תלמידי כיתה י"א מתחפשים לנערי גבעות בפורים (צילום: לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים)
התלמידים במהלך חגיגות פורים היום | צילום: לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

בין התחפושות הרבות בבית ספר תיכון בחבל אשכול בעוטף עזה בלטה חבורת תלמידי כיתות י"א שהתלבשה בחלוצות צהובות עליהן כתוב "כהנא צדק" וכלי נשק על גופה. לא כולם הבינו האם מדובר באימוץ עמדות רדיקליות, סאטירה או סתם טעם רע.

"חבל אשכול הוא מגוון משום שיש קיבוצים, מושבים וחלוציות, זו לא אוכלוסייה הומוגנית. אם תסתכלי על תוצאות הבחירות לפי המועצה תראי שאין הצבעה אחידה", אומרת ענבר תושבת אחד הקיבוצים באזור. למרות זאת תושבים רבים באזור בסביבה הביעו את מורת רוחם מהתחפושת.

צילום של התחפשות עלה בעמוד הפייסבוק של המועצה המקומית, אבל ירד לאחר מספר דקות בעקבות התערבות של הורים שאמרו כי הפעם "נחצו הקווים". מנגד, היו שטענו כי אנשים לא מבינים את התחפושת "בצורה הנכונה, כפי שאותם ילדים חושבים".

יעל, שעבדה בבית הספר, ומכירה את הנפשות הפועלות אומרת שהיו הורים שהתלוננו על כך שנתנו לתלמידים להיכנס לבית הספר עם התחפושת "כי כך הוא ארגון טרור וגזעני לפי החלטות מדינת ישראל. אנשים רבים כועסים על המועצה שהעלתה את התמונה לדף הרשמי שלה. מצפים מאנשים שהמקצוע שלהם הוא דוברות לא להיכנס לבורות ידועים מראש ואז לחפש איך לצאת מהם".

"מדובר בילדים להורים שמתייצבים בהפגנות המחאה כל שבת, מראשיתה", אומר גורם אשר מכירים את בני הנוער, "הם רואים את העתיד מול העיניים שלהם, הם אמורים ללכת לשנת שירות ולתרום למדינה אך במציאות הזו הם חוששים. לכן הם אמרו שהם יתחפשו ואחר כך הם מתכוונים לגזור את התחפושת הזו ולא לשמור אותה אפילו. בני הנוער עשו זאת עקב מודעות רבה לנעשה ולמהפכה אשר מתרחשת מול עינינו וביצעו זאת כאקט מחאה אשר כמובן קורא למרוד באיתמר בן גביר, שר לביטחון הפנים, אשר לא מצליח לשמור על מדינתם לפי דבריהם".

אחת מאימהות בבית הספר, שמקורבת להורי הנערים, אמרה שמדובר בנערים שבאים מבתים עם מודעות פוליטית גבוהה שחלקם ממפגיני מחאת מוצאי שבת. "הנערים חונכו לחשיבה ביקורתית ומודעות אקטואלית גבוהה מאוד. מה שקורה בארץ בימים אלה לא פוסח עליהם וזו דרכם להביע מחאה, בפורים. אין פה תמיכה בתנועה. להיפך, זה 'ונהפוך הוא'".

 ממועצה אזורית אשכול נמסר: ״בחג פורים שמהותו ״נהפוך הוא״ ילדים ובני נוער בוחרים תחפושות ברוח זו של החג. במקרה הזה מדובר בנערים עם תודעה פוליטית גבוהה ובחירת התחפושת היא חלק מפעולת מחאה סאטירית של ״נהפוך הוא״. הנערים אף הבהירו כי יסירו את התחפושת מיד אחרי המסיבה ויגזרו אותה כאות מחאה. גם בחירה של תחפושת שנויה במחלוקת היא הזדמנות לקיום שיח חינוכי ולדיון אקטואלי וכך פועל בית הספר בנושא״.

מבית הספר נמסר כי "מדובר בתחפושת סאטירית שהתלמידים בחרו בה כחלק מאווירת פורים. אין לייחס לדבר משמעות אחרת".