ספר השיאים של גינס, שיצא עכשיו במהדורה חדשה ועדכנית בהוצאת "ידיעות אחרונות", מציג לא מעט שיאים מעניינים וקטגוריות מרתקות. אנחנו, באופן טבעי, התעניינו בעיקר בשיאנים הצעירים. אפשר להתפלא עליהם, אפשר ללמוד מהם, אבל הכי מעניין זה פשוט לראות אותם שוברים את השיאים.

שיא גינס להכי הרבה גלגולים (21) תוך עמידת חזה בחצי דקה

סופיה טופלה (12) מאוקראינה

הרבה אנשים טוענים שהיו מוכנים לעמוד עם הראש למטה והרגליים למעלה בשביל מקום בספר השיאים, אבל רק מעטים מיישמים את זה פשוטו כמשמעו כמו סופיה. כוכבת הקרקס העולה מאוקראינה פנתה לגינס שיאי עולם מפני שרצתה לנסות לשבור שיא בהתעמלות, היא הוזמנה ב-2022, להופיע בתוכנית הכישרונות האיטלקית "לו שואו דאי רקורד". התברר שהמיומנויות שלה מאתגרות את השכל לא פחות מכפי שהן מאתגרות את העצמות.

המתעמלת בת ה- 12 נשאלה ממי שהיא שואבת השראה להיות נערת גומי? "כשהייתי בת 3, נהגתי לצפות בתוכניות כישרונות בטלוויזיה ואהבתי לחזור על התרגילים לאחר מכן, העליתי מופעים בפני המשפחה שלי. ההורים שלי החליטו לרשום אותי לשיעורי התעמלות /אקרובטיקה, אך אנו חיים בעיר קטנה ולא היה  חוג כזה, אז אמא שלי החליטה לפתוח בית ספר לאקרובטיקה".

תמיד היית גמישה כל כך?

"הגוף שלי לא גמיש באופן טבעי. זה בעצם בזכות שנים של תרגול וגם בזכות תרגילי חימום טובים. יש לי הרבה כוח, אבל את הגמישות פיתחתי בהדרגה במשך הרבה זמן".

שיא גינס להכי הרבה תיפופים (2,370) בדקה

פריטיש א"ר (13) מאוסטרליה

מהרגע שבו נטל לידיו לראשונה צמד מקלות תיפוף בגן הילדים, פריטיש - שחי בסידני אוסטרליה, ידע שההקשה והמוסיקה נועדו למלא תפקיד חשוב בחייו. הוא התחיל עם ערכה אלקטרונית למתחילים, למד בשיעור אחת לשבוע, תרגל מדי יום ובסופו של דבר עבר למערכת תופים אקוסטית כשהיה בן 10 בלבד.

אימו של פריטיש היא שהעלתה לראשונה את הרעיון לשלב את התחביב עם ניסיון לשבור שיא. לאחר חודשים רבים של תרגול ושל שיפור הטכניקה, פריטיש הכה בתוף ועשה את זה 2,370 תיפופים בדקה, שהם 261 יותר תיפופים מהשיא הקודם שהחזיק בו אדם מבוגר. כשהוא נושא עיניים ללימוד נגינה בכלים נוספים ולזכייה בתחרויות כישרונות כשאפילו הרצון לנסות "תיפוף אש" לתופף במקלות בוערים, בער בעצמותיו, אף אחד לא יכול להאשים את פריטיש שאין לו קצב משלו.

מדריך היוגה המוסמך הכי צעיר

ריינש סוראני (12) מדובאי

ישנה תפיסה שגויה שלפיה יוגה מיועדת לאלה הנמצאים בשלבים מתקדמים בחייהם, אבל נער מדובאי שבאיחוד האמירויות הערביות, שחייו מאופיינים באיזון בכל מובן, הציב לעצמו משימה להוכיח שהמיתוס לא נכון. רייניש נולד בהודו ובהשראת סבתו, ניסה לתרגל יוגה כבר כשהיה פעוט. לדברי הוריו, כבר אז הוא התגלה ככישרון טבעי ובגיל 9 קיבל הסמכה ללמד יוגה, לכן הוא מדריך היוגה המוסמך הכי צעיר.

ריינש סוראני (צילום: Guinness World Records)
ריינש סוראני | צילום: Guinness World Records

כעת הוא מדריך אחרים בכל הגילאים, במסעותיהם בעולם היוגה הוא נחוש לשבח את יתרונותיו של האימון הזה. התנוחה המאתגרת ביותר עבור ריינש היא "העורב". התנוחה הזו דורשת כוח בליבת פלג הגוף העליון והיא מאוד קשה. "אני מרגיש גאה ומבורך כל כך. כולם בעולם שמעו על 'גינס שיאי עולם', ולהיות ממש חלק מהספר זו חוויה סוריאליסטית. היה צורך בהמון עבודה קשה ועבודת צוות. אני אסיר תודה למורה שלי, מר אנאנד שקהאר, למשפחתי ולמנהלת בית הספר שלי, גברת גרגיש קהמבאטה".

