קצת לפני שהתחיל החופש הגדול, שר החינוך לשעבר שי פירון כתב סטטוס בדף הפייסבוק שלו בנושא שילוב ילדים בעלי צרכים מיוחדים בחופש הגדול: "זה היה בשבת האחרונה. ארבעה ילדים הגיעו לבקר בביתנו ושיחקו עם הבן. 
הבן החמוד שלי הכניס את אשתי לחדר ובעיניים בורקות אמר לה : 'אמא, תראי! הם באו אלי'. הבן שלנו ילד משולב עם נכות קשה, ובשבילו, כשבאים לבקר אותו בבית, זה כמו גאולה. מחר מתחילה החופשה הגדולה. אנחנו פוחדים שיהיה לבד, שלא יפגוש מספיק בחבריו. הם נפלאים ומיוחדים, אבל הם ילדים . ולפעמים הם שוכחים. לפעמים הילד שלי מעכב אותם. אתם, הורים יקרים, אתם צריכים לדאוג שהילדים שלכם יבואו לבקר את הילד שלי ואת שאר הילדים המשולבים במהלך החופש. ילדים לא תמיד רואים תמונה שלמה, אבל אתם חייבים לתווך בינם לבין הילדים שלנו. אל תשאירו אותם לבד. ולא זה לא חסד ולא טובה. לילדים שלנו יש הרבה מה לתת. הם בעלי כישורים מיוחדים. הילדים שלכם יקבלו מהם לא פחות ממה שיתנו. שילוב' זה גם בקיץ. הילד שלי ממתין לילד שלך.  אל תשאירו אותו לבד".

הסטטוס הזה מהווה תזכורת שהחינוך מתחיל בבית וילדים רבים זקוקים להכוונה של ההורים. לפעמים בספרים טובים מסתתר מסר חיובי  לחיים. דרך הספר ניתן להתגבר על החשש מהשונה ומהחריג, להבין שהחברים שלנו לא בהכרח צריכים להיות דומים לנו. ספרים רבים יצאו בנושא של שילוב השונה בחברה והפחד מהאחר. בחרתי עבורכם חמישה ספרים משובחים במיוחד. 

>> לכל הטורים במדור

*מאירה ברנע-גולדברג מחברת רבי המכר: "משפחה לדוגמה", "כראמל" ו"כמה רחוק את מוכנה ללכת". שותפה ב"כריכה" סוכנות לסופרים.