הדיירים: זוג עם שני ילדים.

הדירה: מיני פנטהאוז בן 4 חדרים במרכז הארץ. גודלו כ-120 מ"ר. מהבית יוצאות שתי מרפסות: אחת מרווחת מאוד שיוצאת מהסלון והשנייה, אחורית וקטנה יותר שיוצת מהמטבח. מדובר בדירה שבני הזוג קנו אמנם מקבלן, אך בשלב מאוחר מאוד של הבנייה, והם רצו לעשות בה שינויים רציניים. במקור הדירה הייתה בת 5 חדרים.

עלות השיפוץ: כ-300 אלף שקל. העלות כוללת כלים סניטרים, מטבח, פרקטים מעץ אלון, גופי תאורה, ריהוט, ובניית כל יחידות הנגרות בבית.

משך השיפוץ: כשנה משום שהיינו תלויים בהתקדמות עבודת הקבלן בבניין כולו. לולא התלות הזאת, השיפוץ יכול היה להימשך כשלושה חודשים.

החזון: החלום של הדיירים היה ליצור מרחב גדול ומרווח ללא קירות בשטח הציבורי. הם רצו שתהיה בבית תחושה של סוויטה בבית מלון ולהרגיש שהם חיים בחופשה.
כמו כן, הם רצו ליצור בית שיכול לארח כמות גדולה של אנשים בנוחות. הם ביקשו מראה מינימליסטי ולא עמוס בכל הבית, מטבח שיתאים לאירוח ולעבודה של שני אנשים, וחדר שינה גדול ומרווח.

מבט לפינת אוכל 2 אחרי שיפוץ - דורית וינברן
הכורסא האדומה זורקת צבע. הסלון ופינת האוכל | צילום: עוזי פורת

פרקט במראה טבעי

הדיירים קנו את הדירה מהקבלן כשהיא הייתה כבר די מוכנה ואנחנו שינינו בעצם את מיקומי החדרים ושברנו קירות כדי להתאים אותה לרצונות ולצרכים של הדיירים.

הדירה במקור הייתה בת חמישה חדרים ואנחנו הפכנו אותה לארבעה חדרים כדי להרחיב את סוויטת ההורים. כמו כן, המטבח תוכנן ונבנה כבר עם קירות סגורים שאותם שברנו. תכננו מטבח חדש שפתוח לסלון ולפינת האוכל. שבירת הקירות הפכה את החלל הציבורי בבית למרחב אחד גדול ופתוח.

העובדה ששינינו את מיקומי החדרים בבית יצרה לא מעט אילוצים. יציאות חוטי החשמל מהתקרה, למשל, היו בחלק מהמקומות בבית במיקומים שלא התאימו לחלוקה החדשה של החלל. אחד הפתרונות לכך היה תאורת קיר. כמו כן, במטבח הנמכנו את התקרה באמצעות קיר גבס, דבר שאפשר לנו לשחק עם מיקום גופי התאורה.

אח בסלון אחרי שיפוץ - דורית וינברן
האח מקבל את פני האורחים | צילום: עוזי פורת

הסלון: מיד כשנכנסים מגיעים לחלל ציבורי מרווח שבו הסלון, המבטח ופינת האוכל. את כל הבית חיפינו בפרקט מעץ אלון תלת שכבתי בגימור של שמן עתיק (במקום לכה) שמעניק לו מראה אותנטי ומוציא ממנו את הצבעים הטבעיים של העץ. בסלון יש ספת שזלונג מפנקת בצבע זית בהיר, שולחן שחור ומזנון לבן ארוך במיוחד שבו מאוחסנת כל המדיה. המזנון והפלזמה מותקנים בעצם על קיר גבס שמאחוריו מוסתרים כל חוטי החשמל והכבלים למיניהם.

בחרנו צבעים בהירים כחלק מהתכנון המינימליסטי והכורסא האדומה משמשת ככתם של צבע. בסלון יש גם קמין גז חמים ונעים שתופס את העין מיד בכניסה לבית.

המרפסת: בגודל 30 מ"ר וגם מהווה חלק מחלל האירוח. יש בה שולחן אוכל גדול עשוי עץ וספות ראטן בפינת ישיבה נעימה שפונה לנוף מרהיב. הדיירים מתכננים בעתיד לחפות אותה בדק.