הילדה הכי קטנה שפרסמה ספר  

בלה ג' דארק (7) מבריטניה

בלה ג' דארק (צילום: Guinness World Records)
בלה ג' דארק | צילום: Guinness World Records

רבים מאיתנו מבלים את חיינו בתהייה אם טמון בתוכנו סופר. אבל בלה ג' דארק מבריטניה, לא הייתה צריכה לתהות במשך זמן רב. הסיפור שלה "החתולה שהלכה לאיבוד"  שהיא גם כתבה ואיירה פורסם בהוצאת ג'ינג'ר פייר ב-2022 כשבלה הייתה רק בת 5.

לדברי אמא שלה, לבלה תמיד היה דמיון עשיר, והיא התחילה לחבר סיפורים קצרים כבר בגיל שלוש. לכן, לא מפתיע שספרות ואמנות הן המקצועות האהובים עליה בבית הספר. מה חושבים חבריה לספסל הלימודים על כך שהיא קבעה שיא שהוכר ע"י "גינס שיאי עולם"? "המורים והחברים שלי היו בהלם מוחלט והתרגשו מאוד".

למה כתבת את החתולה שהלכה לאיבוד?

"רציתי לחבר ספר, ואני אוהבת לצייר ולכתוב. הרעיון התחיל מציור. אבא שלי  אמר שאני יכולה ליצור ספר והסיפור נולד מתוך תמונה".

כמה זמן נמשכה העבודה על הספר?

"לקח בערך חמישה ימים לכתוב את הסיפור וכמה חודשים למיין את הציורים ולטפל בהגהות ובתיקונים".

במה עוסק הסיפור?

"הסיפור הוא על חתולה בשם סנואי שיוצאת מהבית לבדה והולכת לאיבוד. יש לנו שתי חתולות אבל סנואי היא לגמרי המצאה מהדמיון שלי. הילדים לומדים בבית הספר שאסור להם לצאת מהבית לבד בשעות הלילה".

ביצוע פליפ בראני על גלגליות מעל שורה ארוכה של אנשים 

מיה פיטרסון (15) מארה"ב

מיה פיטרסון (צילום: Guinness World Records)
מיה פיטרסון | צילום: Guinness World Records

מיה התגלתה ככישרון טבעי בגלישה בחצי צינור והיא אוהבת את התמיכה והאחווה של קהילת הגלגיליות. אחת המיומנויות הכי קשות שמיה השתלטה עליהן היא פליפ בראני, תמרון התעמלות שמורכב מגלגול לפנים עם חצי פיתול. לקח לה חודשים לרכוש בהצלחה את המיומנות הזו. ב-16 ביולי 2022 העלתה מיה את מיומנויות הגלישה שלה לרמה חדשה לגמרי. היא הציבה בשורה 12 גולשים וגולשות אחרים על גלגליות והמריאה מעליהם לעבר שיא המוכר על ידי "גינס שיאי עולם".

הכי הרבה תפיסות ג'אגלינג בדקה 

סימאון גרהאם (14) בריטניה 

כאשר סימאון גרהאם מבריטניה נאלץ להישאר בביתו ולא ללכת לבית הספר בגלל מחלה, הוא החליט להפיג את השעמום ורכש מיומנות חדשה בתחום הקרקס "ג'אגלינג". כיום הנער הוא ילד פלא בתחום הקרקס ונכון לו עתיד גדול.

סימאון היה בן 7 בלבד כשאימץ את התחביב שלו ובתוך כמה שנים כבר ליהטט בביטחון עם חמישה כדורים. הוריו, שראו את כישרונו הטבעי, שכרו מורה שיסייע לו לשכלל את הטכניקה ואת היציבה. סימאון התחיל להופיע עם קבוצת קרקס מאש וגם כאמן אורח בקרקס גאנדיס. מאחר שעשה את צעדיו הראשונים ביוטיוב, שם למד את היסודות, כעת הוא סוגר מעגל ומנחה סרטוני הדרכה בערוץ שלו.

@guinnessworldrecords Most juggling catches in one minute (seven balls) 378 by Simeon Graham star of the new #GWR2024 book #juggling #guinnessworldrecords #juggler ♬ original sound - Guinness World Records

כדי להדגיש את המיומנויות המופלאות שלו סימאון לא התאמן לקראת שבירת שיא עולם אחד בלבד, אלא שניים: הכי הרבה תפיסות ג'אגלינג בדקה גם עם 5 כדורים וגם עם 6 כדורים. לאחר תרגול נוסף הוא הוסיף 7 כדורים ושבר שיא נוסף כשצבר 378 תפיסות בדקה. סימאון מתאמן לפחות שעה ביום.