סיפור התאבדותו של אלרועי בן שבת, בן 13 בלבד, הצליח לזעזע אנשים רבים שנחשפו אליו בעיקר ברשתות החברתיות. כאן ב-mako נמנענו מפרסום המקרה לבקשת המשפחה. עשרות מהם לא יכלו להתעלם, והגיעו לביתם של רונה ודניאל בן שבת ברעננה, אף שלא הכירו את המשפחה קודם לכן.

משפחת בן שבת קיבלה את המבקרים הרבים בביתה, באחת משכונות הבתים הפרטיים השקטות והנחשבות בעיר. הבית מלאים מבקרים, בהם ילדים לא מעטים. בספריה אפשר למצוא גם ספרי קודש. ניכר ששטף המבקרים, שהגיעו מכל רחבי הארץ, מחמם את לבם של רונה ושל דניאל. אמו של אלרועי סיפרה למבקשים שהיה ילד שמח. שבועיים לפני מותו, חגג בר מצווה בחגיגה גדולה. "הוא עשה לנו מסיבת סיום", סיפרה למנחמים בכאב.

בן שבת, תלמיד כיתה ז' בבית ספר דתי אליו עבר השנה, נטל את חייו לפני שבוע. לדברי אנשים המכירים את המשפחה הוא עבר חרם קשה, הצקות והתעללות. הורים בעיר מספרים שהכתובת הייתה על הקיר. יסמין (שם בדוי), מספרת שבנה בן ה-16 ראה את אלרועי שוכב על הכביש ביום חמישי, יומיים לפני שהתאבד. "הבן שלי קרא לו וניסה להרגיע אותו. הם אפילו החליפו טלפונים ביניהם. הבן שלי סיפר לי שצחקו עליו, הוא ניסה לדבר עם הילדים שיתנהגו אחרת, אך כנראה הוא כבר לא יכול היה לספוג יותר".

דפנה לובל, חברת ילדות של האב וחברת נפש של האם, כתבה ברשתות: "הילד הזה, האור הגדול הזה היה מורה חיים למשפחתו ולסובבים אותו. חכם, מתוחכם, אמפתי, מבריק, חייכן, מנומס, פעלתן, שובב ומכבד, אוהב ומחבק.

"דבר אחד היה חסר לאלרועי ושכל כך רצה בו, חברים! לאחר התעללות ממושכת מצד הילדים הגיע הרגע שבו נפרצו כל הגבולות וביום שישי האחרון, במרכז העיר, לאחר שעבר השפלה נוראית שבסופה שלחו אותו הילדים להתאבד בטענה שלא יחסר לאף אחד. אלרועי שלנו אמר די, הלך הביתה והתאבד".

"המערכת לא נותנת משאבים"

"אני חוזרת עכשיו מניחום אבלים על תלמיד שלי לשעבר שהתאבד. ילד בן 13 שהתאבד", כתבה מורה לשעבר של אלרועי. "אי אפשר לשאת את זה. הלב נשבר לרסיסי רסיסים. איך העולם לא עומד מלכת? איך אף אחד לא מדבר על ילד בן 13 שהחליט שהוא לא יכול יותר? מה יגרום למערכת המקולקלת הזו להבין שהיא מתעסקת בכל כך הרבה שטויות ולא נותנת מקום ומשאבים למה שחשוב באמת? מתי יבינו שאנחנו חייבים לייצר לילדים תחושת חוסן, מסוגלות, רגישות, אמפתיה? מתי יבינו שחייבים להגדיל תקנים ליועצות ופסיכולוגים בבתי הספר? ילד בן 13 התאבד והעולם שותק".

כמה הורים דרשו מעיריית רעננה לבטל את אירועי פורים בעקבות המקרה, אך האירועים לא בוטלו. מנגד, בעירייה מסבירים שיזמו מפגשים והדלקת נרות קבוצתית לזכרו של אלרועי. היום (א') ייערך ערב הסברה להורים בנושא התמודדות עם מצבי קיצון.

מעיריית רעננה נמסר: "העירייה כואבת את כאבה של משפחתו של תלמיד העיר, על פטירת בנם, מלווה אותה ושותפה לאבלה. יצוין כי מטעמי צנעת הפרט אנו מנועים להיכנס לתוכן המקרה הפרטני, ומכבדים את המשפחה בכאבה.

"במישור העירוני, העירייה פועלת בשיתוף פעולה עם משרד החינוך ורשת אמית למתן מענה ותמיכה לתלמידי בית הספר ולהוריהם, בשיתוף גורמי המקצוע וצוותי החינוך, בזמינות לכל מענה ותמיכה רגשית. עם היוודע המקרה, הועברו להורי התלמידים מתן דגשים וערוצי מענה זמינים של גורמי המקצוע, וכן התקיים מפגש זום למתן מענה והדרכת ההורים להתמודדות עם הנושא. שערי בית הספר נפתחו מיידית לתלמידים ולהוריהם, ואוישו בידי אנשי מקצוע. נבנתה תוכנית התקשרות ייעודית עם התלמידים להבטחת קיום קשר רציף עימם גם במהלך חופשת פורים.

"בנוסף, הוענק מענה רגשי לבני הנוער באירוע הזיכרון שהתקיים בבית יד לבנים בעיר, עם איוש המקום בצוותי החינוך. במקביל, מתקיימות פגישות לבניית תוכנית פעולה לטווח הקצר והארוך בשיתוף הנהגת ההורים לדיוק המענים בהתאם לצרכים העולים מן השטח. עיריית רעננה תמשיך ללוות את המקרה ברגישות ואכפתיות מרבית".

אובדנות היא תופעה ניתנת למניעה!
במקרה שאדם בסביבתכם נמצא במשבר ועלול להיות אובדני, אל תהססו - דברו איתו, עודדו אותו לפנות לעזרה מקצועית והדגישו את חשיבות פנייה זו.
נסו לסייע לו לפנות לאנשי מקצוע בקהילה או לגורמי תמיכה ארציים: