אם יש לכם ילדים בגילי 5-12, קרוב לוודאי ששמעתם על המשחק האינטראקטיבי הפופלרי "מיקמק". אולם את החוויה שעבר בנו בן ה-8 של י', בני המשפחה לא יישכחו. בשיחה עם N12, האב י' שחזר את האירוע החריג בו "שחקנית" הציעה לו להפשיט את הדמות שלו. את השיחות החריגות אליהן נחשף בן ה-8 וסיפר על ההחלטה שקיבלה המשפחה להגיש תלונה חמורה ליחידה 105, המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת.

"מיקמק זה משחק כל כך חמוד ותמים", שחזר י' בשיחה עם N12. "הערב אחד הילדים שלנו בן ה-8 שיתף בהתרגשות שהוא מתכתב עם אחת השחקניות: 'זו ילדה ואנחנו ממש אוהבים אחד את השני'. מיד נדלקו לנו כל הנורות האדומות והשחורות. ביקשנו שיראה לנו".

פדופיל מטריד במשחק מחשב לילדים
פדופיל מטריד במשחק מחשב לילדים
פדופיל מטריד במשחק מחשב לילדים
פדופיל מטריד במשחק מחשב לילדים

"בהתחלה עוד היה אפשר לחשוב שזה תמים, חלק מהמשחק עצמו", המשיך האב. "אבל מהר אתה מבין שזה חריג, מתוחכם ופישי. אמרנו לבן שלנו ללכת, ונשארנו להתכתב בעצמנו עם הדמות. הבנו מהר מאוד שזו דמות מבוגרת לפי צורת ההתנסחות והתחכום בכתיבה. אנחנו בטוחים שמאחורי הדמות התמימה עומד האיש מבוגר".

האב י' ממשיך ומספר ל-N12 שבזמן שדיברו עם אותה שחקנית לכאורה, היא החלה לשאול: "אתה יודע איך עושים?" ולאחר מכן ביקשה ה"שחקנית" שיפשיט את הדמות במשחק. מיד בסיום השיחה הגיש בני המשפחה תלונה במשטרה, והתלונה הועברה לטיפול יחידה 105. "תשמרו על הילדים שלכם, שימו לב מה הם עושים בנייד, גם משחק הכי תמים יכול להיות גן עדן לפדופילים", מסכם האב.

פדופיל מטריד במשחק מחשב לילדים
פדופיל מטריד במשחק מחשב לילדים
פדופיל מטריד במשחק מחשב לילדים
פדופיל מטריד במשחק מחשב לילדים

"מיקמק" הוא משחק אינטרנט וירטואלי שהושק לפני כ-13 שנים. מדובר במשחק וידאו מרובה משתתפים, שבו כולם משחקים יחד בעולם וירטואלי שנקרא "העולם של מיקמק"'. השחקן מעצב את דמותו הווירטואלית כראות עיניו ומעניק לה שם, ואיתה הוא נע ברחבי העולם ויוצר אינטראקציה עם דמויות אחרות. לרשות הדמות בית אותו ניתן לרהט ולעצב בפריטים וירטואליים מגוונים.

כמו כן, ניתן לרכוש לדמות פריטי לבוש ואביזרים שונים באמצעות כסף וירטואלי, אותו ניתן להשיג במשחקים שונים ובהשלמת משימות, או דרך שדרוגים. מרבית התוכן במשחק פתוח לכולם, פרט לאפשרויות שונות הזמינות לבעלי מינוי בלבד.

ממשטרת ישראל נמסר: "התקבל דיווח במוקד 105 בלהב 433 על חשד לשיח לא הולם ברשת בין קטין לאחר. חוקרי המוקד יצרו תוך זמן קצר קשר עם הורה הקטין והנושא בבדיקה. משטרת ישראל קוראת לציבור ההורים להיות ערניים ומעורבים באופן יומיומי אחר ההתנהלות הרשתית של ילדיהם. לוודא שהם אינם גולשים באפליקציות בגיל צעיר מהמותר ואינם מתנהלים באופן הפוגע בפרטיות שלהם ולא יוצרים קשרים מהמרחב הפיזי עם מי שהם אינם מכירים".

"קטינים בגיל צעיר אינם מודעים לעובדה כי מי שנמצא מצדו השני של המסך יכול להתחזות לדמות אחרת ואינו בהכרח מי שהוא מציג את עצמו. הקטינים עלולים להידרש לפעולות שעלולות לפגוע בהם ולא להיות מודעים שמדובר בפגיעה. ככל שעולה חשד, יש ליצור קשר באופן מיידי עם מוקד 105 ביחידה 105 המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת, הזמין בכל שעות היממה ומספק מענה לכל טווח הפגיעות של קטינים ברשת. ניתן לפנות למוקד גם באמצעות הטלפון וגם באמצעות טופס מקוון בעברית ובערבית דרך אתר המטה הלאומי".

ניסינו להשיג את הנהלת החברה שפיתחה את המשחק, ללא ההצלחה.