את שיבולת השועל, רובנו מכירים מן הדייסות הפופלריות והטעימות, אך למעשה ניתן להכין ממנה מגוון רחב מאוד של מאכלים, גם לילדים. אספנו עבורכם שילובי מאכלים מזינים שיגרמו לילדים שלכם להתאהב ולאכול בדיוק מה שהם צריכים. 

1. כדורי שוקולד

כולנו מכירים את המתכון הקלאסי של כדורי שוקולד עם שברי עוגיות, אבל יש דרך לתת לקינוח המתוק האהוב הזה טוויסט מזין יותר - פשוט ערבבו את שיבולת השועל יחד עם שאר מרכיבי העיסה, והזמינו את הילדים לגלגל את הכדורים יחד איתכם בשבבי קוקוס, למתקדמים אפשר להכין את אותם הכדורים גם מעיסת תמרים.

כדורי שוקולד משיבולת שועל (צילום: Aleksey Khoruzhenko, shutterstock)
צילום: Aleksey Khoruzhenko, shutterstock

2. קציצות

בין אם הקציצות עשויות בשר או טבעוניות - הן מאכל אהוב במיוחד על ילדים וגם על מבוגרים. שיבולת שועל היא פתרון מעולה כתחליף לביצה, בתור ה״דבק״ שמחזיק את הקציצה, והיא גם נותנת טעם ומרקם ייחודיים וטעימים. אפשר לערבב את שיבולת השועל ישירות לתוך בלילת הקציצות, או להשרות אותה קודם במעט מים חמים כדי שתהפוך לעיסה.

3. מעדן גבינה ושיבולת שועל

יוגורט ושיבולת שועל הם שני מרכיבים שאין ספק שמשתלבים מעולה מבחינת טעם. בנוסף, מדובר גם בשילוב מצוין מבחינה תזונתית עבור ארוחת בוקר מזינה. אופציה נוספת ומפתיעה היא שילוב של גבינה לבנה ושיבולת שועל. בגמדים החכימו ליצור מהשילוב המסקרן הזה את מעדן גמדים ארוחת בוקר - מעדן גבינה לבנה ושיבולת שועל בטעם תות או וניל, אשר מכיל הרכב תזונתי ייחודי לקטנטנים שכולל חלבון, סידן, אבץ, ברזל וויטמינים. הקטנים אוהבים, ואתם מרוצים.

4. ציפוי לשניצל

פירורי לחם הם ממש לא האופציה היחידה אם אתם רוצים להעניק לחזה עוף את הפריכות של שניצל, אבל בגרסה מעט יותר מזינה. הסוד הוא לצפות את חזה העוף בפתיתי שיבולת שועל ואז לאפות אותו במקום לטגן. התוצאה, פחות טיגון ושמן אבל מבלי לוותר על הקראנץ׳. והילדים? אתם יכולים להיות רגועים - הם ממש לא ישימו לב להבדל וילמדו להנות מהגרסה החדשה מהר מאוד.

5. מרקים או תבשילים

הוספה של שיבולת שועל למרקים ותבשילים היא דרך נהדרת להפוך אותם לסמיכים ומשביעים יותר. מדובר גם בטריק שאפשר ליישם במקרה והמרק או התבשיל שהכנתם יצא פחות סמיך מהרצוי. פשוט הוסיפו שיבולת שועל והמשיכו לחמם ולערבב עד למרקם הרצוי. הילדים שלכם יעופו על זה- נסו ותראו.

6. פנקייקים

שיבולת שועל יכולה לשמש כקמח לכל דבר ועניין. אפשר אפילו לטחון אותה ולאפות ממנה לחם, אז למה לא לשלב אותה בפנקייקים של ארוחת הבוקר המשפחתית בשבתות? מומלץ לשלב את שיבולת השועל יחד עם קמח מלא, קמח כוסמת או קמח קינואה, ולהמתיק את הבלילה עם מעט סירופ מייפל אמיתי.

פנקייקים שיבולת שועל (צילום: Ekaterina Kondratova, shutterstock)
צילום: Ekaterina Kondratova, shutterstock

7. כבסיס פיצה או תחתית לעוגות

כבר אמרנו ששיבולת שועל יכולה לשמש כתחליף לקמח, ומלבד היותה טעימה ועשירה בערכים תזונתיים, ניתן למצוא גם כזו נטולת גלוטן,. ברשת תוכלו למצוא שלל מתכונים שיעזרו לכם להכין בסיס עוגות ואפילו בצק פיצה משיבולת השועל הפלאית. מדובר גם בפעילות משפחתית מהנה - לאפות ביחד פיצה או עוגה, במקום לקנות אותן בחוץ.