במסגרת ההנחיות החדשות, מוטל עלינו ההורים ליצור שגרה חדשה לילדים (גם אם היא חדשה ושונה ממה שהם רגילים) הכוללת גם לימוד חומר הלימודים בכיתות ובגנים ולא רק בהיה מול הטלוויזיה או משחקי מחשב.

ביקשנו מענת מנשה, מטפלת בשיטת רביב (פיתוח כישורי קשב ולמידה), מספר דרכים חשובות בעזרתן תוכלו לקיים שגרת לימודים בבית, כזו שתאפשר לילדכם לחוות למידה משמעותית בזכותכם ולהנות מהעשרה חשובה גם בימים אלו.

שמרו על שגרה. המילה שגרה מככבת פה, ולא בכדי. שגרה וסדר יום קבוע זה אחד הדברים הכי חשובים שאנו כהורים צריכים לתת לילדנו.

תאמו שעות קבועות בהן תתקיים הלמידה והכינו מערכת שעות ביחד עם הילדים כדי שהם ידעו לקראת מה הם הולכים. עצה ידידותית - עשו מערכת מאווררת ומרווחת, כזו שהילדים יוכלו להתמיד בה בהצלחה.

שתפו את הילדים. החליטו (קודם כל אתם ההורים) איזה מקצועות הכי חשוב לכם שילדכם ילמדו בתקופת הלמידה הביתית. לאחר מכן שבו עם הילדים ואפשרו להם להוסיף את המקצועות שהם רוצים. תנו להם את התחושה שהם שותפים מלאים בתהליך ויש להם say, זה יגדיל משמעותית את המוטיבציה שלהם להצליח ולהתמיד.

אם חשוב לכם מאד שילדכם יתרגלו מתמטיקה, אנגלית ותנ"ך על בסיס יום יומי, ספרו להם זאת. אבל, על יתר המקצועות אפשרו להם להחליט. ספורט (אין כמו שיעור ספורט בסלון), מוזיקה (הזדמנות נהדרת לחשוף אותם למוזיקה שהייתה כשאתם הייתם צעירים ולתרבות קצת שונה ממה שהם פוגשים היום), מדעים (ניסוי המנטוס והקולה מככב), אומנות (חפשו ביוטיוב סרטונים של בתיה עוזיאל. תופתעו לגלות אוצר של אומנות ותעסוקה לילדים), שפות, מחשבים ועוד.

הסוד הוא בהנאה. שימו דגש על למידה מהנה, יצירתית וקשובה לנטיות ליבם של ילדכם. אתן לכם כמה דרכים להפוך את התהליך למהנה מאד.

קנו לילדים לוח (ואפילו גדול) ותלו אותו בחדר שלהם. אתם לא משערים בנפשכם את האושר במתן סמכות ההוראה לילדים. אפשרו להם להיות המורים שלכם או של אחיהם הקטנים, לבנות לכם מבחנים (וזו גם דרך נהדרת ללמידה), לבדוק אותם ולתת לכם ציון! ציור הסמיילי ליד הציון שהם יתנו לכם יחקק בליבם לעולמים.

משחקו תהליכי למידה. בעת למידת אוצר מילים באנגלית בקשו מהילדים להכין משחק זיכרון עם המילה באנגלית ומשמעותה בעברית. דוגמה נוספת למשחוק למידה במתמטיקה: שחקו "מלחמה" בקלפים כאשר מי שמנצח הוא הראשון שצועק את סכום או מכפלת הקלפים.

שמרו על גיוון. גוונו את מקצועות הלימוד והיו יצירתיים הרבה מעבר לנלמד בבית הספר. לדוגמה: חקלאות (תנו לילדים לגדל עציץ קטן, להשקות ולטפח אותו), בישול (אפשרו להם לדבר עם סבא או סבתא כדי שיספרו להם על מתכון שהם היו קטנים ותנו להם להכין אותו), ניקיון (במיוחד לפני פסח), טריוויה והעשרת הידע הכללי, זמן קריאה, משחקי קופסה ועוד.

חוויות הצלחה ורק משוב חיובי. אחד הדברים החשובים בהנעה ללמידה יעילה היא ההצלחה. ולכן, בכל מקצוע שתבחרו, בכל תוכן ואופן העברתו, אל תשכחו למשב את הילדים ולשבח אותם על ההישגים שלהם, הרצינות, ההצלחה וההתמדה. זה יהפוך אותם למאושרים ואת תהליך הלמידה ליעיל הרבה יותר.

ענת מנשה היא מטפלת בשיטת רביב (פיתוח כישורי קשב ולמידה), מטפלת רגשית באמצעות משחק ובעלים של "הפרופסור הלא מפוזר".