הדיירים: זוג הורים עם שני ילדים בגיל הגן. האם היא עורכת דין, האב הוא איש היי-טק.
הדירה:
קוטג' בן 200 מ"ר עם שתי קומות ומרתף, הממוקם בשכונת תל ברוך בתל אביב. הבית בן כ- 20 שנה, והוא היה במצב מזעזע ודרש שיפוץ יסודי בטרם המעבר אליו. יש בו חמישה חדרים, לא כולל המרתף.
החזון:
הדיירים רצו בית בעל מראה חדשני והיי-טקי, עם חללים פתוחים, מעוצבים ופונקציונאליים. הם ביקשו ליצור תחושת זרימה בין החללים הציבוריים בבית באמצעות מיעוט במחיצות. הרצון שלהם היה שהצבעים הדומיננטיים בבית יהיו אפור,שחור ולבן.
משך השיפוץ: חצי שנה.
עלות השיפוץ:
כ- 800 אלף שקל. המחיר כלל ריהוט, תאורה וריצוף, שבירת קירות, עבודת נגרות, החלפת המדרגות והאינסטלציה.

ארון החשמל מוסתר בקיר

הכניסה לבית: הזזתי מעט את דלת הכניסה כדי ליצור שביל ישר בין השער לבין הדלת. יצרתי שביל עם מדרגות עמוקות עשויות דק עץ, במקום השביל המרוצף באבן לא אסתטית. הדלת הקטנה והפשוטה הוחלפה בדלת בגובה 2.30 מטר, המחופה בלוחות אלומיניום.
הדק ממשיך לאזור הישיבה החיצוני, ובגינה נשתלו דשא וצמחייה. לפני כן הייתה שם חצר קטנה המרוצפת באבן ישנה, כמו זו שהייתה בשביל הכניסה.

שירותי אורחים אחרי שיפוץ - לימור רובוביץ' אפרתי
מי מכיר את ארון החשמל שבקיר? שירותי האורחים | צילום: עוזי פורת

שירותי האורחים: בכניסה לבית היה חדר שירות, שכלל בתוכו גם ארון חשמל. החדר הזה בוטל, ובמקומו נבנו שירותי אורחים. את חדר השירות העברתי למרתף. בשירותים ישנו חיפוי קירות מפנלים של עץ, כשבחלק התחתון זו פורמייקה שחורה מבריקה, ובחלק העליון מודבק טפט. החלק האמצעי של הפנלים נפתח, ומסתיר מאחוריו את ארון החשמל.

המטבח: במקום מטבח קטן ומיושן מפורמייקה בגוון עץ דובדבן, הורכב מטבח לבן מבריק עם שיש שחור, ונקנו מכשירי חשמל מנירוסטה. השילוב הזה מעניק למטבח מראה היי-טקי.
הוספתי גם אי המשמש לישיבה ולארוחות משפחתיות קלות. הכיסאות הלבנים המיוחדים שליד האי נקנו על ידי בעלי הבית.

פינת האוכל: כדי לנגוד את העיצוב הקר, שכנעתי את בעלת הבית לרכוש שולחן מ"סיאם", שהפלטה שלו בנויה מעץ לא מעובד דמוי אדני רכבת. השילוב של השולחן בחלל התברר כמנצח. את המנורה המיוחדת שמעל השולחן רכשנו גם כן באותה החנות.
כדי להפוך את הישיבה לקצת יותר מיוחדת, הצבתי בצד אחד של השולחן כסאות, ומנגד הוצב ספסל. שניהם נקנו ב"אלמנטו" בתל אביב.

מדרגות מעץ ומעקה מזכוכית

המדרגות אחרי שיפוץ - לימור רובוביץ' אפרתי
עכשיו הרבה יותר כיף לעלות לקומה השנייה | צילום: עוזי פורת

המדרגות: חיפוי המדרגות פורק, ובמקומו הורכבו מדרגות עץ. פירקתי גם את המעקה, ובמקומו נבנה מעקה זכוכית. לצערי, לא יכולנו לשבור את הקירות שמסביב וליצור מדרגות תלויות.

הסלון: לא נעשה שינוי מבני, אבל כל הפריטים והחומרים הוחלפו – ריצוף הקרמיקה פורק ובמקומו הורכב בטון מוחלק, כל גופי התאורה הם חדשים, והאלומיניום בפרופילים של החלונות הוחלף. גם בחדר הזה רציתי לשבור את העיצוב הקר, ובחרתי כריות צבעוניות לספה וכורסת יחיד באווירת רטרו.

