ארוחת וחופשת החג מאפשרות לנו לבלות יחד עם המשפחה, או עם חברים סביב שולחן האוכל וזאת הזדמנות נהדרת לפעילות משותפת כדי להכיר יותר טוב וליצור חוויות חדשות ועל הדרך גם הנאה וצחוק. אך יחד עם זאת עלינו להבין כי ישיבה ממושכת עבור בעלי הפרעת קשב וריכוז היא מאתגרת: מתי אוכלים? מתי מסיימים לקרוא? ולכן עלינו להתאים את הציפיות שלנו וכן את הסדר בהתאם. הפסקה קלה למשחק היא אפשרית ורצויה בהחלט.

צרפתי לכם כאן משחקים שאפשר לשחק בזמן הישיבה ולא מצריכים הזזה של רהיטי, צלחות וכוסות וגם אפשר להמשיך לאכול ולשתות. שימו לב שהמשחק מותאם לגיל הילד כך שתהייה לו חוויית הצלחה. זה הזמן להניח את הניידים בצד.

משחקים ליד שולחן הסדר:

  1. בואו נחדש את חג הפסח שיהיה רלוונטי לימים אלה ונוסיף כמה דברים לשדרוג.
  2. מה עם ברכה חדשה לחג? זאת הזדמנות להמציא ברכה חדשה יצירתית ומצחיקה. למשל תאנה: שלא נשכח להטעין את הנייד. תות: שנדע מתי להפסיק לפטפט. איזו עוד ברכות הייתם מוסיפים ברכה בקערת הסדר? לדוגמה: בקר - שיבקרו אותך הרבה חברים.
  3. נסו להוסיף בנות להגדה - הבת היצירתית, הבת החזקה ועוד...
  4. דמיינו איך היה נראה סרטון יציאת מצרים בטיקטוק? חשבון הפייסבוק של משה? או מה השם של קבוצת הוואטסאפ של בני ישראל?
  5. משחק פנטומימה. מעבר לצחוקים זאת הזדמנות ללמוד על האופן שבו אחרים מעבירים לנו רגשות או מסרים ללא מילים ומשפר את היכולת האמפתית ולראות את האחר.
  6. הציגו בפנטומימה את השיר: "עבדים היינו לפרעה במצרים", את עם ישראל ביציאת מצרים, משה מכה בסלע ויצאו ממנו מים, המכה נחש וצפרדע, מה קורה לאדם ששותה 4 כוסיות, ארבעת הבנים בהגדה: חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול, את כניסתו של אליהו הנביא לבית כאשר המשפחה כבר הלכה לישון, כיצד מתבצע ביעור חמץ, מכת הכינים.
  7. אמת או שקר: על כל אחד בתורו לחשוב על שני משפטים אחד אמת ואחד שקר על יושבי השולחן לגלות מהו האמת מבין השניים. גם כאן אוספים ניקוד.
  8. חפש את האפיקומן - בגרסת חפש את המטמון. דוגמה לפתק: המכה הראשונה הייתה....לך למקום שבו נמצאים האביזרים שעוזרים (דם - עזרה ראשונה, חדר אמבטיה)
  9. משחק הכיסאות - בתחילת הסדר מנהל הסדר אומר שכל פעם הוא מוחא כף זזים כיסא שמאלה, 2 מחיאות שני כסאות.

משחקים לפני ואחרי הסדר וגם בחופש:

הילדים שלנו שמחים לשמוע וללמוד משחקים שהיו בתקופה שלנו, את חלקם הם משחקים גם כיום ובכל זאת קבלו רשימה של משחקים של פעם שכיף לשחק בכל גיל: שוטרים וגנבים, סטנגה, גולות (אפשר עם אגוזים במקום), סבתא סורגת ,FREEZE&PLAY, פושטים, תפסוני, הנחש בא, מחניים, 3 מקלות, דוקים, דג מלוח או בגרסה המודרנית, חיי שרה, עמודו, מחבואים , 5 אבנים (למתקדמים 7 אבנים), גומי, קלאס, קפיצה בחבל, תופסת: רגילה, גובה, צבעים, עכברים, זוגות, חיובים, שמות

משחקים בזמן הפקקים בדרך או לטיולים בחול המועד:

  1. להכין פלייליסט של שירים בהתחלה לנגן רק את ההתחלה ואז לנחש איזה שיר זה, אחרי שמנחשים (או שלא) משמיעים את השיר ושרים יחד
  2. למצוא מכוניות עם לוחיות רישוי מיוחדות או צבע מסוים, 21 מי יודע? לנחש על מה אני חושבת
  3. זה יכול להיות צומח, חי או דומם.
  4. לשאול 21 שאלות שהתשובה עליהן היא כן או לא.

חשוב שאנחנו ההורים נקבע את החוקים יחד עם הילדים מראש כדי לא ליצור מצב של ויכוח ואפשר יהיה לזרום בכיף עם המשחק, כמובן שגמישות חשובה כאן אז אפשר תוך כדי המשחק מדי פעם ל"כופף" קצת את החוקים.

הכותבת היא מאמנת ומטפלת רגשית לילדים, נוער ומשפחות קשב בשילוב ספורט, יוזמת שותפה במיזם "הקול בקשב".