הפיקניק המושלם

כשיוצאים לפיקניק בטבע, הזמן שבו אנו מבלים בשטח הוא די מוגבל ולכן עדיף להכין את המוצרים עד כמה שניתן מראש כך שרק נצטרך לחתוך או למרוח ולסדר את המזון.

נתחיל מירקות ופירות – בין אם מדובר בארוחת בוקר או צהריים, ירקות ופירות הם חובה לכל אקלים. גם אם הפיקניק נמשך רק חצי יום או יום שלם, קחו אתכם את הירקות והפירות בשלמותם - עדיף לארוז בקופסאות כדי שלא יימעכו, אל תשכחו את קרש החיתוך וסכין טובה, וחיתכו אותם ממש לפני האכילה, על מנת שתקבלו את מירב הוויטמינים, ושהם לא ישחירו או יתייבשו.

אופציה נוספת היא לקנות קופסאות של ירקות קטנים, הם גם תמיד יותר טעימים. כשחם עדיף לארוז את הירקות והפירות יחד עם קרחונים, כדי שיהיו צוננים ומרעננים. לחילופין, אפשר גם להקפיא יום קודם כמה פירות כמו בננות, מנגו, מלון וענבים ולאכול בשטח.

כריכים מגניבים (צילום: bhg.com)
כדאי להכין את הכריכים בשטח | צילום: bhg.com
כריכים – עדיף להכין כריכים מלחמניות, פיתות או פרוסות לחם מחיטה מלאה או כוסמין. בנוסף, כדאי להכין אותם במקום מכיוון שעד שמגיעים ומתמקמים באזור הפיקניק הם כבר יהיו פחות טעימים. קחו את הממרחים אתכם – טחינה, טונה, אבוקדו, מעדן גבינה גמדים ללא תוספת סוכר, גבינה צהובה, חביתות או ביצים קשות, וכמובן דאגו שממרחים שלא מגיעים בקופסה הרמטית כמו לדוגמא טונה, יהיו אטומים ובקירור.

מים או תה צמחים ביתי – ותרו על המוגזים והממותקים ובמקום דאגו לכמות מספקת של בקבוקי מים, עדיף כמובן שיישמרו בקירור. להורים וגם לילדים אפשר להכין בתרמוס מים רותחים עם צמחים מסוננים כמו לימונית ולואיזה, ללא המתקה.

קינוחים – פנקייקים מקמח מלא יכולים להיות אופציה טובה לקינוח, את הממרח כדאי להביא בנפרד – סירופ מייפל טבעי או גבינה בצורת מעדן גמדים, שאותו ניתן גם להקפיא ולאכול בפיקניק כקינוח קפוא ובריא (אל תשכחו צידנית טובה).

ללינת שטח

כשיוצאים לטיול בטבע שמשלב גם לינת שטח יש צורך להכין צידה רבה מראש, מה שאומר צידניות מקוררות היטב, ואם אפשר ללון באתר קמפינג מסודר שיש בו גם מקרר זה עשוי מאוד להקל עליכם.

אגוזים ופירות יבשים – מעבר לכך שהם עמידים בתנאי שטח ומעניקים לנו אנרגיה, הם יכולים להוות חטיף מצוין עבור ההורים והילדים. תמרים, משמשים מיובשים, אננס טבעי, רצועות קוקוס, תותי יער, גוג'י ברי, צימוקים וכל פרי יבש ללא תוספת צבע וסוכר.

דגנים – אורז, קינואה, קוסקוס הם דגנים מומלצים לאכילה בשטח (עדיף שיהיו דגנים מלאים). הבישול שלהם פשוט ומהיר והם יכולים ללוות כל תבשיל. פסטה אפשר להכין מראש בבית כסלט פסטה קר שיכול לשמש אתכם ביום הראשון של הטיול.

פשטידת תפוחי אדמה ופטריות (צילום: פיית המשאלות25, מטבחה של פייה)
פשטידות דווקא מומלץ להכין מראש. נראה אם תצליחו להתאפק שלא לטרוף אותן בדרך | צילום: פיית המשאלות25, מטבחה של פייה
פשטידות ולביבות – פשטידות אישיות ולביבות עם ירקות (בטטה, תרד, תירס) הם חלק מרשימת המאכלים שיהיה מאתגר מדי להכין בשטח ולכן עדיף להכינם מראש לפני היציאה לשטח. אם הפשטידה מכילה גבינות - דאגו לקרר אותה היטב, ועדיף לחסל אותה ביום הראשון של הטיול. 

נשנושים – בגזרת החטיפים, עדיף כמובן לקחת את החטיפים היותר בריאים כמו לחמית או קרקר מחיטה מלאה, בייגלה מקמח מלא, דגנים מקמח מלא וגם קינוחים מתוקים ללא סוכר כמו כדורי תמרים עם פצפוצי אורז וקורנפלקס או עוגת טחינה או גזר.

ליציאה קצרה מהבית

כשאנחנו יוצאים לכמה שעות, שהן לרוב בין הארוחות, כדאי לקחת נשנושים טובים לילדים, שזקוקים לארוחות ביניים תמיד. קלחי תירס מוכנים יכולים להיות פתרון נהדר, עוגיות בריאות כמו עוגיות טחינה, פרוסה של עוגת גזר או כריך בריא עם ממרח של חמאת בוטנים ודבש. אפשר גם להכין ממרח של שקדייה, או לקחת לדרך מעדן גמדים ללא תוספת סוכר – רק אל תשכחו את הכפית.

ייעוץ מקצועי: בריג'יט כוכבי, תזונאית