שירי ממן חשבה שזה עוד יום שגרתי כשהגיע לאסוף את בנה בן השנה ו-10 חודשים מגן הילדים. "קשרתי אותו, סיימתי לקשור, הבאתי לו את המפתח שישחק. סגרתי את הדלת ופתאום אני שומעת 'טיק', המכונית ננעלה. האוטו עמד בשמש. הרכב חם, והילד שם".

ממן ניסתה לדובב את בנה, אך הוא הסתכל עליה והמשיך ללחוץ על כפתור הנעילה. "ואני אומרת: איך כפתור אחד קטן זה עניין של חיים ומוות".

עובר אורח ניסה לעזור ולשבור את השמשה הקדמית של המכונית עם אבן, אבל לא הצליח. בעלה של ממן, שיכול היה להביא מפתח נוסף, היה רחוק.

"מישהי אמרה, כמו מלאך, 'בואי נתקשר לידידים'. אם רכב ננעל, אם אתה נתקע, המתנדבים מגיעים לעזור לך.  לכל עיר יש מוקד תורן שקרוב למקום הגיאוגרפי שאתה נמצא".

בצידו השני של הקו היה רחמים כהן, מתנדב בסניף נתניה של "ידידים". הוא הגיע כעבור דקה, ופתח בעזרת מוט את הדלת. "הילד לא נפגע והרכב לא נפגע. הדלת פשוט נפתחה", אומרת ממן.

"רצתי אל הילד, עטתי עליו, הוא כבר התחיל להזיע והתחיל להיות אדום. זה היה בין 11 ל-12 דקות. ברוך השם, לא קרה לו כלום".

מה אפשר לעשות אם אין ידידים בסביבה? לנסות להתקשר למכבי אש. כהן  מסביר שרק פורץ יכול לעשות את מה שהוא עשה. בידידים מאמנים את המתנדבים לפעילות דומה.

שירי, מאמנת גברים ונשים, מדגישה שמדובר במשהו שיכול לקרות לכל אחד. "כלל מפתח: שהמפתח לא יהיה בתוך הרכב. אתמול פגשתי אמא שעשתה את זה והסברתי לה. היא אפילו לא ידעה על הסכנה".