הדיירים: הורים עם ארבעה ילדים בגילאי שמונה עד חצי שנה. המשפחה חזרה לאחרונה משהות בת מספר שנים בניו יורק.

הבית: בית פרטי בן שבעה חדרים בשוהם. גודל הבית כ-300 מ"ר, גודל המגרש כולו כ-550 מ"ר. הבית בנוי בצורה של חצאי מפלסים. מפלס הכניסה כולל סלון, מטבח ופינת אוכל. חצי קומה מתחת נמצא המפלס התחתון, שהוא בעצם מרתף עילי שכולל יחידת אירוח, פינת עבודה, ממ"ד וחדר כביסה. ממפלס הכניסה עולים חצי קומה לקומת הילדים, שבה ארבעה חדרים, ומשם עולים לחצי קומה נוספת, שם נמצאות יחידת ההורים והמרפסת.

משך השיפוץ: כחצי שנה.

עלות השיפוץ: 800,000 שקל. השיפוץ נגע והפך כל פינה בבית ומעטות הלבנים שנותרו במקומן. כל תשתיות החשמל והאינסטלציה הוחלפו, הורחבו פתחים ונשברו קירות.

החזון: החלום של הדיירים היה בית מודרני-קלאסי, עם קווים נקיים, תחכום, קצת דרמטיות, ויחד עם זאת שתהיה בו תחושת חמימות של בית.

סלון והול אחרי שיפוץ - הלל אדריכלות (צילום: גלית דויטש- דביר)
פתחים רחבים לחצר. הסלון | צילום: גלית דויטש- דביר

מחברים את הגינה לבית

הבית בן כעשרים שנה ומבחינה אסתטית ופונקציונאלית היה צורך לבצע שינוי קיצוני ולהתאים את המבנה לדיירים החדשים. היינו צריכים להעלים אלמנטים עיצוביים שאפיינו את שנות השמונים, כמו למשל חלונות עם מסגרות בטון שבולטים החוצה מהחזית, ופינת אוכל מעוגלת עם חלונות מעוגלים.

היה חשוב לנו לחזק את הקשר בין הבית לגינה - להגדיל את מספר פתחי היציאה, לפתוח חלונות גדולים ולאפשר גישה לחצר הן מהסלון והן מפינת האוכל.

הפרויקט כולו נעשה בליווי וייעוץ של מעצבת התאורה סימונה. הלקוחות הגדירו לנו מהתחלה שהם מעוניינים להשתמש בתאורה חסכונית ויעילה. החלל המרכזי כולו מואר בתאורה היקפית פלורוסנטית המשמשת כתאורת אוירה ומלבד זאת ישנה גם תאורה מרכזית. אלמנט תאורה בולט ומשמעותי מלווה את הסטריפ של המזגן ומדגיש את ההפרדה בין החללים השונים.

קומת הכניסה: דלת הכניסה שנבחרה היא בעלת קווים נקיים אופקיים ומתאימה לסגנון הכללי של הבית. מדובר בדלת שכלפי חוץ עשויה עץ בשילוב פסי אלומיניום, וכלפי פנים היא דלת שמנת שמשתלבת בחלל.

למבואת הכניסה משמעות רבה בקבלת פני הבאים ובחרנו למקם קמין בקיר שמול דלת הכניסה. זהו לב הבית ותחושת החמימות שהוא מקרין ממשיכה לעבוד גם כשהוא אינו פועל.

בסמוך למבואת הכניסה היה בעבר חדר טלוויזיה ובמקומו בחרנו למקם שם פינת גרדרובה: ארון גדול למעילים, תיקים ונעליים ומראה על הקיר הנגדי. בנוסף, הוספנו שם שירותי אורחים מרווחים, פונקציה שלא הייתה קיימת קודם במפלס זה.
כמו כן, פתחנו את החלל בקומה, כך שייווצר מרחב אחד גדול ומרווח שבו הסלון, המטבח ופינת האוכל. בקירות נפתחו פתחים רבים כך שהגינה חובקת את הבית ומציצה מכל מקום. ישנם פרקט ומדרגות מעץ שמעניקים תחושת ביתיות וחמימות.

