לפעמים הזעזוע יכול להציל חיים, ועל מנת להבהיר להורים את הסכנות הגלומות בבליעה של אחד הפריטים הנבלעים ביותר בקרב ילדי העולם: בטריות עגולות קטנות, החליט ארגון אוסטרלי העוסק בלימוד החייאה והצלת חיי ילדים ליצור דימויים שאי אפשר להתעלם מהם. הארגון ביקש להדגים מה מעוללת הבטריה החומצית לפנים הגוף, והשתמש לשם כך בחזה עוף. התמונות לא יצאו לכם מהראש בזמן הקרוב.

מנהלת הגוף המדובר, CPR KIDS, שרה הנסטד, שיתפה תמונות של חזה העוף עליו הונחה הבטריה במרווחי זמן. המטרה היתה להראות עד כמה הבטריות האלה משחררות מהר קורוזיה, כשהרוק יוצר זרם חשמלי. והתמונות עלו במרווחים של חצי שעה, במשך ארבע שעות. "אפשר לראות פה באופן ברור כמה נזק יכול להיגרם לילד שבולע בטרייה קטנה מסוג זה. מדובר במקרה חירום רפואי. הכי חשוב שההורים יבינו שמדובר במקרה חירום, ושלא יתמהמהו ויחשבו שזה יצא מעצמו מהגוף כלעומת שבא."

על פי המחקרים, כך חושפת הנסטד, בכל שבוע מאושפזים בבתי החולים באוסטרליה ארבעה ילדים שסובלים מפציעות בעקבות בטריות עגולות קטנות ושטוחות שנבלעו. בני הארבע ומטה הם קהל היעד בעל הסיכון הרב ביותר, ופעמים רבות ההורים אפילו לא מודעים לסכנה ולעובדה שחלק מהמוצרים שהילדים משחקים איתם מכילים בטריות כאלה, כי הן מגיעות לא פעם כבר בתוך הצעצוע.

המומחים מבקשים מההורים להעיף מבט מחודש בצעצועים של ילדיהם, ולבדוק אם אין בהם איזו בטריה חופשית מסוג זה, ואת הבטריות ספייר לאחסן במקום רחוק מהישג ידו של ילד, כמו בתא גבוה במקרר. במקרה של בליעת בטריה יש לפנות מיד לרופא ולספר שאתם חושדים שהדבר התרחש. חשוב לציין שהיתה זו בטריה מהסוג המדובר. אסור לתת לילד לשתות או לאכול לפני שעשו לו בדיקת רנטגן, וגם לא לגרום לו להקיא.

"אפשר לראות בתמונות שאחרי ארבע שעות סימני הצריבה ברורים ורבים. זה בדיוק מה שקורה בגופו של ילד," מסבירה הנסטד. "הושט יכול להישרף ככה תוך פחות משעתיים. ילד שזה קורה לו עשו להתחיל להשתעל, להזיל ריר ולהתלונן על חוסר נוחות." ההורים מגיבים באופן מעורב לתמונות, נחרדים אבל מרגישים שמדובר באינפורמציה חשובה. "הבן שלי בלע בטריה כזאת, והלכנו רק למחרת לבית החולים," מדווחת אם אחת. "הבטריה עשתה לו חור בקיבה וגם בוושט, ומאז אני מקפידה לא להשאיר בטריות בשום מקום. אני גם לא קונה מוצרים שמשתמשים בהן. לא ברור למה ממשיכים לייצר צעצועים עם בטריות כאלה." צודקת.