87 ילדים בעלי מוגבלויות לא התחילו השבוע את שנת הלימודים. במשך 18 שנים הפעילה עמותת "אוהל שרה" שני בתי ספר לחינוך מיוחד לילדים ובני נוער בעלי מוגבלויות בבני ברק. בית הספר "בית חנוך" לגילאי 6-14, ובית הספר "בית שי" לגילאי 14-21, פעלו במבנה אחד בשכונת פרדס כץ בעיר. לפני שנה החליטה העירייה שבתי הספר של העמותה יועברו למבנה חדש בעיר, זאת על אף שהוא אינו יכול להכיל את כל 140 תלמידי בתי הספר.

לאחר דיונים שנמשכו חודשים בין הנהלת בתי הספר לעירייה, לפני שבועיים פנו הורי התלמידים לבית המשפט המחוזי בתל אביב, שפסק ביום רביעי האחרון כי בית הספר לבוגרים "בית שי" יישאר במבנה הישן עד שיבנה מבנה חדש עבורו, ואילו בית הספר "בית חנוך" יעבור החל מתחילת שנת הלימודים הנוכחית למבנה החדש שכבר הוקם. כבר באותו היום החלה הנהלת בית הספר בהעברת כל הציוד (מחשבים, ציוד טיפולי וכו') לבית הספר החדש, אולם למחרת נדהמה לגלות כי עיריית בני ברק החליטה שלא לקיים את פסק הדין שניתן.

לדברי בן פרהט, מטפל התנהגותי ויועץ מקצועי בעמותת "אוהל שרה היה סיכום ברור עם עירית בני ברק כי אוהל שרה יפנו מבנה בית ספר ויעברו למבנה שבנתה העיריה. "למרות חוסר הנוחות שבעניין ולמרות שהמבנה לא אידאלי עבור התלמידים הסכמנו לכך מתוך רצון בשיתוף פעולה עם העיריה. שבועיים לפני פתיחת שנת הלימודים דרשה העיריה שנפנה בית ספר נוסף למבנה החדש מה שהוא בלתי אפשרי. המבנה מיועד לעשר כיתות והעיריה דרשה שיכנסו אליו 19 כיתות ובנוסף שתלמידים בני שש ילמדו עם תלמידים בני 21 מה שהוא בגדר לא מקצועי בעליל ואף מסוכן. משסירבנו לכך ניתקה העיריה את החשמל והמים במבנה למרות שתלמידיהן שהו שם במסגרת קייטנה. אנו פועלים לטובת תלמידינו בלבד ונאבק עד שיקצו להם התנאים להם הם ראויים".

"זהו מקום מדהים, שאין כמותו. הילדים היו אמורים לחזור לקייטנה באמצע אוגוסט. יום לפני שהם אמורים לחזור לקייטנה, גילינו שהעירייה ניתקה מים וחשמל ואין קייטנה", מספר עופר ברזילי, עורך דין ואבא שבנו לומד במוסד. "פניתי לבנט, לעירייה, למחלקת החינוך על מנת שיעצרו את האסון הזה. רוצים לצופף במבנה אחד ילדים שסובלים מהתפרצויות זעם, ומבעיות נוספות".

כואב לי הלב לראות ילדים מיוחדים, מקסימים אבל הם לא מבינים מה קורה, למה הם לא נמצאים במסגרת, במקום שישבו בכיתה ממוזגת, הם נסחבו איתנו בחום בבלאגן. הבן שלי בן 16 לא מבין מה רוצים ממנו וכואב לי הלב", אומרת תמי מוזס, שבנה לומד במוסד.

אתמול התקיימה הפגנה מחוץ לבית הספר. חברת הכנסת פנינה תמנו שטה (יש עתיד, הועדה לזכויות הילד) שנכחה בהפגנה אומרת כי: "ההתעמרות בעשרות הילדים עם צרכים מיוחדים והוריהם בלתי מתקבלת על הדעת. לא די בכך שהם קורעים תחת הנטל, לטענת ההורים וצוות המקום ראש העיר זורק את חפציהם מבית הספר וסוגר להם את השערים בתחילת שנת הלימודים ומתעלם מכל התחינות והבקשות להתחיל כמו כולם את שנת הלימודים. לא נשתוק עד שהילדים ישובו למסגרת".

מעיריית בני ברק נמסר בתגובה: "העניין מתברר בבית משפט. יחד עם זאת, גם אם מדובר בחינוך מיוחד, אין משמעותו שמותר למוסרי המידע לשקר במצח נחושה, וזהו אחד מהשקרים המופצים בימים אלו, שכן, מבנה בית-הספר לא נסגר, ניתן ללמוד בו, אלא שהורים, שכמחציתם כלל אינם תושבי בני ברק והם מגיעים מערים אחרות, נמנעו מלשלוח את ילדיהם לבית הספר. שקר אחר שמופץ הוא שבניגוד לאמת שיש להם מבנה חדש, אלא שהם רוצים בו יותר כיתות, הם מפיצים שהעירייה תיתן אותו לבי"ס לחסידי גור, שאליהם משתייך ראש העיר, כאשר הוא מיועד לילדים של השכונה, שאין להם כל קשר לחסידי גור".