לא פחות משלושה ילדים מצאו את עצמם מאושפזים לאחרונה כשהם סובלים מקטיעות של אצבעות או פגיעות אחרות אחרי שהכניסו את האצבעות שלהם דרך רשת של מאוורר. מדובר במאוורר תקני שאפשר לקנות בכל סופר. הרשת אמורה להיות מספיק צפופה כדי שילדים לא יוכלו להכניס את האצבעות. אבל המאווררים לא היו תקניים.

שבע משפחות של ילדים שנפגעו הגישו תביעה ייצוגית על סך 17 מיליון שקלים כנגד היבואנית. גם מכון התקנים תובע את היבואנית משום שטענה שהמאווררים מאושרים על ידי המכון.

אצבעותיו של אריאל מסיקה נפגעו בגלל אותו המאוורר של חברת muller. "הוא עכשיו בהחלמה", מספרת אמו קרן בריאיון עם חדשות הבוקר. "הוא עבר פציעה לא פשוטה בשלוש מהאצבעות. שתיים מהם נפגעו בצורה מאוד קשה. רוטשו לגמרי. שברים לאורך כל האצבעות. הוא עבר שני ניתוחים. אנחנו מקווים שבקרוב המצב ישתפר".

אריאל נפצע בסוף אוגוסט. המשפחה חגגה יום הולדת לבן הגדול למשפחה. אריאל היה בחצר ורצה להיכנס אל הבית. הוא הסיט את המאוורר ואצבעותיו החליקו פנימה. "בתוך שניות הוא איבד כמויות גדולות של דם. אני הייתי בתוך הבית. כשראיתי את כמויות הדם ברחתי מרוב לחץ. אנחנו גרים קרוב לבית החולים לניאדו. בעלי נסע איתו מהר לשם. משם מיד הוא עבר לבית החולים תל השומר. הוא עבר ניתוח לשחזור שתי אצבעות. יומיים אחרי הוא עבר ניתוח נוסף. הוא עתיד לעבור ניתוח עוד ניתוח באחת האצבעות".

המאוורר נרכש ברשת רמי לוי. יומיים אחרי הפציעה פנתה משפחת מסיקה לרשת וביקשה שהמוצר יוסר מהמדפים. "רצינו למנוע את הנזק מהילד הבא. לדעתי קיבלנו תשובה שהיא לא מכבדת ולא אחראית. אמרו לנו: 'תשמרו על הילדים שלכם'. קניתי מטחנת בשר בתחפושת של מאוורר".

המשפחה פנתה למכון התקנים כדי להבין מה קורה. אל בית המשפחה הגיע בודק מוסמך מהמכון. דוח מהמכון הבהיר שהמאוורר הזה מעולם לא נבדק על ידי המכון. בעקבות הבדיקה המאוורר הוסר מהמדפים.

לדברי מסיקה יש יותר מ-20 שנפגעו מהמאוורר, שנמכר תחת שני שמות שונים: מולר וחברת בנטון.

 

מרשת רמי לוי שיווק השקמה נמסר: "אנחנו מצרים וכואבים על כל מקרה ומקרה שארע. ברגע שנחשפנו לתופעה מיד הורדנו את המוצר מהמדפים. מכרנו את המוצר מתוך ידיעה שהיבואן קיבל אישר ממכון התקנים ולמוצר יש תו תקן".

מהיבואנית אליהו שיווק חשמל בע"מ נמסר: "מדובר בתביעה משונה מאוד. הטענה של מכון התקנים היא כי הוא בדק ונתן אישור התאמה לתקן אבל הדבר התייחס למשלוח קודם. למרות הטענות, נציין כי במשלוח זה מכון התקנים הוא שהסתפק בהצהרה בלבד ובכך למעשה נתן אישור כי המשלוח עבד בדיקה ומתאים לתקן. רק על בסיס אישור זה של מכון התקנים, היבואן העביר את המוצר לשיווק".