מסיבות כאלה ואחרות, השנה אנחנו נשארים בארץ, כפי שזימרה שלישיית הופה היי, וכשהאטרקציות המקורות מועטות ומסכנות אותנו בריאותית, זה זמן מושלם לבלות בטבע הרחב והססגוני של ארצנו הקטנטונת. אלא שהורים רבים יגלו שבזמן שהם היו עסוקים בעבודה ובגלגול השגרה, הילדים שלהם איבדו כל קשר למה שקורה מחוץ לציוויליזציה. בתקופה האחרונה הורים רבים שמים לב שהילדים שלהם מצהירים על עצמם שהם פשוט לא בקטע של הטבע. אז מה עושים?

קמפינג עם הילדים (צילום: shutterstock By wavebreakmedia)
זכרו: רומא לא נבנתה ביום, וגם לא משפחת מחנאים | צילום: shutterstock By wavebreakmedia

הנה חמש דרכים נחמדות שיגרמו לילדים להתעניין בטבע:

  1. עושים כיף בחוץ
    אין כמו התנסות, ומומחים מסכימים פה אחד שיציאה קבועה למשחק בחוץ, בין אם זה בפארק או בים, היא קריטית להתפתחות תקינה בילדים. כשנמצאים בחוץ כדאי לתת לילדים חופש ועצמאות, לאפשר להם חקירה ולהגדיל את טווח ההתנסות שלהם. כדאי להפנות את תשומת לבם של הילדים לדברים מעניינים במרחב, גם כשיוצאים לטיול משפחתי. הם לא תמיד מודעים לדברים שלנו נראים מובנים מאליהם, כמו תצורות בעננים, הרוח בעלי העצים וחיות קטנות שמסתתרות תחת אבנים.
  2. מתחילים לאט
    למשפחה שמעולם לא הקימה אוהל, לא כדאי להתחיל בענק. מומחה המחנאות האמריקני מייקל לנזה, שספרו העוסק בשנת מחנאות אליה יצא עם משפחתו זכה להצלחה גדולה, אומר שכדאי, כדי להמנע מטראומה לכולם, לייצר הדרגתיות. ״תתחילו בטיולים קצרים בטבע, הליכות של שעה, ואז מסלולים מורכבים יותר. המוכנות של הילד היא מבוססת נסיון, ולא כדאי לקחת ביסים גדולים מדי ומבהילים מדי, לא מבחינת התארגנות ולא מבחינת קושי פיזי.״
  3. מוצאים השראה ברשת
    לא צריך להתנתק לגמרי מעולמות התוכן הרגילים של הילדים. אפשר לחקור יחד אונליין על מזג האויר, על אתרים מעניינים, וגם, לאחר שמחליטים על מסלול או יעד, אפשר להתלהב יחד, לקרוא על ההיסטוריה שלו ולחבר תוכן למסע. הרשת מלאה סרטונים ומקורות לכל פעילות או מקום. זו דרך מצויינת לערב את הילדים ולעורר ציפיה משותפת.
  4. גמישות היא שם המשחק
    ילדים, צעירים בעיקר, לא תמיד יעשו את מה שאנחנו מצפים לו, ולכן הבלתי צפוי חייב להלקח בחשבון, וצריך לדעת לזרום איתו. זה יכול להיות גם חלק מהכיף. יש שינויי מסלול, נפילות, התמרחויות בבוץ, גשם לא צפוי, עיכובים לא מתוכננים כדי לראות טור נמלים, או פחד גבהים פתאומי. חייבים לזכור שהחלקים הלא מאורגנים, ושינויי התוכנית, ברוב המקרים, יהפכו לזכרונות הכי חזקים שבני המשפחה ישאו עמם תמיד. כדאי תמיד שיהיו לכם תוכנית ב׳, ובגדים להחלפה.
  5. למידה בשטח
    בסופו של סופשבוע של קמפינג, או מסלול הליכה ארוך, יש הרבה סיפוק ואחווה. גם תחושת מסוגלות ועצמאות יצמחו מהחוויות הללו. כדאי לסמוך על התהליך המשותף ולהניח לדברים לקרות מעצמם. מחקרים רבים מראים שהזמן בטבע יכול להוריד את רמות הסטרס בגוף, לשפר את יכולת הריכוז, ואף לחדד את המוטיבציה בילדים ובמבוגרים כאחד. כשכיתות הלימוד בבית הספר סגורות, הטבע, עם קצת עזרה והכוונה מההורים, מספק, ככל הנראה, את התחליף הטוב ביותר. שווה להשקיע.