כשהם רק יצאו מהסגרים של הקורונה, עשרות אלפי תלמידים ביישובי הדרום שוב מוצאים את עצמם סגורים בבתים. בחלק ממסגרות החינוך הלימודים נעצרו לחלוטין בעוד שבחלק אחר מוסדות החינוך והרשויות ניהלו מערכי שיעור ומפגשי זום, זאת בהתאם למרחק מרצועת עזה. בבדיקה מול גורמי חינוך עולה כי רובם נמצאים באפלה ואינם יודעים מה יקרה בימים הקרובים ואלי גם מעבר לזה.

במקרה של בתי הספר בעוטף עזה מערכת החינוך נסגרה לחלוטין כאשר לא מקיימים גם שיעורי הזום. בשיחה עם מנהלי החינוך בקיבוצים באזור הוסבר כי אין למפגשים כאלה כל התכנות. זאת משום שהילדים כמעט ולא ישנים בלילות בגלל האזעקות והדי הפיצוצים. גם באשקלון לא מתקיימים לימודי זום, מאותה הסיבה, אולם בחלק מבתי הספר נערכו מפגשי בוקר לשיחות עם הלמידים. לא ברור כמה זמן ימשכו ימי הקרב מול עזה, אבל במחוז דרום של משרד החינוך מעריכים שתהיה פגיעה פדגוגית, כאשר גם כך ישנו מחסור חמור בימי לימוד אחרי שנת הקורונה.

בערים שנמצאות בטווח של עד 40 ק"מ מרצועת עזה, בהן קרית מלאכי, קרית גת ועד באר שבע, לא מתקיימים לימודים. אולם בחלק מהן נעשו מפגשי זום ואף העבירו חלק ממערכי השיעורים. בבאר שבע וקרית מלאכי העבירו רק מפגש בוקר לשיחה של צוותי החינוך עם התלמידים ופעילות משחק חווייתי. בקרית גת התלמידים השתתפו במפגש בוקר בזום, ובחלק מבתי הספר העבירו גם שיעורי מתמטיקה ואנגלית בדגש על למידה חווייתית.

משיחות עם אנשי חינוך בערים השונות ובקיבוצים מצטיירת תמונה לפיה למנהלי בתי הספר אין באמת מושג איך הם אמורים לפעול מלבד הסגירה. רבים מהם ציינו שלא קיימת הכוונה ממשרדי הממשלה הרלוונטיים אם יש לקיים מערכי שיעור בזום או מפגשים. באופן טבעי זה תלוי גם במשך המערכה ולזה אין לאף אחד תשובה. ובמקרה של ילדים הגנים בגילאי 6 ומטה, לא קיים שום פתרון ריאלי וכל זה יחד פוגע משמעותית ביכולת של ההורים לעבוד, גם במקרה של מי שעובד מהבית.