"ילדה בת 17. כבר שנתיים לא בבית ושורדת עם הגוף. נכנסת אלינו בלילה: עקבים, שמלה, איפור.. לרגע אפשר לחשוב שהיא לא ילדה. נכנסת פנימה, מחליפה לפיג'מה עם ציורים של בת הים הקטנה, מתיישבת מול הטלויזיה ורואה את הסדרה האהובה עליה – בוב ספוג. הילדה ששילמת לאנוס אותה היום יושבת בסוף היום ורואה בובספוג". המילים המצמררות הללו, קצת פחות מ-280 תווים, הצליחו בימים האחרונים לסחוף את הטוויטר ולהמחיש לאנשים רבים את עולמם הקשה של של בנות ובני נוער במעגל הזנות.

הציוץ הזה התפרסם בחשבון טוויטר חדש שנפתח לאחרונה על ידי תכנית הלב 24/7 תל אביב של עמותת עלם ואשר מספק הצצה מצמררת וקשה לעולם זנות הקטינים בישראל. את העמוד מפעילה שני נרדימון, מנהלת התכנית, שפתחה אותו אחרי האונס המזעזע באילת.

"בטוויטר יש תחושה קצת אחרת, כמו המערב הפרוע. אנשים מדברים יותר בחופשיות ויש שם משהו פחות ממלכתי" אמרה השבוע בשיחה עם mako . "היה משהו באונס באילת שעורר את השיח הציבורי וגם אותנו, כי זה היה מקרה קיצוני אבל הסיפורים שאנחנו פוגשים ביום ביום הם גם בלתי נתפסים – אתה חושב שראית הכל אבל אז מגיע סיפור יותר מזעזע ולכן רבים מהסיפורים עולים בעמוד תחת ההאשטג #כשכברחשבנושראינוהכל שמתכתב לי עם האונס באילת, כי בסופו של דבר זה מה שבני הנוער שלנו עוברים – אנשים עומדים בתור כדי לאנוס אותם".

כך, לדוגמה, מספר אחד הציוצים: "זנאי מתקשר לקטינה בת 17 אשר מטופלת אצלנו ודורש ממנה להיפגש לאיזה קוויקי קטן. הקטינה מסרבת ומתעלמת מבקשותיו. הזנאי מתקשר שוב ושוב עד אשר שולח לה הודעה עמוסת קללות ובה הוא דורש ממנה להעביר לו 5,000 שקלים לחשבון הבנק שלו תוך 24 שעות, אחרת יפיץ לכולם שהיא זונה" בציוץ מוספים אנשי העמותה כי העבירו את הפרטים של האיש למשטרה.

במקרה אחר מסופר על זנאי שהתקשר לקו הסיוע שלהם בבקשה ש"יסדרו לו מישהי". "אמרנו לו שהוא הגיע לקו סיוע שמטפל בבני נוער בזנות,אז הוא השיב: "נו מישהי טובה", מספרת נרדימון. "שאלתי אותו בשוק טוטאלי אם הוא מצפה שנסדר לו ילדה?! והוא ענה לי: "זה מה יש אצלכם לא?"'

"אני קובע עם כמה אנשים תהיי"

בסדרת ציוצים אחרת מסופר על זנאי שקבע עם נערה בת 18 בביתו. "כעבור 10 דקות יש דפיקות בדלת ונכנסים עוד 3 גברים, חברים שלו. הזנאי: ״תתכבדו״. הילדה מנסה להבין מאיפה כולם צצו והזנאי מודיע לה שהוא משלם והוא קובע עם מי וכמה תהיה".

 

"חשוב לנו לעורר את הדיון ואת השיח הזה כי אנחנו רוצים שנושא זנות הקטינים יהיה כל הזמן בשיח" אומרת נרדימון, "זה משהו שקורה כל הזמן לא רק כשמתפרסמים סיפורים מזעזעים. כל אחד מהציוצים שלנו זה מקרים שקרו באמת ורבים מהם יותר מפעם אחת. אני עובדת בעלם כבר 15 שנים, 10 מתוכן בתכנית הזו. חשוב לזכור שבסופו של דבר אנחנו מטפלים בילדים. המטרה שלנו היא לפרוץ ולעורר את השיח. אני כבר רואה אנשים שעונים לנו "מותר לה לעשות מה שהיא רוצה עם הגוף שלה", אני אפילו לא מגיבה. יש מספיק אנשים אחרים בטוויטר שיענו וידברו ביניהם וזו המטרה שלנו. שאנשים יבינו לבד".

לפי ההערכות חיות וחיים היום בישראל כ-3000 קטינות וקטינים בזנות. לפחות 970 מהם מוכרים לרווחה אלא שבארגוני הסיוע אומרות שזה כנראה אפילו לא קצה הקרחון. מבדיקת mako שנערכה בתחילת השנה עולה כי בין השנים 2015-2019: נפתחו רק 120 תיקים על צריכת זנות מקטינים - 118 מהם הועברו לפרקליטות. משנת 2016 ועד תחילת 2020 הוגשו רק 10 כתבי אישום על צריכה זנות מקטינים ורק 6 כתבי אישום הוגשו על עבירה של ניצול קטינים לזנות.

תכנית "הלב 24/7" תל אביב של עמותת עלם מטפלת בבני נוער, צעירים וצעירות על רצף הזנות. התכנית מופעלת על ידי עמותת עלם בשיתוף משרד הרווחה ועיריית תל אביב.