מבט למטבח אחרי שיפוץ - הלל אדריכלות (צילום: גלית דויטש- דביר)
הכסאות ומשטחי העץ מוסיפים חמימות. המטבח וחלל הכניסה | צילום: גלית דויטש- דביר

המטבח: המטבח שיצרנו מאוד פתוח לשאר הקומה. זה היה דבר שהתבקש במסגרת החלל הנתון, אך האי הגדול שתכננו יוצר סוג של הפרדה בין המטבח לפינת האוכל והסלון. ארונות המטבח הם בגוון שמנת בהיר שמשתלב היטב עם רצפת פרקט האלון. הקיר שמעל לכיריים חופה בזכוכית בגוון בורדו, כדי לשבור את הקווים הבהירים, כמו גם הכסאות שבצבע זה. אחת הדלתות במטבח מובילה למזווה נסתר שכולל שטח אחסון ומשטח עבודה נוסף.

השולחן ממתכת, הספה מעור

הסלון: האתגר היה ליצור קיר למיקום מסך הפלזמה בסלון מבלי לקטוע את החלל. הפתרון שבחרנו בו הוא יצירה של קיר חופשי, שאינו צמוד ליתר הקירות ובעצם מפריד בין הסלון לכניסה. את הקיר חובק רהיט דו צדדי בעיצוב מינימליסטי.

רצינו ליצור מערכת ישיבה שתהיה מעניינת ולא רגילה ולדיירים היה חשוב שהיא תהיה נוחה וכיפית. כך נבחרה ספת עור חומה רכה עם שתי כורסאות בצבעים שחור ולבן. גם השולחן מאוד מיוחד והוא עשוי מתכת מרוקעת ומונח על שטיח בהיר, והתמונה הצבעונית מאוד דומיננטית.

פינת האוכל: איזור פינת האוכל היה עגול לפני השיפוץ. הקירות שלו יושרו ונפתחו בו פתחים משמעותיים לחצר. בחלונות שבפינות בחרנו להדביק זכוכית לזכוכית ללא פרופיל, לקבלת מוצר עדין ונקי.
בחרנו מערכת פינת אוכל מרובעת בצבע חום עם כיסאות לבנים, ומעל תלויה מנורה מעוצבת שזורקת אלמנט מעניין לחלל. בצמוד לפינת האוכל ישנו בר משקאות מעוצב שממוקם בגומחה בקיר.

שרותי אורחים: הלכנו על תכנון נקי ודרמטי שמככבים בו רצפה אפורה, זכוכית אדומה מאחורי האסלה, זכוכית שחורה מבריקה מאחורי המראה ושני מדפי עץ אלון גושי כמשטח כיור וכמדף. גם הכיור שחור ומרשים ותופס את העין.

אמבטית ילדים אחרי שיפוץ2 - הלל אדריכלות (צילום: גלית דויטש- דביר)
אריח בגוון ג'ינס כהה מוסיף עניין. חדר הרחצה בקומת הילדים | צילום: גלית דויטש- דביר

פינת עבודה פלוס חדר קולנוע

המפלס התחתון: במפלס זה ניסינו ליצור חלל נעים שיענה במקביל על כמה צרכים: הוא משמש את כולם כפינת משפחה וחדר קולנוע, וגם כיחידת אירוח עצמאית. חדר הכביסה של הבית, שבמקור היה קטן מאוד ובכלל בקומת החדרים, הועבר לכאן. המפלס מכיל חלל עבודה וספריות שרואים גם מהסלון והמטבח. הוא מאוד נוח לילדים, כיוון שהוא קרוב מאוד ונגיש לקומת הכניסה.

פינת העבודה תוכננה כך שישנה פלטת עץ מקיר לקיר המשמשת כשולחן, ולצידה נישה לספרים. מתוך החלל הזה יש כניסה לממ"ד, לחדר הכביסה, לחדר רחצה ולחלל המשמש כשתי פונקציות: חדר אירוח וחדר קולנוע. הכניסה היא דרך זוג דלתות הזזה שמאפשרות לחלל להיפתח ולהיות חלק מכלל המרחב בקומה. מהמפלס הזה פתחנו יציאה לחצר הילדים.

