוח יישלח ישירות למייל של מנהל הקבוצה כפי שהגדיר כשנרשם לאפליקציה.

איפה מגדירים? דרך שרביט הקסמים בחלק התחתון במסך הקבוצה.

5. קבוצה ציבורית/פרטית

מה זה עושה? מנהלי קבוצות יכולים לקבוע לגבי כל קבוצה אם היא תהיה ציבורית או פרטית.

ההבדל: בקבוצה פרטית רק מנהלי הקבוצה יכולים לצרף חברים חדשים דרך הזמנה מאנשי הקשר. לעומת זאת, בקבוצה ציבורית, כל מי שמקבל את הקישור של הקבוצה יכול להצטרף אליה ולבצע תשלומים.

איפה מגדירים? עריכת פרטי קבוצה > הגדרות קבוצה מתקדמות.

6. תשלום במזומן

מה זה עושה? במקרה שחבר קבוצה העדיף לשלם את החלק שלו דווקא במזומן ולא דרך האפליקציה, מנהל הקבוצה יכול לסמן זאת כדי לשמור על הסדר הטוב. שימו לב שמדובר בסימון לנוחות בלבד - היתרה עצמה לא תשתנה מכיוון שהכסף לא הופקד ב-PayBox.

איפה מגדירים? לחיצה על החבר הרלוונטי בקבוצה והפעלת הכפתור של "תשלום במוזמן" כך שייצבע בכחול, הזנת הסכום שאותו משתמש שילם ואז "קבע סכום". 

שתהיה לכולנו שנת לימודים פורייה ובריאה!