משרד החינוך חתם לאחרונה על הסכם ללימודי אנגלית בכיתות א'-ב' עם חברת הלן דורון, ובמסגרתו החברה תבצע פיילוט לאורך שלוש שנים ללימודי אונליין לילדים בכיתות א' ו-ב', בשעות הלימודים בבית הספר.

 הפיילוט יחל כבר בחודש הבא בכ-20 בתי ספר נבחרים ברחבי הארץ, בערים שונות: חיפה, פתח תקווה, ראש העין, אילת, גוש עציון, טירה, טייבה ועוד. בשנה הבאה הפיילוט צפוי להתרחב לכ-50 בתי ספר בישראל. היקף השווי הכולל של הפיילוט מוערך במיליוני שקלים.

עודד אילן. מנכל הלן דורון קונקט (צילום: דוד דורון, יחסי ציבור)
עודד אילן. מנכל הלן דורון קונקט | צילום: דוד דורון, יחסי ציבור

איך אמורה לפעול תוכנית אונליין, בכיתות מרובות משתתפים, אתם בטוח תוהים? " שיעורים שלנו יתחלקו לקבוצות, בכל שיעור התלמידים ייגשו לחדר מחשבים ושם מורה ילמד אותם דרך הזום מרחוק. בקורסים יש למעלה מ- 130 משחקים שמשולבים בתוך השיעורים, וזה יוצר חוויה כיפית עבור התלמידים", מסביר עודד אילן, מנכ"ל הלן דורון קונקט."יש הרבה דרכים ללמד אנגלית בצורה נגישה לילדים. בשנתיים האחרונות כולנו עברנו אונליין בשנים האחרונות ולאו דווקא בצורה טובה. הפעם זה יהיה אחרת. המורים שילמדו את השיטה שלנו אינם מהארץ אלא ממקומות שונים בעולם, ולכן כלל לא מדברים עברית. ברגע שאת מדבר רק אנגלית אתה בעצם מאפשר להם ללמוד באופן שונה".

משרד החינוך מממן גם תוכניות נוספות בגנים

בעקבות שינויים שהתחילו עוד בימי שרת החינוך הקודמת, ד"ר יפעת שאשא ביטון כעת יתווספו בתי ספר נוספים, ואפילו בחלק מהמקומות יתחילו ללמוד אנגלית גם בגנים.

"בעבר היו עיריות ששמו כסף לקידום האנגלית. השנה הוחלט משרד החינוך ייתן כלים פרקטיים סביבות דיגיטליות, ערכות למידה, ליווי פדגוגי השתלמות מורים, מעטפת שלמה כדי שהתוכנית תצליח. כבר התחילו ללמוד אנגלית בכ- 1100 מוסדות שהתחילו השנה ללמוד כבר בגן. אחת השיטות היא שיטת הלן דורון", מספר גורם בכיר במשרד החינוך.

אילו עוד שיטות לימוד קיימות בבתי הספר?

"אנחנו עושים פיילוטים שונים. אני רוצה שהילדים שלנו יחשפו לכל האפשרויות. יש עוד שיטות שונות במערכת. סביבות דיגיטליות – דמות מצוירת, משחקים מול המסך, הרעיון הוא משחקים פדגוגים שיש בהם אנגלית, ואין בהם משימות של לקרוא ולכתוב".

אז איך זה נעשה?

"חושפים אותם לשפה, שרים איתם, עושים פעילות בתנועה, מציירים אבל לא מלמדים אותם באופן מכוון לגזור אותיות וכו. המוצר שאנחנו לוקחים כמו הלן דורון, זה לא החוג, זה מדריך או מורה. יש להם סביבה והמורה מרחוק מלמד אותם. חשוב לנו שלתלמידים תהיה חוויה חיובית ושיהיו מעורבים בתהליך הזה".

 "אני מאושר להיות חלק מזה כאבא לתלמידות במערכת החינוך בישראל. עושה לי טוב שאני יכול להביא את המערכת לבית הספר. לדעתי מקצוע האנגלית הוא המקצוע החשוב ביותר. אנגלית זה כלי עבודה ומתנה לחיים ואני שמח שאנחנו חלק מזה", אומר אילן, ואילו הלן דורון, מנכ"לית ומייסדת קבוצת הלן דורון מסכמת: "זהו צעד גדול נוסף בדרך להשגת המטרה - צמצום הפערים ברמת האנגלית של התלמידים בישראל".