פורים הוא החג של הילדים, ואולי דווקא בגלל זה הוא יוצר לא מעט חיכוכים ביניהם להורים. לדברי פרופ' עמוס רולידר, מומחה לניתוח וטיפול בקשיי התנהגות של ילדים, עיקר החיכוכים בבית הם בנושא של עלות התחפושת וכללי הבטיחות שההורים רוצים שהילדים ינקטו, ויכוח אחר מתנהל כאשר הילד לא רוצה להתחפש למרות ציפיות ההורים, אולם הנושא הבוער ביותר הוא עניין התחפושות הפרובוקטיביות.

"יום אחד בשנה זה בסדר"

"לצערי, יש היום המון תחפושות לא צנועות", אומר פרופ' רולידר. "אבל אם הילדה שלכם בסך הכל לא מתלבשת כך ביומיום והיא אחראית ובוגרת, לא יקרה כלום אם יום אחד בשנה היא תתחפש למשהו קצת פרובוקטיבי. כמובן, שצריך לשמור על אורך החולצה, המכנסיים או החצאית שיהיו בגבול הטעם הטוב".

מלבד זאת, כאמור, יש ילדים שתחפושות ורעשנים מהווים אצלם מקור לפחד יותר ממקור לשמחה והם מעדיפים להישאר בבית ולא להתחפש.

"חלק מהילדים, באופי הבסיסי שלהם, לא אוהבים את כל החגיגות ולא בקטע של להתחפש", הוא מציין. "תוסיפו לזה את הרעשנים בחוץ והפיצוצים, וזה בכלל הופך להם את כל הסיפור לחוויה לא נעימה. זה תלוי גם בגיל. יש גילאים מסויימים שהילד לא אוהב את זה ואחר כך כן. לגישתי, אין להכריח את הילד להתחפש בשום אופן".

ומה אפשר בכל זאת לעשות?

"אפשר להתנסות בזה קודם, קצת לפני החג: להתחפש בבית, לאפר אותו קצת, לתת לו להתנסות בתחפושות, וכמובן המודל האישי - אם הוא יראה אתכם מתחפשים, זה גם יכול לעודד אותו.

"ועוד מילה אחת לאותה אמא שחוששת מכך שהילד שלה רוצה להתחפש לבלרינה או משהו דומה: זה לא מעיד על נטיותיו בעתיד. תירגעי, זה בסך הכל חג".

>> כל המשפחה בתחפושת אחת