בדיקת סיטי - החדר (צילום: מייסי פורונדה, צילום מסך)
כשיש פיראטים בכל מקום, מי בכלל חושב על הבדיקה? חדר הסי.טי בבית החולים מורגן סטנלי | צילום: מייסי פורונדה, צילום מסך
ביקור בבית החולים הוא לא עניין נעים בדרך כלל, ועל אחת כמה וכמה עבור ילדים. הם לא אוהבים שנוגעים בהם, חוששים מהבדיקות ורוצים להתרחק ככל האפשר ממכשירים מאיימים. אחד המכשירים "המפחידים" הללו הוא מכשיר ה-CT, שתפקידו לסרוק את גופנו ולצלם אותו. למען האמת, זה די מובן - לצורך בדיקה שכזו הילד נדרש לשכב על מיטה בתוך צינור חלול למשך כרבע שעה, חוויה לא נעימה כלל. באחד מבתי החולים חולים בעיר ניו יורק החליטו להפוך את החוויה לנעימה קצת יותר והגו את הרעיון של "CT-פיראטים".

בדיקת סיטי  - המיטה (צילום: מייסי פורונדה, צילום מסך)
לא חושבים על חרדת הבדיקה | צילום: מייסי פורונדה, צילום מסך

"מאפשר לילדים להפליג עם הדמיון"

בית החולים לילדים, מורגן סטנלי, רכש מכשירCT  בעיצוב מיוחד של ספינת פיראטים. המכשיר החדש מעוצב כך שהילדים הקטנים יכולים לשכב על המיטה שמחליקה לתוך הסורק ולהביט בזמן הזה על הפיראטים שנמצאים בכל מקום לצד בעלי החיים שנתלים על חבלים.

חברת ג'נרל אלקטריק שסיפקה לבית החולים את המכשיר, נתנה לצוות הרפואי בבית החולים שתי אפשרויות קונספט לבחירה - פיראטים או דגים, מה שהצית ויכוח ארוך בין חברי הצוות. הפיראטים ניצחו משום שלדברי ראש מחלקת רדיולגיה ילדים, ד"ר קארי שפירו, הפיראטים נמצאו כ'חמודים יותר'. הסורק הותקן בחודש אוגוסט ועד עכשיו התגובות שהתקבלו מהילדים שהתנסו בו היו חיוביות מאוד. עד כדי כך חיוביות שהאחות, נעמי הוקינס, מספרת כי אחד הילדים ביקש ממנה 'למהר ולצאת מהחדר, על מנת שהוא יוכל לשחק'.

בדיקת סיטי - מבפנים (צילום: מייסי פורונדה, צילום מסך)
לפחות זיכרון אחד מתוק יצא מהבדיקה הזאת | צילום: מייסי פורונדה, צילום מסך

למרות שהבדיקה נמשכת דקות מעטות, לוקח בערך 10 עד 15 דקות להכין את הילדים לקראת הבדיקה, אחיות מושיבות את הילדים על השולחן ומחברות אותם לאינפוזיה. התפאורה של החדר עוזרת לילדים להסיח את דעתם מהעירוי והחרדה מהבדיקה.

בדיקת סיטי - ילד נכנס פנימה (צילום: מייסי פורונדה, צילום מסך)
אהוי! אני נכנס פנימה | צילום: מייסי פורונדה, צילום מסך

"המכשיר החדש מאפשר לילדים להפליג עם הדמיון", אומרת ד"ר שפירו. "כך זה לא נראה לילדים כמו מטלה מפחידה ונוראית". מחלקת הרדיולגיה בבית החולים עורכת כחמש עד עשר בדיקות במכשיר ה-CT המיוחד מדי יום, המכשיר משמש לאבחון ומעקב אחר מחלות שונות, כגון מחלת הסרטן, וגם לבדיקת שברים בעצמות. החולים שמגיעים לבדיקות הם תינוקות ועד "ילדים" בגילאי 21. "בני הנוער מגלגלים את עיניהם למראה החתול עם הרטייה, בת הים וההיפופוטם", אומרת ד"ר שפירו. "אבל הם אוהבים את זה באותה מידה כמו הילדים".

בדיקת סיטי - כיור (צילום: מייסי פורונדה, צילום מסך)
אפילו עמדת ההכנה עוצבה כולה בסגנון הפיראטים | צילום: מייסי פורונדה, צילום מסך

>> לעמוד הפייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?

>> לישון בתוך חלום: חדרי פנטזיה לילדים