חדר רחצה ילדים: חדר מרווח הכולל ארון גדול, שבו כיור מאורך עם שני ברזים, לנוחות הילדים בלחץ של הבוקר. כמו כן, יש בחדר הרחצה אסלה תלויה ואמבטיה פינתית גדולה. בקיר שצמוד לכיור, בחרנו להשתמש באריחים בגוון כחול-ג'ינס כהה. האריח יוצר עניין ויש בו פסים דקים במספר גוונים. יתר הקירות חופו באריחים לבנים מלבניים וגדולים. השילוב של שניהם יוצר מראה נקי ונעים ומשטח העץ של הארון מחמם את האווירה.

חדר שינה אחרי שיפוץ - הלל אדריכלות (צילום: גלית דויטש- דביר)
שטיח מוסיף אווירה נעימה לחדר. סוויטת ההורים | צילום: גלית דויטש- דביר

סוויטת הורים: יחידת ההורים היתה שונה בתכלית. הכניסה הייתה דרך יחידת ארונות לחלל שינה מצומצם והיחידה הייתה מאוד צפופה. השינוי שנעשה משמעותי מאוד והוא כלל יצירה של מרחב שינה גדול, מרווח ומואר, וגם את מיקום חדר הרחצה הזזנו. כעת, חדר הרחצה גם הוא גדול יותר ויש בו מקלחון ענק להורים.

לאחר השינוי, ממבואת הכניסה לקומת ההורים יש אפשרות לצאת למרפסת או להיכנס לחלל השינה. בני הזוג רצו ליצור בו אוירה רגועה ונעימה לכן נבחר שטיח בהיר יפיפה לצד מיטה עם גוונים חמים.
חדר הארונות נמצא בצמוד לחדר הרחצה. קירותיו הלבנים של חדר הרחצה חופו בפסיפס שחור מבריק ודרמטי. דלת חדר הרחצה זהה לדלתות ארון הבגדים - כולן בזכוכית חלבית בשילוב עם אלומיניום.
את המרפסת שבקומת ההורים חיפינו בלוחות דק ויש בה צמחייה, תאורת אווירה ופינת ישיבה למנוחה.

החצר: תוכננה והוקמה על ידי חברת גינון אחר. העבודה נעשתה תוך כדי שיתוף פעולה והתבססות על התכנון הקונספטואלי שלנו וכמובן פיתוח והעשרה שלו מצידם והתוצאה מקסימה.

הכנו תכנית שחילקה את החצר למספר אזורים. בכניסה לחצר הגדרנו משטח רחב עם מדרגות שחופה כולו בלוחות דק. ביציאה מהסלון נוצק משטח ענק ריבועי שעליו מונחת פינת אוכל חיצונית. המשטח מוקף דשא ומספר אבני מדרך מקשרות בינו לבין משטח גדול המשמש כאזור נוסף, מחופה דק גם הוא, שאליו מגיעים מפינת האוכל. המשטח משמש כאזור מנוחה ושיזוף. בקצה המשטח יש פינת מנגל כייפית עם כסאות בר.

מהמרתף העילי יוצאים לחצר נוספת, נמוכה יותר, המשמשת כחצר ילדים ומכילה את כל המשחקים שלהם.

דבר המעצבות: הלקוחות הם חברים שלנו ולקוחות חוזרים. כיף ללוות את המשפחה ולייצר עבורם את המקום שמתאים להם. הלקוחות תכננו ללוות את שלב הביצוע מרחוק ולהגיע מדי פעם, אך עם הזמן הבנו שמתבקשת נוכחותם ואכן הם הקדימו את חזרתם ארצה.

טיפ: חשוב מאוד לגבש קו עיצובי שמלווה את כל הפרויקט. חלל הרמוני שבו יש קשר בין החומרים, הריהוט, התאורה ובין החללים האחרים - יצליח לייצר את האווירה המתאימה.

פריט אהוב: קמין שקוע ללא מסגרת של חברת אורטל. הפרופורציה והמינימליזם שלו משמעותיים ותורמים מבחינה עיצובית לחלל.

פרגון לאיש מקצוע: סימונה, מעצבת תאורה 050-6965405. נהנינו מאוד משיתוף הפעולה, מהחשיבה היצירתית והפתרונות המוצלחים. תחום התאורה הוא עולם ומלואו וראוי להעניק לעניין תשומת לב רבה.

המעצבות: שירה מוסקל והדס רוט| הלל אדריכלות ועיצוב פנים

 >> למדור הקודם: המרפסת הכי שווה שראיתם

>> לכל הבתים במדור