אם יש רגש אחד שכמעט לכולנו יש קושי להתמודד איתו, זה כעס – ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בכעס של הילדים שלנו, שלא תמיד ברור לנו ממה הוא מתחיל, ואפילו גרוע יותר, מתי ואיך הוא ייפסק. כשהילד שלנו רותח לרוב אנחנו מחפשים את הדרך הכי קצרה לסיים את המצב המאיים הזה, אבל מדריכת הורים אחת מציעה להסתכל על הכעס של הילדים שלנו בצורה קצת אחרת – כזאת שתעזור להם, וגם לנו, להתמודד איתו בצורה בריאה יותר.

"כשהייתי קטנה, למדתי שכעס הוא דבר רע. אז הייתי הילדה הרעה, והנערה הבעייתית, ואז הפכתי לאישה שחורה כועסת. אז אנחנו לא הולכים עם הסיפור הזה יותר, אוקיי? כעס הוא לא דבר רע", הסבירה דסטיני אן, מדריכת הורים בשיטת הורות חיובית, בסרטון שהעלתה לחשבון הטיק טוק שלה, שכבר הגיע ליותר מ-5.3 מיליון צפיות.

דסטיני אן, אם בעצמה, משתפת לעיתים קרובות סרטונים על החשיבות והכוח של הורות חיובית בעמוד הטיק טוק שלה, שבו יש לה יותר -1.4 עוקבים. הפעם היא החליטה לחשוף בפני עוקביה את המילים שבהן היא משתמשת כדי להרגיע את הילדים שלה כשהיא מבחינה שהם מתמודדים עם כעס. "גיליתי משפט שעוזר לבת שלי לבטא את הכעס שלה", היא סיפרה בסרטון, "לפעמים היא כועסת מאוד, ורציתי ללמד אותה שהכעס שלה הוא לא דבר רע, אז זה המשפט שאני משתמשת במשפט הזה כדי לעזור לה להכיר בכעס שלה בדרך קצת יותר טובה".

View this post on Instagram

A post shared by Certified Parent Coach (@destini.ann)

"אני כמובן לא משתמשת בצורת התקשורת הזאת כשהיא ממש ממש ממש כועסת", הסבירה דסטיני אן, והסבירה שהיא בדרך כלל מנסה את המשפט הזה כשהיא רואה את הכעס מתחיל להסלים. "אם היא מתחילה לטרוק דלתות או לגלגל עיניים, אני יורדת לגובה שלה, וזה מה שאני אומרת לה בצורה עדינה אבל ישירה – קן, מה הכעס שלך מנסה לומר לך? ומה שאני מנסה ללמד אותה זה שהכעס שלנו מאותת לנו שמשהו לא בסדר, משהו לא מרגיש נכון. יש איזשהו גבול שנחצה, איזשהו צורך שלא נענה. לא תמיד אני יכולה לענות על כל צורך, אבל יש הרבה סיכוי שנצליח לענות על הצרכים האלו אם נבטא אותם עם השפתיים שלנו במקום עם העיניים שלנו".

בעקבות הסרטון שיתפה דסטיני אן את הגולשים בכמה שיטות נוספות שבהן היא משתמשת כשהילדים שלה כועסים. "אם הם לא מצליחים לנסח את הסיבה לכעס שלהם, הציעו הזדהות ונסו לנחש ביחד איתם, למשל – 'אני תוהה אם אתה כועס כי לא יצא לנו ללכת לחנות היום. זה נשמע הגיוני?'", היא מדגימה, "הזכירו להם שהם יכולים להרגיש בטוחים כשהם כועסים לידכם, ושאתם יכולים לעזור להם ברגע שהם מוכנים". עם זאת, היא מדגישה שבהורות אין שיטה אחת שמתאימה לכולם. "אני חושבת שמה שעובד ברוב המצבים זה מה שנמצא בשורש של הכלי הזה – חמלה וסקרנות. החמלה מאפשרת לי להתנהג לבת שלי בכבוד ובטוב לב, והסקרנות מאפשרת לי לגשת לכעס שלה בלי שיפוט", היא מסבירה.