הרבה פעמים ילדים מגיעים הביתה מבית הספר או מהגן עם המון אנרגיות ומתח שהם צריכים לפרוק. הם מתחילים להציק אחד לשני, לתת מכה קטנה ולנג'ס, וכדי שזה לא יתלקח למריבה כדאי לפרוק את האנרגיות האלו בצורה טובה וחיובית. לפעמים זה דורש התערבות קטנה שלנו, ומוזיקה ממש יכולה לעזור במקרה הזה.

מתעייפים תוך עשר דקות

"מוזיקה משפיעה על גלי המוח ולכן יש לה השפעה על המצב הרגשי והאנרגטי שלנו", אומרת ד"ר עידית סולקין, מומחית למוזיקה והתפתחות. "ילדים רגישים לכך במיוחד ולכן היא משפיעה עליהם יותר. אם אנחנו מרגישים שמגיע מצב כזה של יתר אנרגיות, נלך למצב של פלוס ופלוס: כלומר, לא נשמיע להם מוזיקה רגועה ושקטה, אלא מוזיקה מאוד אינטנסיבית ומהירה, וננוע איתם ביחד.

"ילדים שכבר יודעים ללכת ומבינים לבד את ההנחיות, ניתן להם את התחושה של 'בואו נשמע מוזיקה ביחד ונקפוץ ונרוץ איתה'. אפשר גם להשמיע להם מוזיקת טראנס, זאת לא מוזיקה רעה, להניע אותם בקצב שלה ולהביא אותם למצב של פריקת האנרגיות האלו. אחרי עשר דקות הם יהיו שפוכים לגמרי ויגיעו לפורקן.

"לילדים יותר צעירים ופעוטות כדאי להשמיע מוזיקה קצת פחות קצבית, אבל גם כזאת שמביאה איתה אנרגיות חיוביות, ולנוע איתם יחד במרחב. לנו זה עושה מצב רוח טוב וגם הילד פורק את האנרגיה דרך הגוף שלנו. רוב הילדים כבר יתעייפו אחרי עשר דקות. זה נראה לנו כבד, קשה, אבל זה עובד כמו קסם.

"לאחר מכן, אם עדיין נותרו להם אנרגיות, עוברים לשלב ההרפיה. משמיעים להם מוזיקה בקצב איטי, משהו רגוע. את הגדולים יותר אנחנו מלמדים להירגע דרך טכניקות של הרפיה. נאמר להם: 'בואו נעצום עיניים, נשכב', ונעשה להם דמיון מודרך.

"לקטנים יותר נשמיע את אותה מוזיקה רגועה שמפחיתה את האינטנסיביות של גלי המח, ותוך כדי נלטף אותם קלות, נעשה להם עיסוי קליל, או אפילו נעבור להם עם מטפחת על הגוף".

>> איך תהפכו את תקופת החגים לזמן איכות משפחתי?