מכתב ההתאבדות שכתב הילד בן ה14 (צילום: רשתות חברתיות)
צילום: רשתות חברתיות

"הסיבה שאני מתאבד היא שאיבדתי את החשק לחיות" כתב סלמון בן הארבע עשרה מבאר שבע במוצאי שבת האחרונה, רגע לפני שניסה לשים קץ לחייו. סלמון עבר בשנתיים האחרונות חרם והתעללות בכפר הנוער בו למד, כפר סילבר אשר נמצא בין אשדוד לאשקלון.

אמש (א') חשף העיתונאי אריאל עידן בערוץ 14 את סיפורו המזעזע: סלמון, הצעיר מבין שבעת אחיו, ניסה לשים קץ לחייו לאחר שעבר חרם והתעללות במשך שנתיים. אחותו הגודלה בת- אל מצאה אותו מקיא והבינה שמשהו לא בסדר.

אנשים המקורבים למשפחה מספרים כי סלמון סבל מחרם במוסד החינוכי, בשל קשיים בשפה, קושי בלימודים וקשיים חברתיים. "במקום שיעזרו לו הוא ספג שם חרמות, התעללו בו, הצוות התנכל לו לא פעם ולא פעמיים. היה לו גם אירוע גזענות חמור מצד מדריך", מספר המקורב. "אחד מאירועי השיא היה כשחבריו לפנימייה ניסו לשרוף את השמיכה איתה ישן.

המשפחה ניסתה להתריע בפני הצוות החינוכי, אך במקום לתת להם מענה הודיעו להם כי סלמון יסיים את לימודיו בסוף השנה הזו, וכי הוא לא ממשיך בשנת הלימודים הבאה. "הוא לקח את זה קשה אחרי כל ההשפלות שחווה, והחליט לשים סוף לחייו".

כפר הנוער סילבר כולל בתוכו בית ספר על יסודי (כיתות ז'-י"ב), פנימייה, משק חקלאי, מכינה קדם צבאית, שנות שירות, ובית ספר יסודי. הכפר שוכן ליד העיר אשקלון, בתחום המועצה אזורית חוף אשקלון. כל שכבה מורכבת מכיתות רגילות, וכיתות מיוחדות לתלמידים מתקשים ולנוער המגיע מבתים קשיי יום. סלמון הגיע לכפר הנוער בגיל 12, לאחר שחווה קושי בלימודים ובשפה.

בית הספר אומנם חרט על דגלו לחזק את אוכלוסיית הנוער באזורי הפריפריה, באמצעות שימת דגש על חינוך מדעי טכנולוגי מתקדם לטובת צמצום פערים כלכליים-חברתיים, אך בפועל נשאלת השאלה: אם בית הספר ידע על מסכת ההתעללות כפי שהמשפחה טוענת, למה הניחו למצב להתדרדר?

במשרד החינוך עדיין בודקים את פרטי המקרה. מבדיקה שנערכה, עדיין יש הבדלי גרסאות בין משפחתו של הנער לבין עובדי המוסד החינוכי. "מדובר באירוע מצער וכואב, שבעקבותיו הוקם צוות מקצועי אשר מלווה את המשפחה, ואת בית הספר. הנושא על כל היבטיו נמצא בבדיקה. בשל סיבות הקשורות בהגנת הפרטיות, המשרד מנוע להיכנס לפרטים נוספים".

בינתיים לפחות יש מעט תקווה. מבית החולים סורוקה מסרו כי מצבו של סלמון השתפר וכעת הוא מוגדר במצב בינוני. הוא כבר לא מונשם ולא מורדם". משפחתו לא עזבה את מיטתו לרגע ומתפללת שיבריא במהרה, אך במקביל גם מסרה כי היא מעוניינת לתבוע את כפר הנוער וכנראה בהמשך גם את משרד החינוך.

מנהל  כפר הנוער סילבר סירב להגיב לדברים.

אובדנות היא תופעה שאפשר למנוע. במקרה שאדם בסביבתכם נמצא במשבר ועלול להיות אובדני, אל תהססו - דברו איתו, עודדו אותו לפנות לעזרה מקצועית והדגישו את חשיבות פנייה זו.

נסו לסייע לו לפנות לאנשי מקצוע בקהילה או לגורמי תמיכה ארציים

ער"ן - בטלפון 1201*

סה"ר