בני נוער מחוברים להמון פלטפורמות באינטרנט בכל עת. בבית הספר, וכשהם חוזרים הביתה, העולם המקוון הוא המקום שבו הם צורכים צורות רבות של בידור, מקימים מערכות יחסים, ומתחילים לגלות וליצור את זהותם האישית. כדי לעשות קצת סדר, בעזרת הרשות להגנת הפרטיות, ריכזנו עבורכם מספר עצות יעילות לשמירה על הפרטיות ברשת:
  1. שיתוף מיקום: השתדלו לא לחשוף מידע אישי, כמו כתובת מגורים, מספר טלפון או שם בית הספר. שיתוף וחשיפה של הימצאותכם במקום מסוים, כמו בעת תיוג הימצאותכם במקום או שיתוף המיקום עם אדם אחר, עלול להיות מסוכן לפרטיותכם ולא הכרחי לשימוש באפליקציה! לכן מומלץ להימנע מלחשוף את מיקומכם ברשת, אלא במקרים שיש בכך צורך. בנוסף, מומלץ לבדוק שהאפליקציות שאינן נדרשות לכך, לא אוספות את נתוני המיקום שלכם. שימו לב - באפליקציות רבות יש כיום אפשרות להגדיר ולאסור עליהן לאסוף את נתוני המיקום שלכם!
  2. רישום משתמשים ברשת: בעת פתיחת חשבון במשחקי רשת או באפליקציות למטרות שונות, אנו נדרשים לרוב למסור מידע אישי כמו שם, תאריך לידה, כתובת, מספרי טלפון וכרטיס אשראי. משחקים מסוימים מאפשרים רישום והצטרפות באמצעות חשבונות ברשתות חברתיות. שימו לב שאפשרות זו מעניקה פעמים רבות גם אפשרות גישה למידע מתוך חשבונכם ברשת החברתית ולמעשה גישה לפרטים אישיים שלכם. עברו על הפרטים וקבעו איזה סוג מידע באמת חיוני למסור. שאלו את עצמכם 'האם לשם השימוש הספציפי שלי באמת הכרחי לפתוח גישה לחשבון הפייסבוק שלי? או את הכתובת שלי?' במקרים של פרצות אבטחה, פרטי מידע אלו עשויים להגיע לידי גורמים שאינם מורשים לכך.
  3. כתובת דואר אלקטרוני: מומלץ להגדיר כתובת דואר אלקטרוני נפרדת למטרת רישום למשחק או לקהילה מסוימת על מנת ליצור הפרדה בין פנקס הכתובות שלכם, החשבונות שמשמשים אתכם לאימות לכניסה לרשתות החברתיות, ועוד.
  4. צמצום חשיפת מידע אישי: בעת השתתפות במשחק רשת מומלץ להימנע מלחשוף מידע אישי עליכם, על חבריכם ועל בני משפחתכם. איך עושים את זה? השתמשו בכינויים ובשמות בדויים, הימנעו מלספר על עצמכם, וצמצמו את התקשרות עם אנשים שאינכם מכירים או בטוחים בהם.
  5. עצור – סיסמה! הקפידו על סיסמאות ברמה גבוהה. סיסמאות טובות וחזקות הן אמצעי אבטחה חיוני לשמירה על מידע אישי! בחרו סיסמה חזקה לכל מכשיר וחשבון (באפליקציות, רשתות חברתיות, משחקי רשת) בהם אתם משתמשים. הקפידו לא לשתף את הסיסמאות שלכם עם אף אחד, במיוחד לא בבית הספר או באינטרנט. עם זאת, רצוי לשתף הורים בסיסמאות וזאת על מנת לאפשר להם להיכנס לחשבונות שלכם, במידה ותזקקו לעזרתם.

