הדיירים: זוג בשנות השלושים. הוא איש משטרה והיא מתחום ההיי-טק + שלושה ילדים בני שמונה, שש ותינוק כבן שנה.

הבית: בית פרטי בן עשר שנים באחד מישובי הגליל התחתון, בגודל של כ-160 מטר. בתכנון המקורי נבנו שני מפלסים בבית - מפלס מגורים ומפלס לחדרי השינה. בנוסף, מעל קומת המגורים נבנה שלד של חדר בגודל של 45 מטר אשר שימש כמחסן טחוב ומוזנח.

החזון: בשנים שחלפו מאז שבני המשפחה נכנסו לבית, חלו שינויים בצרכיהם. כשהילדים היו קטנים להורים היה חשוב לישון בחדר הסמוך אליהם, כששני הילדים גדלו קצת והפכו עצמאים הם רצו לייצר פרטיות גדולה יותר לשני הצדדים.
הדרישה של בני הזוג הייתה לתכנן יחידת הורים נפרדת שתשרה אווירה של צימר פרטי בבית - מתחם מפנק ואינטימי לבלות בו את הלילות ולטעון בו את המצברים.

כמה זה עלה: יחידת הורים כ-100 אלף שקל.

השיפוץ: כאדריכלית פנים ויועצת פאנג שוואי אני עובדת הרבה על פי האינטואיציה שלי. בכל מפגש חדש עם בית ועם בעליו אני מקשיבה לרצונות ולצרכים של בני הזוג, לומדת על אורך חייהם, ההרגלים ודרכי ההתנהלות שלהם בבית. במקרה הזה התברר שדייריו נמצאים בשלב מאוד אינטנסיבי בחיים - עבודה מסביב לשעון, גידול הילדים ותחזוק הבית. מהר מאוד הבנתי שהם זקוקים לאי של שקט ויציבות, ודמיינתי יחידה זוגית מפנקת שתשכיח מהם טרדות היום.

תוכנית החלוקה: תחילת העבודה הייתה בחלוקה נכונה של החלל הפתוח לאזור השינה, חדר הארונות, פינת עבודה "נסתרת" וחדר שירותים ומקלחת.
בקיר שפונה אל הנוף הגלילי הירוק והקסום פתחנו שני חלונות ענקיים שהכניסו את המרחבים הגליליים לחלל הפנימי ונתנו תחושה של תמונת טבע ענקית בחדר.
מכיוון שהיו רק קירות בנויים היה צורך לקנות הכל: דלתות, חלונות (בלגיים), כלים סניטרים, תאורה וריהוט חדשים. כדי שתיווצר אווירה רגועה ושלווה בחרנו להשתמש בצבעים ניטרליים וטבעיים. הקירות נצבעו בצבעי שמנת ובצבע זית בהיר. כדי שהריהוט לא יבלוט בחלל בנינו מדפים ונישות רבות מגבס. ארון הבגדים עוצב גם הוא כחלק מהקיר ובצבעיו. 

חדר הורים וארובה אחרי השיפוץ - חגית אוזלבו (צילום: חגית אוזלבו)
השידה בחדר השינה - שילוב בין חדש לישן | צילום: חגית אוזלבו

כיועצת פאנג שואי אני משתמשת בחוקים ובנוסחאות לתכנון הבית על פי תורת הפאנג שואי. לפיהם, אחד האלמנטים המרכזיים בחדר השינה הוא מיקום המיטה בחלל. ברגע שהמיטה ממוקמת בזווית נכונה ביחס לדלת הכניסה אל החדר היא נחשבת לשולטת בחדר ומשרה תחושה נעימה של רוגע. לכן המיטה הוצבה בפינה האלכסונית הרחוקה מדלת הכניסה לחדר. 

חדר הרחצה: השוס הגדול בחדר זה הוא מקלחת ענקית של 1.80 על 90 ס"מ שסגורה על ידי לוח זכוכית. המקלחת היא פינוק אמיתי שמעניקה תחושה של חופש. גם לחדר האמבטיה נבחרו צבעי אדמה והאריחים שנבחרו הם בצבעי אבן בהירה.

הכניסה: הפה של הבית

חדר ההורים הקודם הוסב לחדר ילדים וגם חדר הרחצה של הקטנים שופץ. בנוסף, הכניסה לבית קיבלה אופי ופנים חדשות. לפי הפאנג שואי הכניסה נחשבת לפה של הבית. דרך הכניסה נכנסת האנרגיה לבית ולכן האזור צריך להיות פתוח, נקי ואסתטי למראה. במקרה של הבית הובע רצון להחליף את הדלת הקיימת - דלת מעץ פשוטה במידות סטנדריות - בדלת חדשה. הגדלנו את פתח הכניסה ועיצבנו דלת ממתכת שנבנתה על ידי אומן מהצפון.

פריט שווה: שידה עתיקה מעץ שהייתה בבית לפני השיפוץ והלקוחה מאוד רצתה לשלב אותה בחדר ההורים. הרעיון התברר כהצלחה והשידה יצרה דיאלוג מעניין בין חדש לישן.

פרולוג: נהנתי מאוד מהפרויקט ומתהליך התכנון מכיוון שהייתה לי כימיה טובה עם הלקוחות. מהתחלה ועד הסוף עבדנו בשיתוף פעולה מלא.
בדרך כלל, אני מנסה להבין את הרצונות של הלקוח ולתרגם אותם בעיצוב הבית תוך שילוב היצירתיות והידע שלי בתחום. אני תמיד מזכירה לעצמי שבסופו של יום הלקוח הוא זה שצריך לחיות בבית.

חגית אוזלבו היא אדריכלית ויועצת פאנג שואי בעלת סטודיו לעיצוב 

רוצים לראות עוד בתים לפני השיפוץ ואחריו? 

שיפצתם את בית חלומותיכם ואתם רוצים להשתתף במדור? כתבו לנו מייל