כשציפורים נודדות יעשו את צרכיהן על רעפי הגגות שבבריטניה בשנים הקרובות, איש לא יוכל לבוא אליהן בטענות: מיזם בריטי חדש, ירוק וריחני במיוחד, ממחזר את מיליוני טונות החיתולים המשומשים והופך אותם לרעפים לגגות.

אין תמונה
ולחשוב שפעם הם כיסו טוסיקים של ילדים. רעפים מחיתולים ממוחזרים

כל תינוק משתמש בכ-6,000 חיתולים

הבריטים משתמשים בממוצע שנתי של שלושה מיליארד חיתולים חד פעמיים, שעד כה הפכו למפגע סביבתי מזהם אשר מתכלה לאט ביותר. מפעל חדש של חברת "נו-ווייסט", שפתח דלתותיו השבוע, מתכוון להפוך את הערימות הספוגות הללו לקורת גג. הרעיון, שמלהיב רבים מסביב לעולם, מציע פתרון לבעיה סביבתית קשה. על פי נתוני החברה, כל תינוק בריטי ישתמש בממוצע ב-6,000 חיתולים עד שייגמל, ולכל חיתול כזה ייקח כ-500 שנים להתכלות.

במפעל החדש, שהוא אחד מתוך חמישה אשר עומדים להיפתח בארבע השנים הקרובות בבריטניה, מתכוונים למחזר כ-36 אלף טונות של חיתולים משומשים כל שנה, ולהפחית יותר מ-22 אלף טון של גז חממה המזיק לאוויר. מדובר בכמות שוות ערך להורדה של כ-7,500 מכוניות מהכביש. חוץ מחיתולים, החברה משתמשת גם בשאר מוצרי ספיגה, כמו חיתולים למבוגרים ותחבושות היגייניות. חומרי הגלם האלה ייאספו, כשירות שרבים כבר מעוניינים להצטרף אליו, מבתי חולים, שירותים ציבוריים, מרכזי טיפת חלב, גנים ושאר מוקדים. "נראה שכולם מעוניינים לשתף פעולה עם המיזם ונרגשים לקראתו", אומר רוי בראון, מנכ"ל חברת נו-ווייסט. "המפעל הזה, ואלה שיבואו אחריו, עומדים לחולל שינוי ירוק של ממש בתחומים שונים, ואנו נרגשים על כך".

החיתולים המשומשים יעברו, כשיגיעו למפעל, תהליכים ארוכים של חיטוי והפרדת מרכיבים על מנת להפוך לסיבים ולפלסטיק, בהם אפשר להשתמש במגוון צורות: ליצירת מוצרי פלסטיק שונים כמו טפטים, מדרסי נעליים, קסדות לאופניים ועוד, אך ראשית, כאמור, יהפכו הסיבים לאריחי גגות עמידים על בסיס פלסטי. את המים בהם משתמשים בתהליך הם מבטיחים לנקות ולמחזר גם כן.

למרות שכרגע אין לחברה דרך לאסוף את החיתולים המשומשים ישירות מבתיהם הפרטיים של אנשים, אנשיה מבטיחים שהם עובדים על פתרונות לכך, ומקווים שבעתיד גם המשתמשים הביתיים יוכלו להשתתף בתהליך ולהפסיק לחוש אשמה כשהם מזהמים את הסביבה. עד אז, הם מציעים לעבור לחיתולים מתכלים או חיתולי בד.

>> עיצוב: שטיח פרסי, גרסת גוגל ארת'