    סיסמאות חזקות צריכות להכיל שילוב אקראי של מספרים, אותיות וסימני פיסוק של שמונה תווים. בעת בחירת סיסמה הימנעו משימוש בתאריך יום ההולדת שלכם, בשמכם או בשמו של בן משפחה או של חיית מחמד. מידע שכזה הוא קל להשגה, ולכן שימוש בו לא יעניק לכם את ההגנה הנדרשת. כמו כן, הקפידו לשנות את הסיסמאות באופן קבוע ולא להשתמש בהן בחשבונות מרובים. השתדלו לבחור סיסמה שונה לכל אפליקציה כך שבמקרה של דליפת מידע מאחת מהן, לא יושפעו לרעה שאר האפליקציות והחשבונות הדיגיטליים שלכם.
  6. הגדרות פרטיות באפליקציות: הגדרות הפרטיות אינן מושלמות, אך הן יכולות להיות מועילות לצמצום איסוף מידע עליכם. קחו את הזמן ללמוד כיצד הגדרות הפרטיות פועלות באפליקציות בהן אתם משתמשים, ולמדו כיצד לשלוט בהגדרות אלו. ככלל, מומלץ לבדוק את הגדרות הפרטיות באופן קבוע, שכן המדיניות של אפליקציות ואתרים משתנה לעתים קרובות.

    בדקו את איכות האפליקציה ואת רמת אבטחת המידע שלה בטרם תתחילו לעשות בה שימוש: על אף הקושי להעריך זאת, נסו להעריך את האיכות והתוכן של האפליקציה באתר של מפתח היישום. חפשו ביקורות משתמשים באמצעות חנות האפליקציות או באינטרנט. השתדלו להוריד אפליקציות רק מחנויות אפליקציות רשמיות של מערכות ההפעלה הגדולות ואפליקציות רשמיות.

    קראו בעיון את מדיניות הפרטיות של האפליקציה (אם קיימת אחת כזאת): לרוב, ניתן לאתר את המדיניות לפני ההורדה או באמצעות קישור לאתר המפתח או היצרן. שימו לב! אם אין אתר אינטרנט, ייתכן שלא תהיה מדיניות פרטיות. מצאו את כל הפרטים הרלוונטיים ליצירת קשר ובמידת הצורך פנו למפתח עם שאלות.
  7. נסו להגביל את כמות המידע האישי שאתם מוסרים במסגרת השימוש באפליקציה: חלק מן האפליקציות מאפשרות לכם לנסות את היישומים שלהן מבלי להזין פרטים אישיים או למסור מידע אישי שאינו מחויב לעצם השימוש בהן. נצלו את ההזדמנות הזו כאשר היא מוצעת כדי להחליט אם ברצונכם להמשיך להשתמש באפליקציה.
  8. הגדירו את החשבון שלכם ברשתות חברתיות כחשבון "פרטי": בחשבון "ציבורי" כל אדם יכול לראות את המידע שאתם מעלים לעמוד שלכם, כגון תמונות והדברים שאתם בוחרים לכתוב. הגדרת החשבון כ"פרטי" תביא לכך שרק משתמשים שאתם מאשרים יכולים להיחשף למידע שבעמוד. הגדרה שכזו היא קלה לתפעול והיא תצמצם את החשיפה שלכם בפני אנשים שאתם לא מכירים.
  9. בדקו מעת לעת עדכוני אבטחה והישארו מעודכנים! זה נראה פשוט מכדי להיות יעיל, אבל אחת הדרכים הטובות ביותר לשמור על בטיחות באינטרנט היא לוודא שכל המכשירים, התוכנה והקושחה מעודכנים. עדכונים יכולים להיראות כמו עיכוב מיותר, אבל אחת הסיבות הגדולות ביותר לכך שחברות יוצאות עם גרסאות חדשות היא לפרוס תיקוני אבטחה הנותנים מענה לאיומים העדכניים והחדשניים ביותר שקיימים. בנוסף, מערכת הפעלה מיושנת או גרסה ישנה של תוכנה יכולה להפוך את בקרת ההורים והגדרות הפרטיות שלך לחסרות תועלת.