במהלך השבוע קיבלו הורי שתי כיתות ג' בבית ספר הוותיק גבריאלי במרכז תל אביב הודעה מהמנהלת כי תהיה מחנכת אחת לשתי הכיתות, וזאת נוסף לתפקידה כסגנית מנהלת בית הספר.

במכתב שהורי התלמידים קיבלו מהמורה נכתב: "המשרה בנויה כך ששעות ההוראה שלי יתחלקו באופן שווה בשתי כיתות החינוך. בכל כיתה אתן כ-10 שעות, המעובות על ידי מורת רוחב שתעבוד במקביל אלי ותאפשר לי לתת מענה פרטני לתלמידים. בנוסף, לכל כיתה אקצה כ-8 שעות לטובת טיפול בפרט, שיחות אישיות, פגישות ועוד".

"ילדינו בשכבת גיל נמוכה הדורשת דמות חינוכית דומיננטית במסגרת בית הספר במשרה מלאה", זועמים ההורים וטוענים כי אין שום דרך שאדם אחד יצליח לעשות כל כך הרבה תפקידים. "הילדים שלנו היו בכיתה א' כשהקורונה פרצה ועברו שנה ראשונה ממש נוראית. עכשיו, אחרי שהחיים חזרו למסלול יחסית נורמלי, מנחיתים עלינו דבר כזה".

"אחרי ציפייה ארוכה קיבלנו את שיבוץ המחנכת, כשבוע וחצי לפני תחילת הלימודים", מספר אחד ההורים, "קיבלנו בשורה שממש אף אחד לא ציפה לה, בשום תסריט. היינו בהלם, זה נשמע לנו פשוט לא הגיוני. כשהרבה הורים ניסו להבין מההנהלה איך הדבר הזה קורה ושהם מבקשים לקיים שיחת זום עם כל ההורים נמסר להם מהמחנכת המיועדת שאין לה כרגע זמן".

לטענת ההורים ההנהלה מנותקת מילדי והורי השכבה. "הם מנחיתים עלינו בשורה כזאת, ולא טורחים אפילו לתת לנו הסברים. הייתה פנייה גם למנהלת תיק החינוך בעירייה, וקיבלנו הודעה לקונית בלי שום הסבר או איזשהו גילוי של הבנה למצב שבשניים מתוך 130 בתי ספר בתל אביב הוחלט לשבץ מחנכת אחת לשתי כיתות. הבנו גם שהנהלת בית הספר ניסתה בהתחלה לשבץ מחנכת לשתי כיתות בשכבות הגבוהות יותר – ד' עד ו', אבל מן הסתם אף כיתה אחרת לא הסכימה לזה. אז התחושה היא שבהנהלה חשבו אולי שמצאו כיתה עם הורים שישלימו עם זה ולא יעוררו התנגדות. אפילו ביום הראשון ללימודים נאמר לנו שהיא לא תוכל להיות זמינה לכיתה שלנו".

נעמה, אם לילדה בכיתה, מספרת: "הנהלת בית הספר מנסה מצדה לשכנע אותנו שאין מורה יותר מוכשרת ובעלת ניסיון ממנה ושהיא מסוגלת לעמוד בתפקיד הזה. 50 אחוז מחנכת זה לא מתקבל על הדעת, בטח לא בגיל צעיר כזה, ובייחוד שאלה ילדים שהתחילו את כיתה א' בשנת קורונה והם צריכים מסגרת יציבה ומחנכת קשובה שיש לה מספיק זמן בשבילם.

"מחנכת שצריכה לחלק את זמנה בין שלוש משרות תהיה מחנכת עייפה וחסרת סבלנות. מורה אחת, שישים ילדים פלוס ההורים שלהם, פלוס ניהול חטיבה – ובית הספר לא מתבלבל לרגע ומוכר לנו פה וונדרוומן".

פניתם לעירייה? למשרד החינוך?
"משרד החינוך צריך לעשות את העבודה שלו. הממשלה צריכה להתאפס ולעשות את העבודה שלה, והגיע הזמן שזה לא יהיה על גב הילדים. פנינו כבר לגופים רבים ולא קיבלנו מענה. יש הורים בכיתה שמפחדים לעשות בלגן כי הם חוששים שיביאו במקומה מישהי חסרת ניסיון או ללא כישורים. אני שוחחתי עם המחנכת המיועדת והיא אמרה לי שאם נמשיך להתנגד ולעשות בעיות בעניין נמצא את עצמנו ללא מחנכת, זה היה סוג של איום.

"מגיעה לנו מורה במשרה מלאה שתהיה שם בשביל הילדים שלנו. שתהיה מישהי שהם סומכים עליה ויודעים לאן לפנות בשעת הצורך. אם נתחיל את השנה בצורה כזאת זה אומר שנכנענו למצב השערורייתי הזה, וזה לא מתקבל על הדעת".

מעיריית תל אביב-יפו נמסר: "האחריות להעסקת מורים נמצאת בסמכותו של משרד החינוך, הוא המעסיק והוא המממן. נציין כי מזה חודשים ארוכים מתריעה עיריית תל אביב -יפו על המחסור העצום במורים ועל מצב החירום שייווצר עקב כך ב-1 בספטמבר. עם זאת, העירייה תעשה כל מאמץ כדי לפתור את המצוקה ולסייע למשרד החינוך לפתוח את שנת הלימודים כסדרה".

 

ממשרד החינוך טרם  התקבלה תגובה לידיעה.