שריפה פרצה בבית משפחת דבוש בנתניה בעקבות התלקחות סוללה נטענת של אופניים חשמליים. אביאל דבוש בן ה-11 נפצע באורח קשה בשריפה והוא מאושפז בבית החולים ספרא כשהוא מורדם ומונשם.

אחותו, דניאלה דבוש אברביה, תיארה הבוקר: "הסוללה התפוצצה בזמן שהייתה בטעינה. אביאל ישן. אחותי הקטנה קמה ואמרה לכולם שהחדר עולה באש. אמא שלי ואחותי משכו את אביאל מהחדר, דרך החלון".

"אני הייתי בעבודה. התקשר אליי חמי שגר ממול ואמר: 'אחיך נכווה, הבית עולה באש'. כולם הזמינו מכבי אש, מד"א ומשטרה. זה עצוב מאוד, מלחיץ. עברו לי בראש הדברים הכי גרועים שאפשר לדמיין".

זו סוללה חדשה?
"חדשה, הם קיבלו אותה לפני חודש. בדרך כלל אביאל לא מטעין את הסוללה בחדר. שמענו על מקרים כאלה, אף פעם לא מכניסים את זה לחדרים, במקום שבו שמים את האופניים מטעינים את הסוללות. זה לא בתוך הבית, לא בסלון. לא יודעת מה קרה אתמול שהוא שם את זה בחדר, מקרה אחד של פספוס".

מה מצבו של אביאל כרגע?
"הוא עדיין מורדם ומונשם עם כוויות בגוף, סבל משאיפת עשן. המצב שלו כרגע יציב אבל מאוד קשה, מקווים לטוב ומתפללים".

טפסר משנה ערן נתנאל, מפקד תחנת הכיבוי בנתניה שפיקד על האירוע, אמר: "מדובר באירוע לא פשוט, אירוע קשה. קיבלנו את ההודעה ב-09:10 וכעבור שבע דקות כבר הגענו למקום. תמונת המצב הראשונה שקיבלנו ממפקד המשמרת בשטח זה שיש אש ודאית, שריפה בדירה, עשן יוצא מהחלונות".

"מסריקה ראשונית בשטח התברר שדיירי הבית כבר לא נמצאים בתוכו. מבחינתנו כשיש ספק אין ספק, בכל מקרה נכנסנו פנימה. סרקנו ווידאנו שאין אף אחד בדירה. מדובר בבניין בן שתי קומות. התחלקנו לשני צוותים: צוות אחד בקומה של השריפה וצוות שני בקומה מעל".

עד כמה הסוללות האלה מסוכנות?
"אלה סוללות חזקות מאוד שאוגרות אנרגיה עצומה ויודעות לשמור אותה ולהשתמש בה במשך זמן ארוך. הכלל הראשון זה לא לגעת בסוללה, לא לנסות לתקן אותה, לא לנסות לשנות אותה או לפתוח אותה. חשוב מאוד שלא להטעין את הסוללה מעבר לקיבולת המקסימלית שלה. אם משאירים את הסוללה מעבר למקסימום אחרי שהיא מגיעה לטעינה מלאה, צריך לנתק מהחשמל. צריך להשגיח על הסוללה כשמטעינים אותה ולא ללכת לישון".

אם קרה שסוללה התלקחה, איך אפשר לכבות אותה?
"היא תמשיך להתלקח עד שתתכלה לחלוטין, אי אפשר לכבות אותה עם מים. אנחנו מכבים אותה באמצעים שונים שלנו. גם אחרי שהיא נכבית, החומרים המסוכנים נפלטים לאוויר. אם הסוללה נדלקה, יש לעזוב הכל ולצאת מהבית".

אי אפשר לכסות אותה?
"לא יעזור, היא תמשיך לבעור. יש להטעין את הסוללות מחוץ לבית: מי שיש לו מרפסת - במרפסת, מי שיש לו גינה - בגינה, לא להטעין בתוך הבית. אם מטעינים בתוך הבית, צריך השגחה מלאה. להיות עם היד על הדופק ולוודא שהסוללה לא עוברת את הקיבולת המקסימלית שלה".