מבט למטבח אחרי שיפוץ - דורית וינברן
האי הענק במטבח הוא הלב של הבית | צילום: עוזי פורת

אי גדול במטבח

המטבח: לפי התכנון החדש כל הקירות הוסרו ותוכנן מטבח שמתבסס על קונספט של אי גדול באורך של כארבעה מטרים שמכיל את הכיור, הכיריים, המדיח ומגרות האחסון. מאחוריו יש קיר ארונות גבוה שמכיל את המקרר, התנור הרחב והמיקרוגל.

האי פונה לסלון ומאפשר למי שעובד בו לצפות תוך כדי במסך הפלזמה שממוקם ממש מולו או לדבר עם האורחים שמגיעים. בקיצור, להיות בקשר ישיר עם כל החלל הציבורי ועם מה שמתרחש בבית. המטבח גדול, נח ומרווח. בחרנו בארונות לבנים גם כדי לפתוח את החלל, וגם, כי זה צבע שתמיד נראה טוב.

פינת האוכל: תכננו פינת אוכל גדולה ומרווחת שתתאים לאירוח מספר רב של אנשים. השולחן עשוי עץ גושני עם נוכחות בולטת בחלל, והכסאות מרופדים, עשויים עור לבן ומאוד רחבים. מעל לפינת האוכל תלויים שני גופי תאורה כיפתיים ששוברים מעט בצורתם את המראה המרובע של פינת האוכל.

שירותי האורחים: שונים מיתר חדרי השירותים בבית. הארון עשוי עץ גושני ומעליו תלויה מראה עם מסגרת זהובה ודרמטית שמעניקה טוויסט אחר לכל החלל.

מטבח אחרי שיפוץ2 - דורית וינברן
הגוון הלבן במטבח מאוורר את החלל | צילום: עוזי פורת

פינת עבודה בתוך חדר השינה

סוויטת ההורים: מאוד גדולה. יש בה ארון קיר עצום בצבע לבן שמעליו יציאה מינימליסטית של מערכת המיזוג לאורך כל החדר. יש בה מיטה גדולה וכיפית מרופדת בד בגוון אפור, מסך פלסמה רחב ומתחתיו שידה ענקית.
בסוויטה גם תכננו פינת עבודה שממוקמת מול נוף יפה. השולחן בה עשוי מעץ גושני וטבעי ומעליו מדפים מנירוסטה שמהווים מעין סוג של ניגוד.

בחדר הרחצה שלהם יש מקלחון רחב באורך של 1.60 מטר. הארון בצבע לבן, מעליו משטח עשוי קוריאן וכיורים יצוקים. רק העציצים זורקים קצת צבע ומכניסים את החוץ פנימה.

חדרי הילדים: בשניהם יש מיטה זוגית ושולחן עבודה, ובכלל העיצוב שלהם בעצם ממשיך את הקו העיצובי הנקי והמינימליסטי של הבית כולו. בחדר של הילדה יש גם אלמנטים ורודים: הווילונות הרכים, המצעים והכריות, ומנורות הקיר שמעוצבות בסגנון רומנטי. חדר הרחצה שלהם מאוד דומה לזה של ההורים.

דבר המעצבת: היה מאוד נעים לעבוד עם הדיירים ששיתפו פעולה וזרמו עם התכנון לאורך כל הדרך. לא היו פשרות בעיצוב וכולנו חשבנו באותו קו עיצובי כל הזמן.

טיפ: לא לפחד מפריטים גדולים במידות מוגזמות. הדיירים בדירה הזאת מאוד חששו מהאי הגדול למשל, אבל כשראו את התוצאה, הם מאוד אהבו אותו. כנ"ל לגבי השולחן הגדול בפינת האוכל. אנחנו חוששים שבחלל קטן פריטים גדולים יקטינו את החלל, אך באמצעות תכנון נכון הם יכולים לעשות בדיוק את ההיפך.

פריט אהוב: האי במטבח. הוא עושה את כל הבית ובעצם מהווה את הלב שלו.

המעצבת: דורית וינברן | אדריכלות ועיצוב פנים; 054-7229724.

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו

>> במדור הקודם: ככה מקבלים אורחים

לכל הבתים במדור