מכיוון שהוויטרינה שהייתה בסלון הוזזה, נוצר מצב שיש עמוד תקוע ליד פינת האוכל. כדי להפוך אותו לאלמנט מעניין, הוספתי תאורה ברצפה משני צדדיו. בין הסלון ליציאה לגינה מוצב פסל שבני הזוג קיבלו כמתנת חתונה, והוא מאוד מוסיף לעיצוב.

הכניסה לבית אחרי שיפוץ - לימור רובוביץ' אפרתי
אין אף אחד בבית? אפשר לשבת ולנוח בינתיים | צילום: עוזי פורת
המרתף: לפני השיפוץ לא היה בו כלום. כעת יש שם חדר משחקים לילדים, חדר נוסף שעתיד להפוך לחדר קולנוע, פינת שירות עם מכונת כביסה ומייבש וכן חדר רחצה קטן עם מקלחת, שירותים וכיור.

כמו סוויטה מפנקת במלון

חדר ההורים: על ידי הזזת הכניסה לחדר ושינוי מיקום המדרגות יצרתי חלל גדול הכולל חדר רחצה עם מקלחת מפנקת וחדר ארונות יפה, שהיה חסר לפני כן. את הרצפה בחדר חיפינו בפרקט. כדי לשבור את הגוון הלבן, הדבקתי על חלק מהקירות טפט בעל טקסטורה יפה.

חדר האמבטיה היה קטן מאוד לפני השיפוץ, ועם קרמיקה פשוטה. השתמשתי שם באלמנטים של שחור ולבן, כמו בקומה הראשונה – את הכיור והארון הלבנים מחפה שיש שחור מכל הכיוונים, וזה מעניק מראה מעניין. המקלחון הגדול מחופה באבן לבנה, והוא יוצר תחושה של סוויטה מפנקת בבית מלון.

חדרי הילדים: גם שם כל הרצפה הישנה הוחלפה לפרקט. פריטי הנגרות בשני החדרים – שולחן כתיבה וארון קיר – תוכננו על ידי. על הקירות יש טפטים מיוחדים שיוצרים אווירה יותר חמימה ושוברים את הגוון הלבן של הריהוט. לכל ילד יש מיטה גדולה ומפנקת.
באמבטיית הילדים נבנה ארון העשוי מסרגלי עץ בצבע לבן מבריק. הייחוד שלו הוא בכך שלא רואים איפה מגירה מתחילה ואיפה היא נגמרת. הריצוף הוא בגוון חום-אפור מטאלי.

מבט למטבח ומדרגות אחרי שיפוץ - לימור רובוביץ' אפרת
עכשיו יש מעבר חופשי בין החללים הציבוריים | צילום: עוזי פורת

דבר המעצבת: העבודה על הבית הייתה מהנה מאוד והלקוחות היו מקסימים. הייתה בינינו הסכמה כוללת לגבי העיצוב, ובמקרים בהם חשבתי שכדאי קצת להעיז – כמו במקרה השולחן בפינת האוכל – הלקוחה בטחה בי. נהניתי מאוד לראות איך חורבה הופכת לבית מהמם שקשה להאמין שהיה פעם במצב כזה.

טיפ: חשוב לדעת לשלב חומרים – אם מחליטים לעצב בית בסגנון היי-טקי קר, חובה להשתמש במקומות מסוימים בצבעים וחומרים בגוונים שונים. צריך לזכור שגרים שם אנשים עם ילדים, אשר צריכים לקבל תחושה ביתית.

פרגון לאיש מקצוע: הנגר גל רבהון, שעשה את עבודות הנגרות בחדרי הילדים, באמבטיות ובמרתף. הוא מאוד יצירתי, עובד בצורה מדויקת, עומד בלוחות זמנים (זה חשוב מאוד כשמדובר בבעלי מקצוע), ורמת הגימור של הפריטים היא גבוהה ביותר. ניתן ליצור איתו קשר בטלפון 052-3878700.

פריט אהוב: השולחן בפינת האוכל הוא פריט מיוחד מאוד המעניק אווירה שונה מזו שבשאר הבית.

המעצבת: לימור רובוביץ' אפרתי | עיצוב פנים

>> לבית הקודם: סוף סוף קנינו בית
לכל הכתבות במדור